• Karty sim Autor: ~Badbed [159.205.206.*]
    Bardzo ciekawie i obiecująco to wygląda. Idąc tym trendem na koniec lutego zobaczymy dziewiątkę z przodu.

• Re: Karty sim Autor: ~Ja [80.50.139.*]
    Szkoda tylko, że za drobne te abonamenty sprzedają.
  • Re: Karty sim Autor: ~fun [31.61.178.*]
    89.457 czyli prawie 2200 więcej w kwartał. Pięknie. Nie wiem jak to robią ale mi się podoba.
  • Re: Karty sim Autor: ~s8 [164.127.224.*]
    ciekawe jak te simy przełożą sie na wyniki i czy znowu nie dokonajom odpisu cwaniaki jedne jak obstawiata.
  • Re: Karty sim Autor: ~fun [31.61.180.*]
    Dnia 2024-01-24 o godz. 18:46 ~s8 napisał(a):
    > ciekawe jak te simy przełożą sie na wyniki i czy znowu nie dokonajom odpisu cwaniaki jedne jak obstawiata.

Sprawdzasz cenę CPS na koniec kwartału i wiadomo czy będzie opdpis czy przypis. W 3 kw było 12,08 zł ,na koniec 4 kw. 12,33 zł czyli 25 gr więcej X niecałe 300 k akcji czyli będzie mini przypis ok.70k zł. Simy w pół roku plus 4000szt x ok.20 zł miesięcznie daje ok. 1mln zł rocznie przychodu w następnych kwartałach a zysku pewnie ok.200 k zł rocznie.
  • Re: Karty sim Autor: ~s8 [164.127.230.*]
    czyli patrząc na kurs polsatu jak systematycznie leci na morde to w pierwszym kwartale będzie conajmniej milionik odpisu co jacuśowi strzeliło do głowy żeby kupić takie badziewie przecież było tyle fajniejszych inwestyciji,a miałem go za rossądnego chłopa.
    Dnia 2024-01-26 o godz. 16:13 ~s8 napisał(a):
    > czyli patrząc na kurs polsatu jak systematycznie leci na morde to w pierwszym kwartale będzie conajmniej milionik odpisu co jacuśowi strzeliło do głowy żeby kupić takie badziewie przecież było tyle fajniejszych inwestyciji,a miałem go za rossądnego chłopa.

Jak CPS na koniec marca spadnie na bananie na 8.xx zł to odliczą milion a jak wzrośnie do 15, xx to doliczą milion. Jedno i drugie to i tak bezgotówkowe cyferki.
  • Re: Karty sim Autor: ~s8 [164.127.250.*]
    czyli diagnoza jest jedna trza akumulować
  • Re: Karty sim Autor: ~Janek [31.0.65.*]
    Ja zebrałem trochę niżej, ale przy tej cenie cały czas warto, dopóki jest podaż i gotówka :)
    podaz ciągle jest ukryciuch stoi i jak mu zabiorą to ustawia się ciut wyżej.
  • Re: Karty sim Autor: ~Janek [31.0.26.*]
    Znowu ktoś dziś łyknął ponad 1,2k i na koniec po 17. Wie co robi.
  • Re: Karty sim Autor: ~s8 [164.127.231.*]
    alem dziś ładnom świecyje wymalował he he historia sie zostanie.
  • Re: Karty sim Autor: ~Janek [31.0.25.*]
    Podaż przesunęła się wyżej. Widać, że już nie chcą sprzedawać za pół darmo. Ciekawie to wygląda.
    Dnia 2024-02-01 o godz. 09:34 ~s8 napisał(a):
    > alem dziś ładnom świecyje wymalował he he historia sie zostanie.

