Znowu będzie jak zwykle, lekka podbitka do około 12 zł, ci co uśredniali zdołają uciec, kilku naiwnych się nabierze tak jak poprzednio i na koniec miesiąca będzie 8 zł. Brak fundamentów i perspektyw na dłuższą zmianę trendu.
co znaczy "brak fundamentów i perspektyw"... rozwiniesz czy to juz koniec wypowiedzi? sorry trochę się czepiam ale takie jałowe gadanie jest bez sensu Wg mnie fundamenty do wzrostu sa, a żeby nie powielać jałowych wypowiedzi to : 1. sporo gotówki na koncie, która wg mnie pozwoli na wypłatę dywidendy, przewiduje ok. 0,70€/kg co przy obecnym kursie daje niezły zwrot. Pan prezes kupuje akcje 2. Patrząc na plan premier na 2024, wiedzę prognozę na stabilne przychody. pozdrawiam
Fundamenty coraz słabsze dywidenda z roku na rok coraz niższa przychody coraz niższe zyski coraz niższe koszty coraz wyższe, plany nieciekawe, poza tym co komu po planach skoro nie są realizowane, nowa strategia odbiła się czkawką inwestorom co widać po kursie, a za dwa trzy lata prezes powie że rynek rybnych gier się przesycił i nikt się już z nimi nie interesuje, co zaczyna być zauważalne już dzisiaj tylko tacy jak wy mający klapki na oczach tego nie dostrzegacie. Potraficie się tylko cieszyć że prezes kupuje akcje a nie potraficie zrozumieć że to jest zwykła zagrywka PRowa pod ratowanie wizerunku i tonącego kursu. Cieszycie się też że w kasie jest dużo pieniędzy a nie dostrzegacie że przy rosnących i przekraczanych budżetach i ciągle malejących zyskach te pieniądze szybko się rozejdą i nie bez powodu w nowej strategii spółka rozważa emisję akcji pod finansowanie. Ale jak chcecie to inwestujcie sobie w spółkę która likwiduje spółki zależne robi odpisy aktualizacyjne i zysk wykazuje w dużej części ze zwrotu podatku. Jeśli nie dostrzegacie że to się nijak ma do stabilnych fundamentów to już sam nie wiem czy mi was żal czy może utrata kapitału wam się należy byście zmądrzeli.
For zarobił w ostatnim kwartale 2,6 miliona netto, ulg 0,7 miliona. For ma kapitalizację 88 milionów, ulg 53 miliony. Reasumując For zarabia na czysto obecnie 3,7 razy więcej niż ulg i ma lepsze tytuły na przyszłość, lepsze umowy, lepsze fundamenty i więcej pieniędzy w kasie. Aha, i nie rozważa emisji akcji :) Przekładając to na sam kurs, pomijając emisje i tragiczną nową strategię ulg, to jeśli For nie urośnie, to ulg powinien obecnie mieć w okolicy 23,5 miliona kapitalizacji, czyli na kursie 4,5 zł. Jestem ostrożny pod kątem wzrostów na For, więc taka sytuacja praktycznie gwarantuje spadek na ulg w okolice 5 ziko. Oczy się w końcu otworzyły?
Podejrzewam, że straciłeś tu dużo kasy i chciałbyś wejść ponownie jak najniżej i odrobić. Porównywać spółki po jednym kwartale :) A jak w 4 kw. Ulg będzie miało 3 mln , For 1,5 mln to twoim tokiem rozumowania, kapitalizacja Forka ma być 25mln.(połowa kapitalizacji ulg) Większych głupot jeszcze nie czytałem.
Bo to żenada jest. Utopił na For, utopił na Ulg i płacze. Chce kupić po 5 złotych.... Normalne że tu będzie jeszcze kilkadziesiąt złotych na kursie. Trzeba tylko poczekać na rozwój tematów gier. Jest komfort, że spółka przy samym portingu gier i back katalog jest stabilna i płaci dywidendę, czasem wpadają do portingu perełki jak np. Thief 2. Siedzieć na czterech literach i tyle, można jeszcze coś dobierać póki tanio.