c h o l e r a go wie , teoretycznie mógł by się zatrzymać spadek był bez obrotów i mozna pospekulowac na podwójne dno - jutro pasowało by jakies odreagowanie i przyzwoite zamknięcie tygodnia - przynajmniej w okolicach poprzedniego
postów na bankierze jakby mniej , wskaźnik popularności też spadł w porównaniu do okresu sprzed zapaści ( z poziomu 4, 15 - do coś koło 33) więc tak jak to tutaj nazywają nastąpiło odleszczenie ;)
A mi tam pasuje dzis młotek na swiecach japonskich. Wszystko powinno sie wyjasnic jutro lub w poniedzialek.
Albo w boczek i kisimy w kanale 1.55 - 1.40
Az do cudownego obajwienia w postaci kolejnych psychologicznych rozgrywek.
Rada Nadzorcza Stalexport Autostrady S.A. działając zgodnie z Dobrymi Praktykami SpółekNotowanych na GPW (...)
Rada Nadzorcza pragnie zwrócić uwagę, iŜ był to pierwszy od długiego czasu okres w działalności
Spółki, w którym – po zakończonej sukcesem 7 letniej restrukturyzacji obejmującej
m.in. sprzedaŜ części stalowej i spłatę zobowiązań układowych – aktywność Zarządu i pracowników
Stalexport Autostrady S.A. mogła koncentrować się juŜ tylko wyłącznie na rozwoju
firmy. Bazując na zaangaŜowaniu włoskiego inwestora strategicznego, grupy kapitałowej
Atlantia, Spółka moŜe korzystać z potencjalnych moŜliwości na rynku budowy i eksploatacji
autostrad w Polsce.
Ponadto, Rada Nadzorcza podkreśla, Ŝe w 2008 roku Spółka pomyślnie zakończyła realizację
układu z wierzycielami zatwierdzonego postanowieniem Sądu Rejonowego w Katowicach z
dnia 27 czerwca 2002 roku. W I półroczu 2008 spłacono trzy ostatnie raty układowe w łącznej
kwocie 24.279 tys. PLN, co – po wykonaniu końcowej spłaty zobowiązań układowych
wobec obligatariuszy w dniu 3 lipca na kwotę 2.036 tys. PLN – pozwoliło na ostateczne zamknięcie
realizacji postępowania układowego zgodnie z przyjętym harmonogramem. W
związku z zawartych układem w okresie od 06 października 2003 roku do 03 lipca 2008 roku
STX Autostrady uregulował 173.717 tys. PLN w gotówce płatne w formie 20 rat kapitałowych
oraz 189.856 tys. PLN poprzez konwersję na akcje STX Autostrady. W chwili obecnej
Spółka czeka na decyzję właściwego sądu zatwierdzającą zakończenie postępowania układowego
kiepsko to wygląda.., postów na wątku sporo - nie wróży to dobrze, choć z drugiej strony opadająca linia w trójkacie prostokatnym jest coraz niżej i łatwo ja naruszyć
Ot, ciekawostka, Dzisiaj poszła (malutka, za 105 tys. zł.) pakietówka po 2 zł. Taką ilość bez problemu mógł ktoś kupić w przedziale 1,40 - 1,47!!! O co tu chodzi? Jak są chętni do kupna po 2 zł., to jest jakaś nadzieja (przecież to 37% drożej od najwyższej dzisiejszej ceny).
No,ja już nic nie wezmę,uzbierałem 30k i powiedziałem,dość zakupów,kasy do rozdania na remonty i budowę dróg nie zabraknie,na rsi kupno,chociaż po obsuwie o 30 gr.może być mylące,ale fundamenty plus perspektywy = kupno.
Czasami (zawsze) sobie żartuję . Jednym się to podoba , innym nie (sorry) jednak są informacje nie zawsze oficjalne i zdobyte >różnie< . Takimi informacjami nikt się nie będzie dzielił (rzecz zrozumiała) . Mam zasadę którą tylko raz złamałem . Kupiłem akcje z >nagonki<
I zostałem ukarany . Jednak zapomniałem . STX nie jest pomyłką i w tej chwili nie jest zbyt atrakcyjny . Parę dni jeszcze cierpliwości , szczególnie dla niecierpliwych .
Polecam dla spokoju poczytać forum POLNA . Tam "pracują" czego nie da się powiedzieć o forum STX-u . I dlatego tutaj mamy takie wyniki ... Miłej nocy
do ~pijok'a -ciekawa ta Polna i forum.Ale dla Polnej dziś ważny dzień-testowo-aby
utrzymała się w kanale (dość wąskim) wzrostowym.Trzymam za nią kciuki.A co sądzisz
o Biotonie ?
pozdrawiam
firma po restrukturyzacji, bez zadłużenia - z dobrymi perspektywami - to tak w skrócie
(codziennie walizkę żywej gotówki z A4 księguje na rachunku;) )
historycznie patrząc na wykres to jest prawie na swoich minimach, wykluczył bym notowania z roku 2002 - gdzie była zupełnie inna sytuacja spółki
w układzie tygodniowym pojawiła się formacja objęcia hossy (biała świeca zakrywa poprzednią czarną w całości swoim korpusem) można spodziewać się odwrócenia trendu spadkowego
ostatnie spadki można również traktować jako (fala b)powrót do pokonanej w grudniu lini trendu spadkowego od szczytu w 2007r. w okolicach 8,5 do październikowego dołka2008r.
gdyby wystąpiło silniejsze odbicie z tego miejsca (fala c) powstała by większa formacja podwójnego dna z linią szyi w okolicach 2,0 (fala a to odreagowanie w listopadzie i grudniu minionego roku)
struktura spadków od szczytu ok.8,5 w układzie miesięcznym tworzy 5falową (wygląda na skończoną) strukturę - teraz powinna nastąpić korygująca 3 (ta fala powinna pokonać poziom 2,0 i dotrzeć w okolice 3-3,5
----------------------------------------
powodzenia