Oj , komuś 19.7 zł przeszkadzało. I tak bez sensu nisko ,ale przewalili kilka akcji niżej cwaniaki.:)))
    Zmiana kodu, 9 z przodu. 90.385 aktywnych kart :)
    w takim tępie to pod choinkę z przodu 1 zobaczymy no ładnie firmw się rozwija brawo za marketing
  • Re: Karty sim Autor: ~Badbed [159.205.192.*]
    Bardzo przyjemnie to wygląda.
  • Re: Karty sim Autor: ~obs [91.205.91.*]
    Raczej wyglądo to na marny dil w celu wejście Solorzowi w otwór. A zakup to rodzaj wazeliny. Tak oni robią "biznesy".
  • Re: Karty sim Autor: ~fun [31.61.189.*]
    91.300 k czyli + 1000 szt , czyli ok.300 k zł rocznie więcej przy podobnych kosztach.:)))
  • Re: Karty sim Autor: ~Badbed [159.205.193.*]
    Wygląda to bardzo przyjemnie. Jeśli uda się utrzymać taki przyrost to super. Marzec dłuższy.
  • Re: Karty sim Autor: ~MN [89.228.83.*]
    300k sie przyda. będzie za co kupowac akcje cps albo inne ,,pewniaczki"
  • Re: Karty sim Autor: ~s8 [164.127.217.*]
    żadnego badziewia typu cps jacuś to kumaty gość szybko sie uczy dwa razy do tej samej żekiji nie wlezie no chyba że obmyli kierunki.
  • Re: Karty sim Autor: ~fundamentalny [85.232.233.*]
    a jak Ty wyliczyłeś te 300k? Przy najniższym abo to: 15x12x1000 ~180k, ale przecież to nie jest czysty zysk. Utrzymanie numerów oczywiście kosztuje. Niech z tego będzie na poziomie wyniku operacyjnego 50k to świat i ludzie i tak trzeba na to patrzyć.

Tak czy siak, liczba nowych numerów rośnie z miesiąca na miesiąc z w miarę równą dynamiką, a wycena spółki wzrostu biznesu nie zakłada.
  • Re: Karty sim Autor: ~Jac [89.64.62.*]
    A moje pytanie brzmi. Ilu was superinwstorzy mają SIM telestrady? No coś mi się wydaje że większość to inwestorzy z play w kieszeni, bo reklamuje Kurdej-Szatan. Niestety dopóki tego nie zrozumiecie notowania nie ruszą w górę.
    Choć z drugiej strony, jak ja podpisywałem umowę to pytałem czy jest jakieś promo ofertą dla akcjonariuszy i nic nie bylo…
  • Re: Karty sim Autor: ~fun [37.225.84.*]
    Dnia 2024-03-26 o godz. 12:21 ~fundamentalny napisał(a):
    > a jak Ty wyliczyłeś te 300k? Przy najniższym abo to: 15x12x1000 ~180k, ale przecież to nie jest czysty zysk. Utrzymanie numerów oczywiście kosztuje. Niech z tego będzie na poziomie wyniku operacyjnego 50k to świat i ludzie i tak trzeba na to patrzyć.
    >
    > Tak czy siak, liczba nowych numerów rośnie z miesiąca na miesiąc z w miarę równą dynamiką, a wycena spółki wzrostu biznesu nie zakłada.

Policzyłem 25 zł x12x1000.Nie wiem jaki mają średni przychód z sima.Jak tylko 20 zł to będzie 250 k zł. Duża część kosztów jest stała. Pracownicy, podatki od nieruchomości , energia elektryczna itp jest taka sama gdy mają 81 k simów czy 91k simów.
  • Re: Karty sim Autor: ~fun [5.184.109.*]
    Dnia 2024-03-27 o godz. 08:05 ~fun napisał(a):
    > Dnia 2024-03-26 o godz. 12:21 ~fundamentalny napisał(a):
    > > a jak Ty wyliczyłeś te 300k? Przy najniższym abo to: 15x12x1000 ~180k, ale przecież to nie jest czysty zysk. Utrzymanie numerów oczywiście kosztuje. Niech z tego będzie na poziomie wyniku operacyjnego 50k to świat i ludzie i tak trzeba na to patrzyć.
    > >
    > > Tak czy siak, liczba nowych numerów rośnie z miesiąca na miesiąc z w miarę równą dynamiką, a wycena spółki wzrostu biznesu nie zakłada.
    >
    > Policzyłem 25 zł x12x1000.Nie wiem jaki mają średni przychód z sima.Jak tylko 20 zł to będzie 250 k zł. Duża część kosztów jest stała. Pracownicy, podatki od nieruchomości , energia elektryczna itp jest taka sama gdy mają 81 k simów czy 91k simów.

