Pobawmy się więc dalej, stosując do Netii teorię R. Elliotta.
Już wiemy dzisiaj, że nie mieliśmy do czynienia z falą czwartą. Rynek wyraźnie pokazuje nam, że musimy zweryfikować nasze przypuszczenia. Jenocześnie okno czasowe wypada w dniu dzisiejszym, tak że od poniedziałku w/g mojego założenia spółka powinna wzrastać..
Dlaczego nie fala czwarta ? ponieważ fala czwarta nie zachodzi na szczyt fali pierwszej, więc trzymając się w dalszym ciągu takiego pierwotnego założenia stosowalibyśmy nie teorię fal Elliotta, tylko teorię swoją. Nie wolno niczego naciągać, po to są pewne dogmaty, aby pozwalały nam wytyczyć prawidłową drogę postępowania.
Tak więc co się stało na Netii patrząc i analizując ją z punktu widzenia fal ?
Teraz oznaczenie powinno wyglądać następująco:
Fala pierwsza wzrostowa od 1,90 do 2.85. Od tago szczytu zaczyna się korekta płaska
rozszerzona z nowym szczytem na 3,12
Fala A korekt to 2.85 do 2,31
Fala B korekty to 2,31 do 3,12 mamy szczyt i tak ma być.
Fala C korekty to spadek od 3,12 do miejsca w dniu dzisiejszym.
Taki układ fal zapowiada konkretne zachowanie spółki w nadchodzących tygodniach
mianowicie silny i długi trend wzrostowy. Fale po tego typo korektach zazwyczaj są wydłużone a w tym wypadku wydłużeniu ulegnie fala trzecia wzrostowa. (jeśli ktoś mnie wcześniej czytał, to wie, że myślałem iż będziemy mieli wydłużenie fali piątej. Jak widać wydłużeniu ulegnie fala trzecia). Dzisiaj zdecydowana większość z Was nic na tym wykresie nie widzi godnego uwagi. Jak widzicie ja widzę i to nie jest żadne czarowanie, jedynie zwykła przeciętna analiza techniczna. Tak więc czapki z głów Panowie i Panie . Jak chcecie kasę zarabiać to do książek a farmazony można sobie pisać w pamiętniku.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
aby szla dzisiaj musi zamknać dzionek białą świecą lub świeczką...hahahahahpowyzej nieco 2.65
nawchodzilo palantów i na at obcinają..a fundament nie interesi niestety jak widać nikogo..?
obstawiam szybkie wzrosty po ujawnieniu tego który kupił i skupuje...a już im blizej maja to będzie szło pod wyniki mocno......3,12...3,48...3,78....a dalej to kosmos jakl przejdzie te wszystkie...poziomy .(:
Panowie i panie przecież idzie na konsolidacje na całego...pytanie brzmi z kim?
Z dialogiem(kghm coś tam mruczał?)?
Pozatym Godlewski zdementował sugestie w kwesti powrotu do P4....
Czytaj konsolidacja i zarabianie.Czyli mamy prawo spodziewać się odpowiednich wskazań w raporcie a wcześniej ustaleń na walnym.?
Pozatym nie mówie nigdy ...ale obstawiam 3,3 szybciej niż 2.3...hahahahaha dlaczego ?
Bo mam ten papier proste.(: Pozatym AT wskazuje na najniższy szczebel drabiny(brakuje bialej może w pn.?),wyłamanie (też potrzebna biała w pn.),lub jak kto woli 3 gwiazdy południa a to zawsze wzrost!!!
fala 1 - wzrost 1,95 - 2,74 po czym korekta do 2,32
fala 2 - wzrost 2,32 - 2,69 po czym korekta do 2,46
fala 3 - wzrost 2,46 - 3,05 i to jest koniec tej fali
Teraz (od szczytu na 3,05) nastąpuje spadek skladajacy sie z trzech fal (A-spadek, B- korekta fali A, C-spadek). Spadki zabiora większosc wzrostów.
A to ze teraz bedzie "mega odpał" i swietlana przyszlosc to jest przeciez jasne dla wiekszosci spolek bo a)dołki mamy za sobą i juz moze nie byc taniej, b) na giełdzie jest tylko jeden sluszny kierunek- w góre, ale po drodze pojawią sie przejsciowe spadki i bessa.
Widzę, że każdy tu ma swoje podejście do analizy technicznej i do fal Elliotta.
