wsparcie na 2,5 powinno wytrzymać
kiedy wza i skup akcji z rynku ?
jak sądzicie bedzie inwestor w najblizszym czasie ?
na razie wyglada to srednio ,ale jak widzieliscie dzis na spółkach z wig20 mozna było łatwo łyknąć hak i od razu pare procent w plecy
niestety posiadanie pakietów przez TFI i innych tam to nic dobrego
wskazane szybkie nagocjacje z branzowym inwestorem
pozdrawiam
Jak dla mnie za dużo tu optymistów, może kolego tym postem otworzysz ludziom oczy bo zbyt WIELKA pewność tu panuję, poziomy 5zł do maja mnie rozbrajają!
Co do branżowego, jeżeli się nie pojawi to o wzrosty będzię ciężko.
Duży pozytyw to cicha wymiana walora bez nadmiernego szumu medialnego
dodaj zaangażowanie Pioniera,zaintresowanie dialogu ,a pewnie też Solorza...(?)
oraz skierowanie wysiłków neti na WYNIKI a nie na przejęcia w tym roku(chyba że okazja?)...to wydaje sie że tort jest podzielony..!!?już dawno!tylko my dowiemy sie o tym przy cenie 4 zeta jak juz wiekszość będzie bez walora?(:
Pytanie brzmi czy po wynikach w maju będzie info o konsolidacji neti z innym podmiotem czy przed?
mój tok myslenia jest taki ,że ryzyko duzego zjazdu jest niewielkie
mamy pod d... silne wsparcie na 2,5
ryzyko gry na spadek od tej ceny 2,63 i odkupienie znacznie taniej wydaje sie duże
a leżało po 16.00 55k po 2,63 i paluszki się pchały by nacisnać enter ale myslę wszyscy
sie boją /bali?/ mocnego zjazdu w dół od 1500
nie jestem w stanie przewidzieć kierunku szerokiego rynku ,ale netia nie chodzi tak jak rynek
nie liczcie w obecnej sytuacji na jakieś spektakularne wzrosty
jeżeli ktoś skupuje to bedzie zaniżał kurs jak jest okazja i kupował taniej
kto jest przekonany o sile netii niech akumuluje
przy zjeżdzie do 2,5... chetnych nie zabraknie
jeżeli natomiast poznamy branzowego to zastanówmy się ile musi mieć akcji
MOIM ZDANIEM MUSI MIEĆ POWYZEJ 33 % - WEZWANIE,ALBO POWYZEJ 51 % - JEST PANEM SYTUACJI
czy warto wychodzić , czy raczej kupować - kazdy niech oceni sam
dzis w parkiecie rozmowa z gościem od Novatora
żałują ,że sprzedali , czytaj raczej .........nie chcieliśmy sprzedać Erze i rozdrobniliśmy pakiety ,żeby odkupić ewentualnie dla P4
ale myslę ,że jak w 5 dni BRE zorganizowało kupców na pakiet Novatora po 2,5 to raczej możemy byc spokojni
a i na koniec Polsat odsprzedał Sferię , czy kupi Netię???
Witam. Osobiście nie mam akcji Netii także nie naganiam. Znam ta firmę bardzo dobrze z racji iż jestem specjalista od usług IP w firmie, która zajmuje się utrzymaniem sieci Netii [zorientowani wiedzą o jaka firmę chodzi ;) ]. Musze przyznać iż Netia ma, jeśli chodzi o nasz rynek ( i nie tylko ), najciekawsze usługi wyprzedzając TP o 5 lat spokojnie. TP bawi się w sprzedawanie TV, Netia - Integralnet, OneOffce, LLU, WiMax ( który dopiero teraz Era zaczyna sprzedawać, Netia ma go od kilku lat) i wiele innych. Usługi są stale modyfikowane i wprowadzane nowe (w planach webfax itd. fon2) a to wróży bardzo dużą przyszłość tej firmie.
Czy kupować akcje Netii - osobiste uważam iż jest to inwestycja długo terminowa. Niestety to taka branża, iż pierw firma bardzo, powtarzam bardzo dużo musi zainwestować by mieć później zyski, a Netia to robi. Wg mnie cena za akcję realna to 2,80zł. Za 2 lata spodziewam się 6zł. Dlaczego? Netia będzie miała zyski wówczas i to dość spore. Osobiście wejdę w papier tej spółki jesli będzie na poziomie poniżej 2,30zł bo na pewno się nie straci.
