• Przemyślenia Autor: ~Optymista [176.221.122.*]
    Witam co by nie pisać, widać jak na dłoni że spółka się ruszyła. Od dołka urosła prawie 40,℅, bez żadnego infa! Obroty nie są jakieś mega, ale trzeba pamiętać że to 2fix tylko przez godzinę handel jest w skali dnia. Dopóki nie dojdziemy do 12gr obrotów nie będzie tam większość się utopiła. Ja się nie martwię, dla mnie cała ta akcja z wywaleniem akcji to był majstersztyk. Jeżeli projekt wypalił a na to wygląda, według mnie. Zrobili to żeby odebrać akcje od ulicy. Przecież każdy chce kawałek słodkiego torta. Gdyby waliło do góry nie kupili by tylu akcji. 2fix tylko im w tym pomaga tu mogą zrobić wszystko. Dobre info wy winduje spółkę na nowe rekordy tak to widzę. Od kwietnia na bank mamy ciągle, tylko na tym rynku mogą się pozbywać akcji bez ograniczeń. Spółka nie samym silnikiem żyje. Budowa drewnianych domów nie jest jedynym profilem działalności przedsiębiorstwa. Dzięki własnemu funduszowi APIS TECH, spółka APIS S.A. inwestuje w start-upy technologiczne oraz medyczne.

Na chwilę obecną w swoim portfolio fundusz ma trzy podmioty – w tym spółkę wdrażającą na pięciu europejskich rynkach autorski produkt stosowany w profilaktyce zakrzepicy żylnej oraz spółkę wdrażającą na rynku amerykańskim i brytyjskim mobilną i webową aplikację dla stomatologów.Jak widzimy infa mogą się sypać z każdej strony. Po wykresie widać że mamy odbicie z dołka, 12gr to minimum wiadomo nie odrazu będą korekty po drodze. Ale tak ciekawie dawno nie było.
  • Re: Przemyślenia Autor: ~xyz [89.64.55.*]
    Odpowiem znanym cytatem:
    "Powiedz mi, po co jest ten Miś?
    - Właśnie, po co?
    - Otóż to. Nikt nie wie po co i nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta. Wiesz co robi ten Miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa To jest Miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to jest nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie słowo! I nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest Miś społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije do jesieni na świeżym powietrzu. I co się wtedy zrobi?
    - Protokół zniszczenia.
    - Zapamiętaj: Prawdziwe pieniądze zarabia się na drogich, słomianych inwestycjach!"

• Re: Przemyślenia Autor: zulusowaty [89.69.17.*]
    W takim bądź racie................, mamy najważniejsze pytanie: czy Apis to jest ta droga, słomiana, a właściwie drzewniana inwestycja?
    jak się ma akcje to człowiek wierzy w taki kierunek, że najlepiej się zarabia...
  • Re: Przemyślenia Autor: zulusowaty [89.69.17.*]
    Otóż to!!! Wszelkie wypowiedzi na tym forum są "skażone" subiektywizmem i są w 100% zależne od stanu posiadania akcji. Każdy, kto ma akcje szczególnie od długiego czasu chce i widzi OGROMNE wzrosty. Ci co popłynęli i sprzedali ze stratą wchodzą tu przez ciekawość i widzą bankructwo oraz kurs na poziomie 1 grosza.

Jest jeszcze trzecia grupa: kółkowicze i spekulanci i tzw. "stare wygi", którzy wywęszyli super okazję do szybkiego zarobienia dużych i łatwych pieniędzy. Warunek: posiadanie akcji kupionych możliwie nisko.

Na koniec mamy Henia i jego "świtę", którzy tak naprawdę wiedzą co się tu wydarzyło w ostatnich 2 latach na kursie, dlaczego tak to wyszło i co się stanie w kolejnych miesiącach. Ta wąska grupa rozdaje karty i cały widz polega na tym, by spróbować przewidzieć ich pomysł na rozegranie kursu i to z możliwie dużym prawdopodobieństwem. Każda więc dyskusja na tym forum pomoże nam wspólnie dojść do jakiś mądrych wniosków, co powinno przybliżyć akcjonariuszy obecnych i tych nowych do "ugryzienia" kawałeczka tego pięknego i smakowitego tortu.
    my dowiemy się po fakcie.
    Ale np 30mln akcji po 4 grosze to koszt 1,2 mln zł, a takie pieniądze niektórzy inwestorzy na naszej (i nie tylko naszej) giełdzie to noszą w kieszeni z przeznaczeniem na napiwki.
    Tu już były 2 skoki razy 10. Może będzie i 3.
    Tak więc kupiłem sobie za ułamek niewielki swoich środków i wóz albo przewóz
  • Re: Przemyślenia Autor: ~optymista [176.221.122.*]
    No i jak pisałem od dołka już 50℅ , wszystko z prawej jest zbierane bardzo ładnie. Teraz tylko info, każdy czeka na nie. Kto co i jaka ilość. Czas pokaże
  • Re: Przemyślenia Autor: ~optymista [176.221.122.*]
    To się nazywa skupowanie z głową bez mega zawyżania kursu. Do 5gr was wy trzepią z akcji jak nic. 2fix to zbawienie dla tej spółki teraz mogą wszystko. Mają czas do końca marca
  • Re: Przemyślenia Autor: ~Optymista [176.221.122.*]
    Tak jak pisałem skupili od dołka miliony akcji, a na koniec tygodnia wysypali marne parę sztuk i kurs zaniżony. Od poniedziałku będzie ta sama zabawa tylko że akcji ubywa z prawej. Czy wy tego nie widzicie że Was grabią z akcji nadal na dołku. Do 5gr to jest dołek. Proszę to jest tylko moja subiektywna ocena, nie kierować się nią podczas podejmowania decyzji. Każdy ma prawo do własnych ocen. Ja to widzę może bardziej kolorowo. Bo na giełdzie jestem ponad 2 dekady. Nie jedno widziałem
  • Re: Przemyślenia Autor: ~REX [77.65.98.*]
    jeżeli twoje spostrzeżenia się sprawdzą to kiedy według ciebie można liczyć na 50 groszy
  • Re: Przemyślenia Autor: ~Gamoń [83.28.215.*]
    Raczej to nie jest możliwe podanie terminu , to zależy czy i kiedy będą jakieś informacje .

• Re: Przemyślenia Autor: ~Optymista [176.221.122.*]
    No dokładnie nie da się podać kiedy to będzie, czy w ogóle będzie. 50gr to wzrost 2300℅ od dołka, trochę grubo. Na tych poziomach zresztą nie będzie już 90℅ obecnych inwestorów, taka jest giełda. Mało kto wytrzymuje takie wzrosty. Inwestujesz w spółkę 10k masz 100k i co nie weźmiesz zysku
  • Re: Przemyślenia Autor: ~rozsądnie [188.147.100.*]
    To oczywiste że wezmę 50k zysku a 50k zostawię.
  • Re: Przemyślenia Autor: ~Wolny [89.64.87.*]
    Myślę a nawet jestem pewien że za rok poniżej 5 gr nie kupimy .
  • Re: Przemyślenia Autor: ~Hillela [94.101.17.*]
    to lecimy w kosmoss
[x]
APIS -2,63% 0,02 2026-02-17 15:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.