• Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Fromag [83.4.48.*]
    Jestem fanem Pana Profesora , bardzo mądry człowiek.
    Akurat dzisiaj jest Sunex i bardzo dobrze to wygląda technicznie ( info dla tych co nie mają yt), zobaczcie sami.
    https://youtu.be/EaB7Fn8RT18?si=m-ze9HJQXg4ccFWV
  • Re: Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Franek [89.64.50.*]
    Czyli w dół. Jest taka zależność na naszej giełdzie. Jak dobre wieści to spada, jak bankrut to kurs idzie w gore jak oszalały.
  • Re: Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Fromag [80.51.81.*]
    Widziałeś analizę czy piszesz bo lubisz
  • Re: Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Tobi [77.222.246.*]
    Pozytywnie to się przedstawia w AT
    Spóźnialscy mogą zacząć wchodzić w poniedziałek
    Szkoda, że ten koszmarny 4q ciąży na wyniku. Jeszcze trzeba przełknąć stratę kwartalną i brak dywidendy, dalej powinni być już lepiej
  • Re: Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Fromag [37.47.83.*]
    Rokita wyniki tez słabe wyniki i mówi że nie będzie lepiej w tym roku a rynek już podnosi akcji i chowa do portfela. Bo wiem że to kłopoty które nie wynikają z fundamentów. Tu jest podobnie, raz jest lepiej raz gorzej ale liczy się kierunek..
  • Re: Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Inwestujebolubie [176.111.30.*]
    Pan Profesor dobrze prawi na filmie. Dobre jest ujęcie w szerszym zakresie czasowym, bo pokazuje jak fundamenty determinują długofalowy kierunek poparty każdorazowo rozwojem i powiększaniem firmy od lat. Diament GPW i tyle. A chwilowe spadkowe zabawy kursem nie mają żadnego znaczenia. To tylko narzędzie to zbierania akcji.

Jak spojrzeć na wykres w szerszym ujęciu to jak na dłoni 50-60 w ciągu do 2 lat.

Dla takiej spółki z takimi perspektywami i nieustającym powiększaniem się i akumulacją przepływów pieniężnych to cap na poziomie 1mld to pryszcz.
  • Re: Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    Na razie zgodnie z analizą, jak zaznaczył Profesor akumulacja nie powinna potrwać długo. Dzisiaj próbowałem delikatnie skubać ale się nieudało żeby kupić większą ilość trzeba zapłacić.
  • Re: Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Inwestujebolubie [176.111.30.*]
    To co będzie jutro czy za miesiąc ni jak się ma do tego co będzie do 2 lat.
    Dla takiej spółki cap na poziomie 1 mld to minimum, tak jak wyżej pisałem czyli jakieś 50-60 na akcje według mnie.

• Re: Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Fromag [37.47.80.*]
    Dlatego tu takie hocki klocki się dzieją. A jest to spółka która ma bardzo dobry kontrakt z akcjonariuszami więc jest wręcz do bólu łatwa do śledzenia. Filmiki robią robotę.
    Filmiki filmikami. Po prostu realne ciągłe zmiany w tej spółce to jest klucz. Filmiki to tylko dodatek.
    Na przestrzeni lat ona permanentnie się przeobraża, wyolbrzymia.
    Jest konsekwentnie rozwijana wielotorowo, wielorynkowo, wielogeograficznie.
  • Re: Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Fromag [37.47.80.*]
    Tak. Ale trochę trudno pojechać do zobaczyć te zmiany na żywo. A na filmie jak Prezes pokazuje nowe hale , robotyzację czy opowiada o tych kierunkach zmiany to widzisz skalę tego wszystkiego to wiesz w co inwestujesz pieniądze..
    Kwestie jakie kto pieniądze inwestuje :) Tak ogólnie jakie kwoty i w szczególności względem własnej skali możliwości czy podziałowi portfela na spółki. Ja wiem, że jak inwestuję większa dla mnie kasę to poza dogłębnym przejrzeniem raportów bieżących i wstecz, zaczytaniu się w branży, prześledzeniu artykułów, filmików itd to... jadę zawsze do jednostek operacyjnych / zakładów produkcyjnych itp.
    Praktykuję rozsądne inwestowanie, w szczególności przy większych kwotach. A tak "wiem co kupuję" :)
  • Re: Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Fromag [83.4.4.*]
    Super jak za dawnych dobrych czasów gdzie inwestorzy jedzili do spółek. Ja nie dam rady. Życie napisało innych scenariusz niz moje marzenia i jestem mocno ograniczony przez chorobe..Z drugiej strony gdybym był zdrowy to bym inwestował tylko przez etfy bo mi było szkoda czasu na analizy spółek. I dlatego filmiki ,webinary , czaty to dla mnie okno na świat spółki. Dlatego tym bardziej cenie Prezesa za jego filmiki. Szkoda tylko wz nie są zdalne może kiedyś będą.
    Up
    Po 2 tygodniach pozwoliłem sobie przeanalizować jak sprawdziło się AT Profesora.
    1. XTB. Sugestia że do góry jest 1,92%
    2. Wittchen. Brak wskazania, kurs -2,8%
    3. Cd Projekt. prognoza w dół, kurs -2.28% niby przebił 100zł ale teraz zwyżkuje
    4. Kghm. nieciekawy wykres, kurs +2,07% sam wszedłem po 105,75 sprzedałem wczoraj po 113,45 chociaż nie jestem pewien czy nie za wcześnie,
    5. Pepco największa wtopa profesora rekomendacja że w górę dobry układ a kurs -12,06%
    6. Sunex. rekomendacja zmiany trendu w góre , mamy boczniak kurs +0,81%
    7. Kęty. ostrzeżenie możliwy spadek, kurs -2,39%
    8. CCC. rekomendacja w góre może dojść do 68zł silny trend, aczkolwiek zaznaczył ryzyko podwójnego dna, kurs -9,63%
    9. XTPL. Sugestia że może spaść, kurs -14,71%
    10. TEXT. Sugestia w dół jest wyprzedawany kurs -7,06%
    Czy AT profesora wam pomogło, jest forum możemy podyskutować.
  • Re: Analiza techniczna wersja full wypas Autor: ~Sceptyk_Praktyk [178.36.203.*]
    Tyle jest warta ta cała techniczna. Wróżenie z fusów. Sprawdzalaby się tylko wtedy, gdyby wszyscy się do niej stosowali , jako samospełniająca się przepowiednia.
[x]
SUNEX 1,79% 2,85 2026-05-21 14:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.