-merytorycznie pierwsza klasa
-kupno ponizej 2,3 zapewne tak
-idzie walne
- na walnym skup np. 30mln akcji ,a może dywidenda np. 30-40 groszy na akcję ?
-akcyjki w róznych rękach i jak na walnym będą głosować trudno powiedzieć
-a jezeli do walnego w kwietniu bedzie juz pozamiatane? bedzie chetny np. po 3 pln
i ogłosi wezwanie powyżej 3 pln , bo jak kupi po 2,3 dużą ilość akcji?
- a może fundusze podstymulują cenę przy negocjacjach z branzowym
itd. , itp czyli pozyjemy zobaczymy
pozdrawiam
a i jeszcze jedno islandczycy to tacy sami ludzie jak my spanikowali
teraz marudzą ,że żałują itd...
jak im jeszcze roztoczyli wizję krachu , euro po 6 pln to sprzedali tym bardziej ,że w Islandii klapa
nie chcieli wzmacniać konkurencji dla P4 to uznali naiwni ,że jak rozkawałkują pakiet
to nikt branzowy nie kupi tak tanio
ale bym sie usmiał gdyby BRE zorganizowało posredników do kupna po 2,5 informując ,że w krótkim czasie bedzie mozliwość odsprzedania branżowemu po x pln z zyskiem tak ,że zero ryzyka , bo nagle w 5 dni znależli nabywców?
Panowie i panie przecież idzie na konsolidacje na całego...pytanie brzmi z kim?
Z dialogiem(kghm coś tam mruczał?)?
Pozatym Godlewski zdementował sugestie w kwesti powrotu do P4....
Czytaj konsolidacja i zarabianie.Czyli mamy prawo spodziewać się odpowiednich wskazań w raporcie a wcześniej ustaleń na walnym.?
Pozatym nie mówie nigdy ...ale obstawiam 3,3 szybciej niż 2.3...hahahahaha dlaczego ?
Bo mam ten papier proste.(: Pozatym AT wskazuje na najniższy szczebel drabiny(brakuje bialej może w pn.?),wyłamanie (też potrzebna biała w pn.),lub jak kto woli 3 gwiazdy południa a to zawsze wzrost!!!
Parkiet - 14-03-2009 08:23
Fundusz sprzedał akcje Netii, ale na pytanie, czy mogłaby tworzyć grupę z P4, odpowiada: nie mówimy „nie”
Nigdy nie mów nigdy. Tak odpowiada Constantine Gonticas, zarządzający w funduszu Novator, na pytanie, czy Netia i P4, operator sieci Play, mogą znowu być grupą. Perspektywa funduszu private equity zmieniła się po tym, gdy sprzedał ponad 31-proc. pakiet akcji stacjonarnego operatora. Nadal jest właścicielem sieci Play - pisze "Parkiet"
Rok temu, gdy Novator kupował od Netii pakiet udziałów w sieci P4, Gonticas tłumaczył, że „jest niewiele przykładów rynkowych na to, że warto łączyć operatorów telefonii stacjonarnej i szerokopasmowego dostępu do internetu z operatorami komórkowymi”. – Obecnie w ogóle o tym nie myślę – odpowiedział, pytany o powrót do koncepcji mariażu z P4 Mirosław Godlewski, prezes Netii.
– Z punktu widzenia strategii biznesowej, połączenie operatora komórkowego i stacjonarnego na pewno ma sens. Trzeba jednak pamiętać (pokazują to ostatnie transakcje TVN i Cyfrowego Polsatu), że bardzo ważne stało się zważenie potencjału wzrostu kupowanego podmiotu i jego potrzeb kapitałowych. P4 będzie jeszcze potrzebowało dużych nakładów. Dlatego sądzę, że określenie wyceny odpowiadającej obu stronom transakcji byłoby dziś trudne. Tym bardziej że to Netia, jako posiadacz gotówki, musiałaby dyktować warunki transakcji. Rynek nie zaakceptowałby innego scenariusza – sądzi Paweł Puchalski, analityk DM BZ WBK