od kilku dni a szczegolnie od poniedzialku ktos po cichu odbiera / zbiera
w duzych paczkach po 30 - 50 K dziennie
akumulacja ? :))))
rosnie sobie po cichu kazdego dnia i odrabia straty :))
maly free float = moze byc jakas pompka po tym zbieraniu
odbicie sie nalezy = warto sie przyjzec :))
http://stooq.pl/q/?s=bph&c=10y&t=l&a=lg&b=1
ktos teraz postawil 2 K na kupnie po 22 pln wiec moze cos sie zacznie ruszac :)))
malo chetnych do sprzedazy na tym poziomie...
Jaki masz sens w przedstawieniu tych statystyk ?? nawołujesz do kupna akcji ???
Żebys sie nie zdziwił jak ktos sprzeda całą aktywe w jednym zleceniu... (szczerze nie chciał bym tego-mam swoją pule bph)
Bank BPH miał na koniec 2008 r. rekordowy wzrost depozytów, których wartość sięgnęła 10,3 mld zł (wzrost o 83% r/r), natomiast wartość portfela kredytowego wzrosła do 8,9 mld zł (o 44% r/r). Wzrost depozytów banku był prawie dwa razy szybszy od dynamiki kredytów, do przyniosło znaczącą poprawę płynności banku.
Wskaźnik kredytów do depozytów spadł do 86,55 r/r na koniec grudnia 2008 r.
"W przeszłości zawsze byliśmy bardziej dynamiczni niż rynek" - dodał Wancer.
jak czytałeś pewnie na wątku kghm jestem od niedawna w klubie posiadających bph i jestem całkiem zadowolony:))
obserwuję sobie i na wszelki wypadek ustawiłem sobie s/l
dzieki
narazie
~kgh
witaj stary druhu !!! :)
tu Cie znalazlem i jestem z tego rad:)
glindziles glindziles i narobiles mi smaku tym bph , tylko patrzac po dzisiaj pociag mi znowu odjechal ? czy moze masz jakies dobre wiesci dla mnie?
tak bajdełej, moj nr gg 3207202, chetnie omowie temat w wezszym gronie :)
Witam kolegów z miedziowego horyzontu :) wsiadłam po 25,29! wiem ze drogo... ale wcześniej nie miałam czasu w pracy.. kupiłam dopiero jak wróciłam z robotki, a juz było drogo..
A teraz próbuje na bossie wykres AT zmajstrowac... tylko nie mam możliwości go tu umieścić .
dzisiaj to chyba juz wyzej nie pojdzie?
wypstrykalo sie teraz jakas korekta, zlotowka dzisiaj slabnie (przynajmniej na ta chwile) i na gieldzie dzisiaj czerwien, to chyba przez ten deszcz :)
pzdr.
P.S chociaz ten niski free float, moze zastanawiac czy aby do konca mam racje....
Mat,
xena juz zarabia - a Ty ?
bph idzie swoja droga bez wzgledu na wig20
a ja tu zostaje na dluzej chyba ?
potencjal wzrostowy w krotkim czasie
w porownaniu do innych bankow jest ogromny :)))
~woj
mam nadzieje ze o wiele wyzej niz jestesmy teraz :))
nadal bardzo mala podaz :)))
kilka osob sobie zrealizowalo na "gorce" z nadzieja ze odbiora nizej
a potem, mysle ze dalej i wyzej = na to wyglada...
BANK BPH SA zmiana struktury akcjonariatu
(2009-03-17 08:33:00)
BANK BPH SA zmiana struktury akcjonariatu
Raport bieżący 10/2009
Bank BPH informuje, iż został zawiadomiony o tym, że klienci BZ WBK AIB Asset Management S.A. z
siedzibą w Poznaniu, w wyniku nabyć akcji w dniu 9 marca 2009 roku, stali się posiadaczami akcji
zapewniających więcej niż 10% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Banku BPH SA.
Przed zwiększeniem udziału, o którym mowa powyższej, klienci BZ WBK AIB Asset Management S.A.,
których rachunki są objęte umowami o zarządzanie, posiadali 2 869 009 akcji Banku, co stanowiło
9,99% w kapitale zakładowym. Z akcji tych przysługiwała ta sama liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu
stanowiących 9,99% udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Banku BPH.
W dniu 9 marca 2009 roku klienci BZ WBK AIB Asset Management S.A., których rachunki są objęte
umowami o zarządzanie, posiadali łącznie 2 921 506 akcji, co stanowi 10,17% w kapitale zakładowym. Z
akcji tych przysługuje ta sama liczba głosów stanowiących 10,17% ogólnej liczby głosów na Walnym
Zgromadzeniu Banku BPH.
W okresie 12 miesięcy od złożenia zawiadomienia możliwe jest zarówno zwiększenie jak i zmniejszenie
zaangażowania kapitałowego klientów BZ WBK AIB Asset Management S.A. w Banku BPH. Ewentualne decyzje
o nabyciu lub zbyciu akcji Banku uzależnione będą od jego sytuacji, oceny tej sytuacji i warunków
rynkowych. Na decyzje te wpływ będzie miała też wartość aktywów objętych umowami o zarządzanie przez
BZ WBK AIB Asset Management S.A.
Ponadto, BZ WBK AIB Asset Management S.A. poinformował, iż BZ WBK AIB Towarzystwo Funduszy
Inwestycyjnych S.A. z siedzibą w Poznaniu, w trybie określonym w art. 46 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia
27 maja 2004 roku o funduszach inwestycyjnych (Dz. U. Nr 146, poz. 1546, ze zm.), zleciło
zarządzanie portfelami inwestycyjnymi funduszy inwestycyjnych, których organem jest Towarzystwo
(dalej: "Fundusze") spółce BZ WBK AIB Asset Management S.A. W związku z powyższym, w przypadku
posiadania przez Fundusze akcji Banku BPH, BZ WBK AIB Asset Management S.A. zobowiązana jest
uwzględnić je w zawiadomieniu.
witam, zastanawiam sie nad kupnem po cenie 27,2 akcji bph sam nie wiem czy to bedzie bardzo glupie przedsiewziecie z moje strony czy moje jednak warto zaryzykowac i dojdzie chociaz do 30?;) jak myslicie
kisze kisze i szkoda slow na tego mula, tu jeszcze mniejsze kroczki.
caly czas do gory - to najwazniejsze, choc nie wykluczam czesciowej realizacji zysku i przesiadki na innego rumaka.
jednak nie sprzedaje :) BPH ma takie tempo wzrostu i do tej liczby 40 chyab caly czas bedzie mialo ze byc moze nie bedzie nawet kieyd kupic juz po te 28 wiec nie sprzedaje :) kurcze a 2/3 kapitalu mam w pko i sie kisze tam ehh :/
Powiem ci szczerze że przy takim obranym kierunku od paru dni na BPH bo go obserwuję od jakiegoś czasu i te liczby dziennie 9-12% na plusie to nie zastanawiam się.
o 10.30 kupiłem po 27.30 i już mam banana na twarzy, a czy to będzie 3,5% kgh zysku czy wytrzymam do 6,5% to się okaże. W każdym razie nie popuszczę.
Z PKO zlazłem w zeszły czwartek i nie żałuję. Już popłynąłem na tym przereklamowanym papierze więc go omijam jak się da.