Ileż kółek na 35zl można robić? Leszcz już czujny, więc albo dzida w dół na przestraszenie ale po pierwsze to kosztuje a po drugie uaktywnia się popyt, dzida w górę też nie bo kosztuje i pojawi się podaż kółkowiczow. Pozostaje boczniak góra/dół aż do przełomowego infa
Trupa w szafie nie widze. Ida jak po sznurku od ponad roku, niektore kamienie im sie przesuwaja ale nieznacznie i nadal je dowoza. Kółka? no cóż, jak to mawiał klasyk: taki mamy klimat. A klimat? lipa - od nowego roku bania w dół na wszystkim, dziś wszystko biotechowe leci, tylko MDG i RYV na delikatnym plusie. Scope, Biocelty, Captory itp juz sa spokojnie z 10% w dole od grudnia. A CD Projekt zaraz bedzie mial 2-cyfrowa cene. Poczekac, dokupić i rece pod dupe :-) A jak SDS odpali dobry raport z badania kliniczego (ileż można czekać :-) to możemy tutaj długo nie zobaczyć 3-ki z przodu :-) Najlepszego w Nowym !
Dnia 2024-01-17 o godz. 16:45 ~Zibikor napisał(a): > Boje się że raport nie jest pozytywny stąd takie powolne wyrzucanie
To wie tylko SDS i to pewnie wąska grupa która siedzi nad raportem z firmy CRO. Ja jakoś jestem spokojny, nie było do tej pory sygnałów, że coś z tym badaniem było nie tak, poza tym że raport z tej części się mocno przesuwa. U Bioceltów też się mocno przesuwało aż mi rozwaliło całego plana na abb, a co było potem to wiemy Te firmy CRO, kliniki i cały ten system to mordęga, może czegoś nie przewidzieli i im się troche rozjechalo Patrzcie na MOC, kulawy URPL wywalił im całe badanie w całej Europie bo wg nich badanie PET szkodzi ludziom, jaja, to niech zabronią badania PET i po temacie, MOC musi uciekac z PL aby zrobic badanie, niezły numer RYV tez ciągle się przesuwa 2ga faza, a RYV to jednak legenda. Więc jak najlepszym w te klocki nie idzie to i SDS sie załapało W SDS się pewnie dopiero tego uczą, a wydłużanie nie sprzyja niecierpliwym. Dobry czas na dobieranie
Zanosi się że masz rację , od półtora miesiąca dzień w dzień sypano , żadne wywiady nic już nie pomagają , nawet EBOR był pod wyzutke , rynek chce konkretów a nie ciągłego gadania jak to już za chwilę za momencik , niebawem , zaraz będzie raport z 1 części , od ostatniej konferencji na której ogłosili że za kilka msc zaczną 2 fazę minęło już 4 msc i kompletna cisza , czy robią te badania dodatkowe czy nie robią , ciągle opóźnienia , od zakończenia 1 fazy minie zaraz rok , a zapowiedzi były takie że zaraz zaczną 2 fazę , ja się wigilię dziwię że to dalej tak wysoko jest bo ileż można dawać kredytu zaufania , zaraz to wybije dołem z 30 zł i skończy się ta 9 msc konsolidacja z której podobno miał być rajd w górę
Przecież w ostatnim wywiadzie, który wkleiłam Sagan wypowiadał się że przygotowują się do ogłoszenia wyników, więc nie wiem skąd panika i ponoć ich problemy. Sztuczna zbitka kursu z worka do worka, to widać było po zleceniach a jak im 800 akcji uszczknelam do jeszcze w dół pojechali by mnie wystraszyć. Nauczka na przyszłość dla tutejszych troli
Nie uważam,że sieje, czy siałem panikę, to jest forum, każdy może się wypowiedzieć. To nie jest biuro pomocy inwestycji, tutaj wymienia się poglądy, ja miałem taki, że coś nie tak, widać coś miałem nosa. Widać,też po kursie, dali raport i nie ma zabijania się o akcje. Każdy ma prawo do opinii. Owszem narzekałem ale akcji nie sprzedałem, nawet kilkaset dokupiłem po 30.5 mimo swoich uwag co do raportu. Wiem jaki potencjał ma spółka, ale lubię też ponarzekać jak prawdziwy Polak
Zajefajne wyniki, mega!
Tego sie az tak dobrego nie spodziewalem.
Pierwszorzedowy cel (najwazniejszy) w pelni zrobiony.
Do tego zmierzyli stezenia her2 (a mowili ze to przy okazji) i weszlo to do raportu (z tego bedzie publikacja !!!)
Drugorzedowy cel badania (mniej wazny, bez niego nadal mozna miec pozytywne wyniki) tez super - chyba jako pierwsi na swiecie pokaza ze stezenie her2 wokol guza rozni sie tego w guzie - co chciec wiecej??!! To "nie osiagniete" bo niby jak sobie wyobrazacie zbudowanie statystyki na 6 pacjentkach (kto sie nie uczyl statystyki to pisze: z proby 6 rekordow zadnej statystyki sie nie wyciaga!!)
2 czesc badania klinicznego zapowiada sie grubo. Ja obstawiam ze nie wczesniej niz po wakacjach, czesc "pacjencka" skoncza moze do konca 2024r i statystyka full raport koncowy gdzies wiosna 2025.
