Jestem spokojny o CEZ. Ta spółka nie wzrasta po 10% I to nawet dobrze. Gdyby tak było weszłaby w nią "leszczyna" . Jest dobrze. 120 niebawem znów zobaczymy. Jeśli trwalej pokonamy ten poziom to są szanse na dalsze wzrosty.
Dzisiejsze odbicie od oporu to raczej podążanie za całym rynkiem. Tak coś przeczuwałem wczoraj, że Sytany nie pomogą. Jutro będzie juz inaczej i okaże się ile siły tkwi za popytem. Wydaje się, że musi ruszyć. Dokupujecie??
Jak pisał na Money.pl Paweł Cymcyk 'teraz zdecydowanie bardziej w modzie jest utrzymywanie jak największego kapitału w gotówce'' i dlatego Cyfrowy Polsat -kupno Sferii 54mil zł spadek kursu 8,4proc. TVN zwiększenie zaangażowania w Platforme cyfrowom ''n'' 46 mil euro spadek kursu 13 proc. CEZ zakup OSSH 102 mil euro spadek kursu 3,17 proc. nieżle powinien przebić 120 zł.
Zapewne szlak trfiał Nas wszystkich patrząc jak jak rynek szerokim pasmem rośnie, a Cez na minusie!!!
Optymizmu dodaje mi jednak to, że zamięszanie polityczne w Pradze jutro nie będzie miało już znaczenia, a duże obroty i bardzo pozytywna sytuacja techniczna (wybicie górą z trójkąta o podstawie 50zł) przełożą się jutro na poważne wzrosty.
Myślę, że to My jutyro będziemy górą!!!
Dodam, że pokonanie 130 zł raczej powinno skłonić do trzymania akcji niż ich sprzedaży bo następny opór dopiero na 143-145zł.
Powodzenia
Zanim tam dojdzie cena obsunie się trochę. Kupiłem po 115 (średnio), sprzedałem po 124 i chyba dokupię taniej... Zdecydowanie jeednak mam zamiar pozostać przy spółce, choć to czasami nie jest łatwe ....
ktos caly czas kontroluje kurs ustawiajac po lewej i prawej jednym zleceniem po kilka tysiecy akcji (na dzien dobry to pakiecik 5000 sztuk, ktory w czasie sesji sie troche kurczy. Ale jak za bardzo to zaraz pojawia sie drugie zlecenie pare groszy wyzej i juz zapora nie do przejscia) Ciekawe kto i dlaczego tak trzyma kurs za rylo :)