Jestem fanem Pana Profesora , bardzo mądry człowiek.
Akurat dzisiaj jest Sunex i bardzo dobrze to wygląda technicznie ( info dla tych co nie mają yt), zobaczcie sami.
https://youtu.be/EaB7Fn8RT18?si=m-ze9HJQXg4ccFWV
Pozytywnie to się przedstawia w AT
Spóźnialscy mogą zacząć wchodzić w poniedziałek
Szkoda, że ten koszmarny 4q ciąży na wyniku. Jeszcze trzeba przełknąć stratę kwartalną i brak dywidendy, dalej powinni być już lepiej
Rokita wyniki tez słabe wyniki i mówi że nie będzie lepiej w tym roku a rynek już podnosi akcji i chowa do portfela. Bo wiem że to kłopoty które nie wynikają z fundamentów. Tu jest podobnie, raz jest lepiej raz gorzej ale liczy się kierunek..
Pan Profesor dobrze prawi na filmie. Dobre jest ujęcie w szerszym zakresie czasowym, bo pokazuje jak fundamenty determinują długofalowy kierunek poparty każdorazowo rozwojem i powiększaniem firmy od lat. Diament GPW i tyle. A chwilowe spadkowe zabawy kursem nie mają żadnego znaczenia. To tylko narzędzie to zbierania akcji.
Jak spojrzeć na wykres w szerszym ujęciu to jak na dłoni 50-60 w ciągu do 2 lat.
Dla takiej spółki z takimi perspektywami i nieustającym powiększaniem się i akumulacją przepływów pieniężnych to cap na poziomie 1mld to pryszcz.
Na razie zgodnie z analizą, jak zaznaczył Profesor akumulacja nie powinna potrwać długo. Dzisiaj próbowałem delikatnie skubać ale się nieudało żeby kupić większą ilość trzeba zapłacić.
To co będzie jutro czy za miesiąc ni jak się ma do tego co będzie do 2 lat. Dla takiej spółki cap na poziomie 1 mld to minimum, tak jak wyżej pisałem czyli jakieś 50-60 na akcje według mnie.
Dlatego tu takie hocki klocki się dzieją. A jest to spółka która ma bardzo dobry kontrakt z akcjonariuszami więc jest wręcz do bólu łatwa do śledzenia. Filmiki robią robotę.
Filmiki filmikami. Po prostu realne ciągłe zmiany w tej spółce to jest klucz. Filmiki to tylko dodatek. Na przestrzeni lat ona permanentnie się przeobraża, wyolbrzymia. Jest konsekwentnie rozwijana wielotorowo, wielorynkowo, wielogeograficznie.
Tak. Ale trochę trudno pojechać do zobaczyć te zmiany na żywo. A na filmie jak Prezes pokazuje nowe hale , robotyzację czy opowiada o tych kierunkach zmiany to widzisz skalę tego wszystkiego to wiesz w co inwestujesz pieniądze..
Kwestie jakie kto pieniądze inwestuje :) Tak ogólnie jakie kwoty i w szczególności względem własnej skali możliwości czy podziałowi portfela na spółki. Ja wiem, że jak inwestuję większa dla mnie kasę to poza dogłębnym przejrzeniem raportów bieżących i wstecz, zaczytaniu się w branży, prześledzeniu artykułów, filmików itd to... jadę zawsze do jednostek operacyjnych / zakładów produkcyjnych itp. Praktykuję rozsądne inwestowanie, w szczególności przy większych kwotach. A tak "wiem co kupuję" :)
Super jak za dawnych dobrych czasów gdzie inwestorzy jedzili do spółek. Ja nie dam rady. Życie napisało innych scenariusz niz moje marzenia i jestem mocno ograniczony przez chorobe..Z drugiej strony gdybym był zdrowy to bym inwestował tylko przez etfy bo mi było szkoda czasu na analizy spółek. I dlatego filmiki ,webinary , czaty to dla mnie okno na świat spółki. Dlatego tym bardziej cenie Prezesa za jego filmiki. Szkoda tylko wz nie są zdalne może kiedyś będą.
Po 2 tygodniach pozwoliłem sobie przeanalizować jak sprawdziło się AT Profesora. 1. XTB. Sugestia że do góry jest 1,92% 2. Wittchen. Brak wskazania, kurs -2,8% 3. Cd Projekt. prognoza w dół, kurs -2.28% niby przebił 100zł ale teraz zwyżkuje 4. Kghm. nieciekawy wykres, kurs +2,07% sam wszedłem po 105,75 sprzedałem wczoraj po 113,45 chociaż nie jestem pewien czy nie za wcześnie, 5. Pepco największa wtopa profesora rekomendacja że w górę dobry układ a kurs -12,06% 6. Sunex. rekomendacja zmiany trendu w góre , mamy boczniak kurs +0,81% 7. Kęty. ostrzeżenie możliwy spadek, kurs -2,39% 8. CCC. rekomendacja w góre może dojść do 68zł silny trend, aczkolwiek zaznaczył ryzyko podwójnego dna, kurs -9,63% 9. XTPL. Sugestia że może spaść, kurs -14,71% 10. TEXT. Sugestia w dół jest wyprzedawany kurs -7,06% Czy AT profesora wam pomogło, jest forum możemy podyskutować.
Tyle jest warta ta cała techniczna. Wróżenie z fusów. Sprawdzalaby się tylko wtedy, gdyby wszyscy się do niej stosowali , jako samospełniająca się przepowiednia.