Kiedy główny założyciel z determinacją skupuje / sprzedaje akcje danej spółki to jeden z najbardziej wiarygodnych impulsów nadających przyszły kierunek kursu. W przypadku HUG należy rozważyć kilka potencjalnych scenariuszy. Pierwszy mało popularny wśród "ekspertów", a wydaje się najbardziej prawdopodobny to docelowy delisting. Spółka, dysponując tak potężnymi środkami finansowymi przy sprzyjającym kursie $ za kilka kwartałów może z powodzeniem ogłosić wezwanie po cenie o wiele niższej od ceny z IPO. Chętnych do oddania nie zabraknie, Anton Gauffin doskonale o tym wie. Drugi scenariusz to dywidenda, średnio opłacalna ze względu na 30% podatek (prawo Delaware itd.). Trzeci scenariusz skup po cenie rynkowej, no i tu raczej nie dojdzie do "kanibalizmu" bo jak tu byłemu prezesowi wchodzić w paradę. Jakie są Wasze przypuszczenia, zapraszam do normalnej dyskusji. Bez hejtu, złośliwości.
Sam wskaźnik C/Z już świadczy o tym, że będzie za co przeprowadzić ten skup - pomimo że przychody w tym roku nieco niższe to zysk netto cały czas rośnie. Spółka póki co jest mocno niedowartościowana, nawet różne rekomendacje to pokazują, więc według mnie sygnał jest jasny do kupna. Sam uśredniłem sobie przy nieco niższej cenie i poniżej 30zł na pewno nie sprzedam, a i z chęcią wezmę udział w tym wspomnianym skupie - w zeszłym roku pomimo sporej redukcji całkiem nieźle na tym wyszedłem
kupuje po 27, pozniej zrobi skup akcji i sprzeda po 37 i tak sie kreci albo wie wiecej i sprzeda jeszcze drozej według mnie na teraz jest tylko jedna rada - kupuj
Wiadomości 31.05.23.
Wyniki net net poprawa, pomimo spadających przychodów. Potrzeba wzrostu który najłatwiej osiągnąć poprzez przejęcie. Luksusem dla Huuuge byłoby faktyczne wyjście poza segment mobilny i dywersyfikacja biznesu. Jest kilka zespołów nie tylko z naszego podwórka do przejęcia za rozsądną cenę. Tutaj szukałbym przyczyny dużego zainteresowania ze strony A.G.
"Ekspert" I wyjście z GPW? Po co pomimo tego że jest to zdarzenie prawdopodobne do zrealizowania.
Kolejny aspekt, który należy rozważyć to zaangażowanie OFE w Hug i można powiedzieć "bratnie" ze względu na podobny profil spółki Ten Square Games. Obie są niedoważone i to jest wbrew pozorom dobra informacja. W przyszłości raczej popyt z ich strony niż podaż. HUG i TSG działo się i dzieje bardzo podobnie. Redukcja etatów, sklep online i skupy akcji, a w TSG nowy za ponad 100 mln już przegłosowany i w każdej chwili może się zacząć.
Dokładnie 115 mln zł mają przeznaczyć na skup, a następnie szybkie umorzenie 90% skupionych akcji. TEN również jest bardzo atrakcyjny bo jest prawdopodobne, że w przyszłym roku do podziału dużej dywidendy będzie 6,3 mln wszystkich akcji zamiast 7,3 mln jak dotychczas.
Ofe jeszcze przez chwilę będą mąciły póki wpływy PPK nie zbilansują popytu z podażą. Przekazywanie pieniędzy w ramach suwaka do ZUS powoduje, że łatwiej jest pozbywać się płynnych pozycji jak ostatnio np. NN zrobiło na Cyfrowym Polsacie choć nie wiem czy to dobry przykład w tym wątku. Na chłopski rozum na HUG trzeba się podpiąć pod ruch głównego akcjonariusza, który rozsądnie podbiera walor z rynku. Obecnie mamy też ciekawy moment w gamingu, bo inwestorzy wreszcie odróżnili mobilnych od tradycyjnych producentów. HUG jest marką globalną i co do tego nie ma wątpliwości, że ma ugruntowaną pozycję. Co kwartał generuje przewidywalny przychód z tendencją wzrostową w zyskach dzięki przemyślanej restrukturyzacji. Spółka należy do tych biznesów gdzie mówi się o wyciskaniu cytryny z danego projektu i w tym są najlepsi wśród mobilnych. Wskażc
Wskażcie mi innych światowych producentów z tego segmentu i tej skali z lepszą od HUG wskaźnikową wyceną. W raportach domów maklerskich BDM, mBanku, Trigona, Santander to właśnie Hug jest w top najatrakcyjniej wycenianych mobilnej na świecie. Decyzja o podjęciu inwestycji należy do każdego z was. Pozdrawiam
Podobno dwa TFI tuż pod progiem siedzą, a tymczasem klasyczna cofka po dotknięciu lokalnego szczytu i sprawdzanie akcjonariatu, gorące łapki wyskakują. Wartość godziwa około 40% wyżej, a teraz wygląda jakby HUG na kolegę z TSG czekał. W duecie raźniej?
Od Walentynek okres zamknięty przed publikacją wyników, zostało raptem kilka dni i teraz na ostatniej prostej będziemy świadkami wzmożonych zakupów insidera. Przy raporcie należy spodziewać się informacji o dystrybucji zysków do akcjonariuszy najprawdopodobniej w formie skupu i pod to zagra rynek. Akumulacja dobiega końca wykres zmieni kształt na bardziej pionowy. Na zakończenie ciekawostka obecnie aktualnych jest 9 rekomendacji i wszystkie biura na buy co daje średnią 36,59. Popcorn na stole obserwacji ciąg dalszy, miłego dnia wszystkim i zadowalającej stopy zwrotu życzę