• pytanie do znawców tematu - swarzędz Autor: ~ms [62.233.195.*]
    Jaki cel miała ARKA - doprowadzając do upadłości? CHCIELI RATOWAĆ KASĘ - CZYJĄ I ILE? CZYJAONI OBRACAJĄ KASĄŻE POZWALAJĄ SOBIE NA TAKIE STRATY? PAMIĘTAM NIEDAWNĄ EMISJĘ PO 1 ZŁ, ARKA WTEDY ZWIĘKSZYŁA UDZIALY Z KILKU DO 27 % BIORĄC PDA. NIE MOGĘ TEGO POJĄĆ - CZY TAM TAK NIEROZWAŻNI SĄ ANALE ŻE NIE PRZEWIDZIELI TAKIEJ SYTUACJI I PUŚCILI LUDZI Z TORBAMI, CZY MOŻE TO TYLKO ZASLONA DYMNA?
  • Re: pytanie do znawców tematu - swarzędz Autor: ~znawca tematu [87.205.218.*]
    oni są po prostu CIEMNI !...przypomnij sobie ich wtopkę z Szeptelem....w tym samym stylu
  • Re: pytanie do znawców tematu - swarzędz Autor: ~capri [77.115.110.*]
    Oni nie są ciemni... Mają super strategię wydojenia ludzi na sporą kasę. Oby ich za to podsumowali za kratkami...
  • Re: pytanie do znawców tematu - swarzędz Autor: ~ms [62.233.195.*]
    Dnia 2009-03-12 o godz. 13:19 ~capri napisał(a):
    > Oni nie są ciemni... Mają super strategię wydojenia ludzi
    > na sporą kasę. Oby ich za to podsumowali za kratkami...
    JEDYNE CO MI DO GŁOWY PRZYCHODZI TO CHYBA TO CO PISZESZ, BO PRZECIEŻ MIELI WPLYW NA DECYZJĘ ZARZĄDU OD DŁUŻSZEGO CZASU I NADZÓR NAD ZARZĄDEM A NIC NIE ROBILI, JAK TERAZ PRZYCHODZI CO DO CZEGO TO NAWET NIE CHCĄ SPRZEDAĆ AKCJI ZA 15 GR (WARTOŚĆ KSIĘGOWA) TYLKO WOLĄ UPADŁOŚĆ I ALBO GROSZE ALBO NIC DLA KLIENTÓW. O CO W TYM BURDELU CHODZI??????????????????????????????????????????????????????????????
  • Re: pytanie do znawców tematu - swarzędz Autor: ~m2 [145.237.72.*]
    Dnia 2009-03-12 o godz. 13:37 ~ms napisał(a):
    > Dnia 2009-03-12 o godz. 13:19 ~capri napisał(a):
    >
    > Oni nie są ciemni... Mają super strategię wydojenia ludzi
    > > na sporą kasę. Oby ich za to podsumowali za
    > kratkami...
    JEDYNE CO MI DO GŁOWY PRZYCHODZI TO CHYBA TO CO
    > PISZESZ, BO PRZECIEŻ MIELI WPLYW NA DECYZJĘ ZARZĄDU OD
    > DŁUŻSZEGO CZASU I NADZÓR NAD ZARZĄDEM A NIC NIE ROBILI, JAK
    > TERAZ PRZYCHODZI CO DO CZEGO TO NAWET NIE CHCĄ SPRZEDAĆ
    > AKCJI ZA 15 GR (WARTOŚĆ KSIĘGOWA) TYLKO WOLĄ UPADŁOŚĆ I
    > ALBO GROSZE ALBO NIC DLA KLIENTÓW. O CO W TYM BURDELU
    > CHODZI?????????????????????????????????????????????????????
    > ?????????

nie masz pojęcia o czym piszesz, jaki nadzór nad zarządem? jaka upadłość?
  • Re: pytanie do znawców tematu - swarzędz Autor: ~bauer [137.33.110.*]
    ARKA jako TFI zarabia kasę czy mają straty czy mają zysk tzw olata za zarządzanie, więc im generalnei w tymprzypadku jest obojętne co się stanie bo to nie są ich pieniądze ale przeciętnego Kowalskiego...
    Inną sprawą jest fakt dbania przez nich o dobry wizerunek firmy co skutkuje większą ilością ewentualnych wpływów a tym samym więcej kasy za zarządzanie...
    Być może już wkrótce się dowiemy, że jest jakiś inwestor który chce kupić SWARZĘDZ ale nie jako spółkę giełdową (może nawet IKEA) i o to mogło chodzić panom z ARKI i SWARZĘDZA bo na tym więcej zarobią....
    Niestety tak jest świat ułozony, że my mali dowiemy się o tym już po fakcie...
    Pozdrawiam
  • Re: pytanie do znawców tematu - swarzędz Autor: ~capri [95.41.60.*]
    Zgadzam się z Tobą. Weź tylko pod uwagę, że jest kryzys, a to jest super wytłumaczenie strat (czy są czy ich nie ma). To najlepszy moment wyprowadzenia kasy z funduszu:) a biedny Kowalski sie daje jak baranek i słucha oszustów:)
  • Re: pytanie do znawców tematu - swarzędz Autor: ~KK [80.51.98.*]
    chodzi o ziemie pod ktora jest gaz
  • Re: pytanie do znawców tematu - swarzędz Autor: ~idiota [195.137.94.*]
    mam nadzieje ze bedzie sprawiedliwosc kiedys i Ci ludzie poniosa kare ja stracilem
    50000zl i narazie trzymam sie kulki w leb sobie jeszcze nie walnolem i nie zycze nikomu z zarzadu tego samego ale wierze w polskie prawo ze ktos poniesie kare za to ze zrobili ze mnie idiote i okradli Mnie z moich pieniedzy (patrzac na analize fundamentalna spolka mogla dac zarobic podawano wiele dobrych wiadomosci o kupnie gruntow pod nowa fabryke o nowych salonach zamowiniach z hoteli a to wszystko to bylo klamstwo i nikt nie poniosl kary za to )teraz jak ja sam wymierze sprawiedliwosc mam nadzieje ze tez nie poniose kary ?
  • Re: pytanie do znawców tematu - swarzędz Autor: ~capri [84.10.97.*]
    Na giełdzie jak na wyścigach konnych, obstawiasz konia i albo wygra albo przegra, wygra fajnie, przegra, gozej, ale takie jest życie. Ale jak sie po gonitwie dowiadujesz, że twoj koń mógł wygrać ale ktoś ci go podtruł, albo kopyta podciął, a do tego jeszcze ci sie śmieje gosciu potem w twarz, bo mu nic nie mozesz zrobić, to jest uczucie nie do zniesienia.

W tym wypadku, jeszcze przy okazji pozbawia pracy prawie 300 osób.

A tak a propos, to przysłuchiwałem się dzisiaj wykładom o unijnych środkach pomocowych, funduszach poręczeń, kredytowych, dla przedsiębiorstw. Tam dałoby sie podejrzewam jeszcze coś zrobić, nawet jakby swz stracił płynność.

Nie mam słów... Niech chociaż NIK i CBA ich przetrzepią!
  • Re: pytanie do znawców tematu - swarzędz Autor: ~jolka [83.24.236.*]
    wszystkie TFI to Madofy
[x]
SWARZEDZ 1,17% 0,01 2011-01-14 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.