Ja póki co będę trzymał się swojej wersji i daje jej 60 %.
Zaraz zaraz 60% coś ty Chodzik zgłupiał, powinieneś dać 90, może 95.
Nie da się niestety, ale powiem tak, gdyby nam się zawsze uwawało na 60 % to bylibyśmy bardzo szybko bardzo, ale to bardzo bogaci dlaczego ?. Ponieważ ponad połowa zawieranych przez nas transakcji przynosiłaby zyski. Jak można na tym zarobić ?
Stosując prawo nie uśredniania w dół i nie łapania spadającego noża.
Przykład.
Zawieram transakcję na papierze przy lini wsparcia. Wsparcie nie wytrzymuje następuje przebicie i spadek. Natychmiast sprzedaję ze stratą.
Zawieram następną transakcję tak samo jak pierwszą i też muszę sprzedać ze stratą.
Kolejna również nie przynosi spodziewanych rezultatów, także zamykam ze stratą, ale
czwarta jest trafiona. Buduje się fala wzrostowa pierwsza a ja potrafię ją odróźnić od fali korekcyjnej. Teraz mamy korektę fali pierwszej (jak było na Netii) dokupuję na spadku teraz i tylko teraz mogę uśrednić w dół. Papier rośnie i zaczyna pokrywać poprzednie niewielkie straty, przynosi zysk a ja nadal płynę jak na desce na tej fali.
Papier przecież zbudował bazę i teraz będzie silnie wzrastał. To nie jest lokalny dołek, tylko zmiana trędu.
Tak robią profesjonaliści, a jak robi wiekszość z Was ?
Dokładnie odwrotnie.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
dokladnie tak jak piszesz do tej pory postepowalem, czyli usrednialem w dol i niestety wiecej na tym stracilem niz zyskalem. ale nie jest tak ze zawsze usrednianie w dol sie nie uda bo akurat z Netia mi sie udalo tak zrobic i srednia cena zakupu znacznie mi spadla.
ale dobrze mnie rozgryzles (zreszta to nie bylo trudne) kiedy pytalem na ile procent ...... ? wlasnie chodzilo mi czy bedzie jeszcze mozna usrednic w dol.
dzis w koncu otwarcie na zielono, zobaczymy jak to sie dzis potoczy ....
Spokojnie, nie od czwartku, tylko od dzisiaj.
Właśnie w tej chwili Netia jest przy nardzo mocnym oporze sięgajacym od 2,60 do 2,64.
Wskazują na to obliczenia powstałe na podstawie fal wzrostowych, a także na podstawie formacji XABCD.
Cierpliwości, trzeba wierzyć w swoje koncepcje i dać rynkowi nieco czasu. Nerwy - niewskazane.
Przechodzę na wykres godzinowy i szukam sygnałów zmiany trędu na wzrostowy.
Chodzik Księżycowy
Ja powiem tak gram na giełdzie ponad pół roku na razie jestem na plusie coraz większym , nie znam sie na jakiś falach itd, robie analizę fundamentalną firmy i inwestuje w nią jak jest w dołku, w Rafako wszedłem ok 2 tygodni temu kupiłem po 3,62, w HTL Strefa wszedłem w październiku też dobrze na tym wyszedłem , i faktycznie cierpliwość popłaca bo jak s......e k.....a podpalam to sprzedaje i tracę jak to było na centrostalu , Netia spoko firma jedna z lepszych na Giełdzie, jak tak patrze na wykres to niestety mi wychodzi że moze spaść do 2,50 ale nie musi. Kiedy będą jakieś pozytywne infa wiecie może ???? ja poczekam na lepsze czasy dla Netii mam czas a Netia to obecnie moje ok 10 procent portfela, ale w....ć się idzie jak giełda 4 dzień z rzędu rośnie a Netia się kisi
Dnia 2009-03-16 o godz. 10:12 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Spokojnie, nie od czwartku, tylko od dzisiaj.
Właśnie w tej
> chwili Netia jest przy nardzo mocnym oporze sięgajacym od
> 2,60 do 2,64.
Wskazują na to obliczenia powstałe na
> podstawie fal wzrostowych, a także na podstawie formacji
> XABCD.
Cierpliwości, trzeba wierzyć w swoje koncepcje i dać
> rynkowi nieco czasu. Nerwy - niewskazane.
