Witam. Osobiście nie mam akcji Netii także nie naganiam. Znam ta firmę bardzo dobrze z racji iż jestem specjalista od usług IP w firmie, która zajmuje się utrzymaniem sieci Netii [zorientowani wiedzą o jaka firmę chodzi ;) ]. Musze przyznać iż Netia ma, jeśli chodzi o nasz rynek ( i nie tylko ), najciekawsze usługi wyprzedzając TP o 5 lat spokojnie. TP bawi się w sprzedawanie TV, Netia - Integralnet, OneOffce, LLU, WiMax ( który dopiero teraz Era zaczyna sprzedawać, Netia ma go od kilku lat) i wiele innych. Usługi są stale modyfikowane i wprowadzane nowe (w planach webfax itd. fon2) a to wróży bardzo dużą przyszłość tej firmie.
Czy kupować akcje Netii - osobiste uważam iż jest to inwestycja długo terminowa. Niestety to taka branża, iż pierw firma bardzo, powtarzam bardzo dużo musi zainwestować by mieć później zyski, a Netia to robi. Wg mnie cena za akcję realna to 2,80zł. Za 2 lata spodziewam się 6zł. Dlaczego? Netia będzie miała zyski wówczas i to dość spore. Osobiście wejdę w papier tej spółki jesli będzie na poziomie poniżej 2,30zł bo na pewno się nie straci.