Abonamenty mają po 20,30 40 zł. Promocje dla nowych -taniej przez pierwsze 3-4 miesiące i na kolejne simy. Srednie przychody powinny być ok.25 zł. miesięcznie.
  • Re: Karty sim Autor: ~Fundamentalny [109.95.143.*]
    Widzę że ceny podnieśli. Abo było po 15mam screeny nawet. Ale przejrzałem Play, Orange, T-Mobile, plus i jak w tamtym roku dało się utrzymać numer za 20-29zl tak teraz 35-40min

Są jeszcze jakieś koszty związane z utrzymaniem nimeru
  • Re: Karty sim Autor: ~fun [37.225.84.*]
    Prezes dokupił przed okresem zamkniętym. Pięknie.
  • Karty sim Autor: ~Tj [109.173.210.*]
    Liczba aktywnych kart SIM Telestrada 92 134
    + 806
  • Re: Karty sim Autor: ~fun [31.60.244.*]
    93,500 ,to jak będą mieli mniej niż 5 zł/ akcję to się zdziwię. Nie liczę wzrostu akcji CPSu.

• Re: Karty sim Autor: ~Fundamentalny [109.95.142.*]
    Świetny przyrost liczby kart, ale założenie 10bani bez przesacowan cp jest chyba zbyt optymistyczne. Ale apetyt rośnie i wygląda to coraz lepiej.
    Dnia 2024-05-22 o godz. 20:28 ~Fundamentalny napisał(a):
    > Świetny przyrost liczby kart, ale założenie 10bani bez przesacowan cp jest chyba zbyt optymistyczne. Ale apetyt rośnie i wygląda to coraz lepiej.

Nie wiadomo ile akcji będzie na koniec roku (obecnie 1.96 mln szt).Na WZA w projektach uchwał nie ma dywidendy tylko podział zysków na premie dla załogi i zarządu i kasa na skup .Wszystko na razie z pustymi rubrykami. Simy rosną ilość automatów z ZK rośnie .tak mi wychodzi koło 5 zł/akcję jak się nic nie zmieni.
    Zostało nas już tylko 107 akcjonariuszy:))
  • Re: Karty sim Autor: ~fundamentalny [85.232.233.*]
    Nie wiadomo jak oni to liczą. Bo sam rejestrowałem się z kilku rachunków.

Przydało by się, żeby ten skup zrealizowali jeszcze w bieżącym roku. Nie widzę ku temu żadnych przeciwskazań.

• Re: Karty sim Autor: ~s8 [164.127.227.*]
    nie sądze że w tym roku norma to co 2 lata.
  • Re: Karty sim Autor: ~fundamentalny [109.95.142.*]
    s8 jestem pod wrażeniem Twojej determinacji w wypisywaniu tych negatywnych komentarzy. Jak na osobę niezaangażowaną poświęcasz na to sporo czasu :)

Jednocześnie niewiele wnosisz do dyskusji, naciągasz fakty oczywiście w pesymistycznym kierunku. Z pewnością nie robisz tego bezinteresownie ;] Tak wiec - powodzenia w akumulacji, tyle, że na akumulację to była pora w tamtym roku.
  • Re: Karty sim Autor: ~MN [89.228.82.*]
    nie zgodzę się. nadal jest dobry czas na akumulacje. akcje znacznie poniżej ich realnej wartości i już osiąganych zysków. mam nadzieję, że doczekamy się kiedyś debiutu na rynku głównym GPW co na pewno rozruszało by kurs.
  • Re: Karty sim Autor: ~janek [78.30.96.*]
    Ja wciąż nadstawiam koszyczek. Co jakiś czas coś wpada :). Trzeba korzystać. Spółka stabilna biznesowo, rozwija się organicznie i jest tanio wyceniona. Na dodatek są extra szanse np. w postaci wzrostu CPS czy budowy nowego biurowca. A może i jakiś zwrot z kary przy odrobinie szczęścia wpadnie :)
  • Re: Karty sim Autor: ~MN [46.205.140.*]
    Na jaki zwrot z kary liczysz jak wyrok jest już prawomocny ?
  • Re: Karty sim Autor: ~janek [78.30.96.*]
    Szczerze mówiąc to za bardzo nie liczę... ale kto wie. Apelacji już nie mogą złożyć, kwota jednak jest duża i nawet odzyskanie części byłoby czymś pozytywnym. Teoretycznie pozostaje droga skargi kasacyjnej do SN, ale to już jakiś prawnik musiałby się wypowiedzieć.
  • Re: Karty sim Autor: ~MN [46.205.140.*]
    Prawnik to ci się chętnie wypowie weźmie kasę , kasację złoży mimo iż często wie że nie ma sensu. A kasacji w takich sprawach to raczej setki tys. zł. Zrobili co mogli. Zapłacić i zapomnieć. Może ewentualnie jakaś lekcje na przyszłość wyciągnąć.i tyle
    Dnia 2024-05-23 o godz. 09:10 ~fundamentalny napisał(a):
    > Nie wiadomo jak oni to liczą. Bo sam rejestrowałem się z kilku rachunków.
    >
    > Przydało by się, żeby ten skup zrealizowali jeszcze w bieżącym roku. Nie widzę ku temu żadnych przeciwskazań.
    >

Liczba złożonych zapisów ,czyli pewnie dużo poniżej 100 osób/instytucji.
    Dokładnie, część z tych osób to również prezes, zarząd, znajomi królika etc. Indywidualnych jest tu garstka. Sam znam może z 3 inwestorów posiadających TLS w portfelu. Obecnie są tu tacy którzy potrafią liczyć i wiedzą co się w spółce dzieje. Może się to zmienić, jeżeli prezentowane w Q1 rentowności przełożą się na Q2, pozostałe koszty operacyjne spadną, a CP utrzyma bieżące trajektorie.
    Nie no nie piszmy głupot. Nie będzie żadnego zwrotu z kary. Tu nie trzeba żadnych dodatkowych super informacji. Budowa biurowca we własnym zakresie to raczej obciążenie, ROE takich inwestycji jest dużo mniejsze niż to które wykręca TLS. Najlepiej było by to sprzedać - wtedy jakaś ekstra kasa wpadnie. Tyle, że nie są to jakieś przeogromne kwoty.

Niech spółka w końcu skończy z tymi "interesami" skupi się na tym co potrafi robić najlepiej czyli bazowej działalności i generowaniu kasy dla akcjonariuszy.

Dnia 2024-05-23 o godz. 16:05 ~fundamentalny napisał(a):
    > Nie no nie piszmy głupot. Nie będzie żadnego zwrotu z kary. Tu nie trzeba żadnych dodatkowych super informacji. Budowa biurowca we własnym zakresie to raczej obciążenie, ROE takich inwestycji jest dużo mniejsze niż to które wykręca TLS. Najlepiej było by to sprzedać - wtedy jakaś ekstra kasa wpadnie. Tyle, że nie są to jakieś przeogromne kwoty.
    >
    > Niech spółka w końcu skończy z tymi "interesami" skupi się na tym co potrafi robić najlepiej czyli bazowej działalności i generowaniu kasy dla akcjonariuszy.
    >

To ostatnio robi rewelacyjnie. Wątek założył Badbed w styczniu gdy simy przekroczyły 89 k szt. Teraz kilka tyś więcej. Gotówka +2.1 mln zł w pierwszym kwartale też świetnie i jeszcze ilość akcji spadła. Inwestycja w biurowiec pewnie nie byłaby już tak spektakularna jak w ten co mają , bo interes jest tylko na sprzedaży lub wynajmie, a pierwszy po przeprowadzce wygenerował mnóstwo oszczędności na wynajmie poprzednich kilku lokalizacji i jeszcze ekstra kasa w euro z wynajmu jednego poziomu.
  • Re: Karty sim Autor: ~s8 [164.127.216.*]
    bardzo ładny raporcik oby tak dalij.
  • Re: Karty sim Autor: ~fun [5.184.121.*]
    I jak zwykle
    Zarząd zaproponuje przeznaczenie zysku na wypłatę dywidendy lub skup akcji własnych oraz zwiększenie kapitału zapasowego z uwzględnieniem ewentualnej nagrody dla Zarządu, pracowników i współpracowników Spółki, co będzie przedmiotem obrad Rady Nadzorczej i uchwały Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy.
  • Re: Karty sim Autor: ~s8 [164.127.216.*]
    patrze że ty fun jesteś optimistowaty sądzę jednak dokończom swoje iwestycyje no chyba coś mnie zaskoczy w obwodzie na te spólke mam 100 t jak siem spuszczom to rezerwe wykorzystam,a jak nie to też nie bede płakiwał..
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.32.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    szkoda w tym miesiącu przyrost wyrażnie wychamował,mam nadzieje że to przejściowe .
  • Re: Karty sim Autor: ~fundamwntalny [109.95.142.*]
    W poprzednim był nienaturalnie duży. Powiedzmy że wszystko się jakoś uśrednia do w miarę stałej dynamiki.

Też liczyłem na więcej, ale każda kolejna karta to w zasadzie rozwój firmy bez istotnych nakładów kapitałowych.
[x]
TELESTR -3,42% 22,60 2025-09-15 14:01:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.