Dnia 2024-01-22 o godz. 18:40 ~Bober napisał(a): > Tak z ciekawości trzecie zdjecie pod linkiem > > https://www.otodom.pl/pl/oferta/kompleks-biurowo-magazynowy-ID4lUfM
wygląda to na bakunowe siedlisko wystawione na sprzedaż. tak właśnie człowiek, który doprowadził spółkę na skraj bankructwa próbuje ją uzdrowić /to tak jakby złodzieja wpuścić do pustego banku/. zwijają biznes pod płaszczykiem restrukturyzacji.
Tak się kończy sen o potędze. Kto zawinił trudno powiedzieć - w mojej ocenie początkiem końca był pomysł na instalację w Astanie, która była nie do końca sprawdzona w skali przemysłowej. Już wtedy były w sieci filmiki o podobnych rozwiązaniach ale w skali mikro. Wtopiono około 100 mln w utopijny projekt. To ruszyło lawinę, potem kilka wydarzeń politycznych i pozamiatane.
Nie zakładam złej woli właścicieli ale jedynie brak rozeznania technicznego w temacie tej innowacyjnej instalacji, Póżniej to tylko chaotyczne próby ukrycia rzeczywistości, kosztem tzw. ulicy.
w mojej ocenie to zła wola całej rodzinki. jak można uzdrowić
firmę przepełnioną nepotyzmem. tak było jeszcze rok temu. kiedy się połapali że to koniec zaczęła się ewakuacja i sprzedaż akcji. do dnia dzisiejszego zarząd okłamuje akcjonariuszy np. z brakiem jakiegoś papierka do raportu. ci ludzie na przestrzeni wielu lat wyrządzili wiele złego akcjknariuszom i nie mam mowy tu o przypadku.
Tak zła wola pojawiła się w chwili gdy okazało się że projekt Astana to niewypał, było zwodzenie mówienie półprawd i walenie w rynek akcjami na każdej podbitce wywołanej trefnymi newsami.
Rynek to wycenił. ludzie stracili kasę a właściciele pewnie uważają, że to ryzyko prowadzenia biznesu
Dnia 2024-01-23 o godz. 11:12 ~mk_gda_to_gnida napisał(a): > czyli po Fluidzie nadeszło nieuniknione - bankructwo bakunowego imperium > jak to było? "psy szczekają, karawana jedzie dalej" > no nie, już nie jedzie
to już moje drugie walenie konia pierwsze było po Fluidzie tak już mam jak komuś nie idzie to mnie staje jestem z pokolenie chłopów i uwielbiam gnój w każdej postaci