Przechodzę na
> wykres godzinowy i szukam sygnałów zmiany trędu na
> wzrostowy.
Chodzik Księżycowy
Przepraszam ,że pytam , ale jeśli Netia jest ("przy nardzo mocnym oporze sięgajacym od
> 2,60 do 2,64.") to chyba źle ?. Może lepiej byłoby gdyby to było wsparcie ?
No oczywiście, bardzo przepraszam za przejęzyczenie. Chodziło oczywiście o wsparcie.
Natomiast obecnie zauważam pierwsze pozytywne symptomy na wykresie godzinowym.
CIERPLIWOŚCI a przyroda zrobi resztę.
Chodzik Księżycowy
Mogliby już nie spadać bo pośrednio też jestem współwłaścicielem netii.Mam fundusz,który w nią wszedł i zobaczcie co się z nim dzisiaj dzieje.
https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=05VICT
Gdzie napisałem,że nie wejdę w okolicach oporu?Nie wchodziłem bo wsparcie na 2,62zł pękło a potem wszedłem bo kurs poszedł w górę i stwierdziłem,że opór został przebity z łatwością.
Poza tym myślę,że nie po to kupowali po 2,50zł aby teraz dopuścić do straty.
Szanowni koledzy i koleżanki też !
Nic mi chyba nie pozostało jak kupować.
Tyle tu zapewnień pada, że to dobra spółka więc jak tu nie wierzyć.
Kupuję więc na Waszą odpowiedzialność !
Pozdrawiam i dziękuję za dobre rady.
Chodzik Księżycowy
Te małe sto tysięcy to tylko początek mojego zaangażowania w Netię,chyba, że Próchnik znacznie spadnie tak jak przewiduję poniżej 0,20 zł wtedy kupię to badziewię..
No co Cercio, znowu jesteśmy kumplami ?
Chodzik Księżycowy
Dnia 2009-03-16 o godz. 12:58 ~chodzik księzycowy napisał(a):
> Te małe sto tysięcy to tylko początek mojego zaangażowania
coś mi tu nie gra :) jeśli wsadziłeś w Netie te małe 100 tyś przy cenie 2,50 z tego co pisze Cercio to jakim cudem mogłeś za to kupić małe volvo w salonie??
Ok Cercio,
Tak naprawdę, gdybym tu nie pożartował, to chyba bym zwariował i nie mówię tu
o GPW. Pod koniec tygodnia opuszczę Was na jakiś czas (nawet tu mi się rymuje)
i powiem tylko, że gdyby nie było laserów i prywatnych klinik musiałbym spędzić w szpitalu kilka tygodni a i wynik nie byłby wcale pewny. Tak mam dużą szansę ,że spotkamy się na tym forum i jeszcze nie jeden post wymienimy. Sprawa jest na tyle poważna, że wszystko mam już zapięte u notariusza.
Dlatego chciałem przeprosić wszystkich, którzy nie byli zadowoleni z moich postów i zapewnić ,że nigdy nie chciałem nikomu zrobić krzywdy, bo życie jest za krótkie, i nie ma w nich miejsca na świństwa.
Jeszcze raz chciałem abyście Wszyscy wiedzieli, że jestem inwestorem indywidualnym,
zawsze wyrażałem tu swoje i tylko swoje zdanie i nikogo do niczego nie namawiałem.
Pewnie wpadnę tu jeszcze przewd wyjazdem na chwileczkę, jeśli nie to mam nadzieję, że za jakiś czas.
Z wyrazami szacunku dla Wszystkich
Chodzik Księżycowy
Miłe zaskoczenie widzę że Netia rośnie a myślałem że skończy dzisiaj w granicach 2.58, 2.59, ale spoko to dobra firma jak już pisałem jedna z najlepszych na giełdzie i mam ją więc się ciesze że rośnie z drugiej strony chciałem dokupić jak najtaniej hehe
....nie splataj baranie tylko bąź cierpliwy..!!!!..(Autor | ~Robert [213.199.192.*] 2009-03-16 09:40 Zobacz wątki dotyczące Netia
Zobacz profil Netia
Tak k.......a miała wzrastać od czwartku i co!!!!!!!! wasze fale Eliota mozecie sobie wsadzić Netia leci na 2.50 moze wtedy będzie odbicie )
A co do CHODZIKA? To dużo zdrowia kolego!Wszystko inne jest niczym.(: