Dobra rada: Uwolnij się od tego forum w którym nie ma żadnej wartości dodanej. Dodatkowo narażasz się na hejt hamowni/młotowni która jest tu obecna w postaci kilku nieuków. Myśl i podejmuj decyzje samodzielnie. Zwalcz nałóg pisania w tym ścieku. Tutaj nikt ci nie pomoże.
Dnia 2024-01-23 o godz. 16:09 ~Misiu napisał(a): > Kusy, ale tu nawet myśleć się nie da, bo na jakiej podstawie decyzje podejmować? Nic nie wiadomo.
Tak czy owak to forum ci nie pomoże. Zadając te pytania tutaj, tym kmiotkom, narażasz się na śmieszność. No chyba że jesteś tak zrozpaczony, że nie widzisz innego wyjścia. Rób jak chcesz. Ja już pisałem wielokrotnie co trzeba robić. Wciąż jestem w okolicy zera (niezarobiony), ale mam coraz więcej akcji. Przyjdzie w końcu czas. Póki co serdecznie dziękuję koleżeństwu, życzę sukcesów i pozdrawiam.
Czym się kierować pytasz? To jeszcze tylko dopowiem. Wyczuciem. Jak czasem uroście 10gr. i świeca dzienna już gaśnie a leszczyna klaszcze i czeka na info, to sprzedawaj póki czas. Na bank odkupisz taniej. Bardzo przydaje się też czytanie formacji świecowych. Czuwaj Druhu!!!
Kusy, znam Twoją strategię. Ja jednak obawiam się tutaj jakichś przekrętów. Ponoć nie uśrednia się, jeśli nie zamierzało się tego robić od samego początku. I coś w tym jest. Na początku byłem mniej stratny, niż po uśrednieniu po kilku latach. Tym bardziej nie będę już więcej uśredniał ani dokupował w opisany przez Ciebie sposób więcej tego badziewia.
według inf. podanych w różnych miejscach aktualnie skalują produkcję analogu glargine i dostosowują linię do produkcji przemysłowej - więc mniemam że chwile to potrwa https://www.wnp.pl/chemia/producent-insuliny-zmniejsza-strate-i-modernizuje-zaklad,769795.html
zależy co robią (napisali że dostosowują, więc pewnie szybciej to pójdzie niż wolniej) - obstawiam kilka miesięcy od momentu kiedy zaczęli - więc być może na dniach jakaś inf. się pojawi, chyba że dopiero podadzą przy najbliższych wynikach (zakładali taki scenariusz na przełom 23/24 - właśnie jest te czas, ale czy to będzie dzisiaj, jutro czy za miesiąc ... wuj wie?
- analogi nie ściema, tylko opóźnienie - nakłuwacze są ciekawym współ-projektem - jest tanio
ja czekam z wejściem, wolę sie spóźnić, ale nie odpuszczam tego forum, bo jest zabawnie, czasem poważnie, a czasem tragicznie - więc warto być, by rynek nie zapominał o "cesOrzu spekulacji" :)))
Ta spółka może doprowadzić do rozstroju nerwowego,zero marketingu, zero informacji. Jednak nie po darmo wtłoczyli tyle kasy w nową fabrykę żeby teraz wszystko położyć. Trzeba poczekać, tylko trudno wydedukować jak długo i z jakiego poziomu będziemy startować.
Misiu i kusy dyskutuja na forum siedzac przy jednym biurku .
Jak pisza maja coraz wiecej akcji .
Sieja caly czas ferment i dalej dokupuja . Pewnie licza na straty.
Biedne cwoki.
Generalnie wielu ma zablokowana kasę a obok dzieje się stąd frustracja musicie się skoncentrować, włączyć pozytywne myślenie, zastawić dom, a za kasę konsekwentne K, wówczas może obraz się zmieni