Tak, to tyle trwa ale juz dzis wiadomo ze: dziala, jest wyzwaniem dla ihc/fish, mierzy rozne stezenia w guzie i poza nim (nikt tego na swiecie komercyjnie ani klinicznie nie robi!!!), jest bezpieczne i idzie do przodu!
Z takim raportem (ma pewnie ze 200 stron) to Clairfield teraz ruszy z buta!!!
Alleluja i lecimy!
Ja jestem wiecej niz zadowolony, reszta niech sobie gada, wiem swoje
Amen.
Zebrali sporo danych extra, glupio byloby ich nie wykorzystac w 2-czesci, a to moze wymagac aktualizacji zgod...do tego mowili o swoich wlasnych nowych czujnikach swiatlowodowych a to wymaga zgloszenia w TUV jako zmiana krytyczna...na to sie schodzi pare miesiecy, wiec zakladam po walacjach...
ja osobiscie wole aby to zrobili lepiej a nie szybciej, po drodze i tak kilka mocnych info nas czeka (Philips, EBI, ruszyl lab w USA)...
Jak dla mnie niech skoncza to pare miesiecy pozniej ale wezma extra drugie tyle w transakcji...widac ze tam P. Sagan wie co robi i sprytnie te klocki uklada, a po dzis widac ze pomyslodawcy/naukowcy tez powoli doganiaja peleton...
Jasne jasne ,narzekałeś , nawet teraz mówisz że miałeś rację bo wg ciebie raport nie jest do końca dobry i jeszcze dokupywałeś !! No mistrz !! Bajki na dobranoc tu piszesz , dobrze wiemy że sprzedałeś może coś tam na pamiątkę zostawiłeś na rachunku
Oj zibi kłamstwo teraz wyszło !! Piszesz że po raporcie mimo swoich uwag dokupiłeś po 30,5 a każdy może sprawdzić że po raporcie najniższa transakcja była po 31 zł !! Więc tak, sprzedałeś siałeś panikę a teraz jakieś farmazony piszesz
Czytaj zastanów się przed tym co napiszesz , napisałem że kupiłem po 30.5 mimo swoich uwag co do raportu- uwag w sensie obaw. Jak rozumiesz,że to oznacza kupno po raporcie to gratuluję zrozumienia. Nie muszę Ci się tłumaczyć czy udowadniac co kupiłem i za ile.
Ooo, pojawił się fan Zibiego :). No dzień się jeszcze nie skończył ani tydzień. Pożyjemy, zobaczymy. Dla mnie ważne że Norges powiększyło udziały bo jest szansa, że z automatu inne fundy też to zrobią. Takie są praktyki
bylo wystarczajaco czasu zeby przetrawic info i efekt jest taki ze jest ZERO popytu, podobnoze badania najwczsniej rusza po wakacjach , czyli mamy roczne opoznienie, w wrzesniu 2023 na slynnej konferencji mowili ze potrzebuja max do 5 msc i teraz nagle nie bedzie to marzec a moze wrzesien , powaznie?? dajecie tak sie robic?
Mi też deweloper mówił że odbiorę mieszkanie w grudniu, a teraz że w czerwcu i nie robię z tego afery. To się często zdarza i w medtechach i w gamingu. Standard.
To co brałem po 30,10 zostało wykiprowane wczoraj po 33zyla łatwy zarobek,teraz trzeba znowu nazbierać pod kolejne info,z papirem się ślubu nie bierze jest zysk trzeba go brać.Teraz beda zjezdzali z kursem to widać muszą odebrać to co wcisneli wyzej.Infa tak predko nie bedzie wiec zjazd teraz do bazy 30zł tam zastawie znowu sieci.Kupilem dzisiaj Xtp po 136 tu bedzie jazda a sds odpoczynek z powolnym obsuwaniem narka
Jedno się zgadza, tak na XTPL będzie jazda, cały czas jest. Nie ma to jak kupić spółkę, która jest w trendzie spadkowym z wszystkim wskaźnikami krzyczącymi na czerwono. Codziennie niżej, no po 30zl to nikt ci nie sprzeda SDS
Droga Alicjo zakupiłem Xtp po 136 dlatego ze jest silnym wsparciem i zarazem podwojnym dnem,ryzyko niewielkie a mozna zarobic. Jak nie bedzie utrzymane to sprzedam z mala stratą.A co do sds to juz przy 31+ bede sie czaił bo spolkę warto mieć w portfelu
No bo sytuacja na tej Waszej SDS jest podobna jak w XTPL, którą bliżej śledzę
Niby też na początku grudnia dali podobny mocny raport, że zrealizowali czwarty etap (końcowy), który w końcu pozwoli im komercjalizować pierwszy raz swoją technologię. I co? i też nic się nie dzieje.
Co łączy te dwie spółki w tym momencie? To że dali info, którego znaczenia nie rozumie przeciętny inwestor, który nie jest mocno zagłębiony w spółkę. Ponadto pisane takim językiem, że trudno rozszyfrować o co chodzi. W ślad za ESPI powinien się ukazać jakiś artykuł w portalu z branży lub inwestycyjnej z wyjaśnieniem łopatologicznie o co chodzi i jakie dzięki temu spółka ma perspektywy na przyszłość.
Alicja zbieramy haha ja przy 31 ciągle podbieram,sprzedam drozej nie ma bata ,na makaronach ładne kólko zrobiłem i po 24,10 odkupilem znowy makarony skonczyly korektę