tak ja to widzę - jeżeli przebijemy od dołu górne ograniczenie kanału spadkowego, to bardzo prawdopodobne są dalsze wzrosty
jeżeli nie, prawdopodobnie czeka nas powrót na niższe poziomy
http://img26.imageshack.us/img26/6250/mile.jpg
zapraszam do dyskusji, byle nie bezmyslnego powtarzania będzie 1zł. a czemu nie 1,01 albo 0,98?
no coz wykres pieknie narysowany odpowiedziales sobie sam
ja sadze ze bedzie przed wybiciem z kanalu jeszcze jakis spadek
choc nie chcialbym tego bo lepiej zarabiac niz tracic a wszystko mam w akcjach
takze dokupic nie dokupie
dla mnie trend spadkowy na MILLENNIUM sie konczy obym mial racje
ale z rynkiem spokojnie wskaznki sie poprawiaja jest miejsce na wzrst i dopiero korekte
kurs przecial juz srednie 5 15 i na 30 sesyjnej sie zatrzymal
jesli nie teraz to niebawem 1,9 najbl. opor
dzis byl zjazd kiluprocentowy z + 5 na - 3,to byl ten zjazd przed wybiciem, nie naganiam:) sam zamierzam niedlugo wyjsc ,ale zobaczymy jutro, prognozuje jutro ze bedzie jednak wzrost ceny.
sprzedalem czesc po 1,7 odkupiłem 1,62
ale ryzyko ze pociag odjedzie b. duze wiec juz tej zabawy nie powtorze
jak sie wybije (choc USA slabiutkie) to szybko poleci do gory
ja tez mysle ze czas na wielkie wzrosty,szczegolnie po dzisiejszej sesji w us-uciekajcie z papierow bo bedzie placz-japonia spada,europa zach spada,czesc surowcow rosnie bo chiny uzupelniaja rezerwy ale to tylko ograniczona ilosc,ropa drozeje co jeszcze bardziej pograzy nasza gospodarke
jedyne, co mnie martwi, to słaby jednak obrót. pocieszam się tym, że cała giełda dziś słabo handlowała..
nieznaczne wybicie z kanału, więc wróżyć co dalej nie będę, tutaj macie wróżbitów:
cieszę się, że udało nam się przewidzieć decydujący moment. teraz kolejne pytania się rodzą - kiedy pierwsze poważniejsze realizowanie zysków może zagrozić wzrostom?
wydaje mi się, że są to poziomy, na których kurs akcji długo sie kisił, sporo ludzi zdążyło się obkupić, a później nastąpiły spadki.
analizując ostatnie kilka miesięcy widzimy, że poziom 2,86 może być takim właśnie bodźcem do sprzedaży. czy coś wcześniej? patrząc na wreszcie satysfakcjonujący obrót, korzystne wiadomości płynące ze spółki oraz na zachowanie gieldy w ameryce śmiem twierdzić, że paliwa do osiągnięcia tego poziomu nam nie zabraknie. a jak wyjedziemy ponad 2,15 to będę prawie pewien.
jeszcze kilka słów odnośnie dzisiejszej i wczorajszej sesji. wczorajsza lekko ujemna jak dla mnie była czysto korekcyjna, z kolei dziś kto wie czy to nie słynne GRUBASY małym kosztem zbiły w trakcie sesji kurs, żeby dodatkowo się obłowić. rozwagi - nie sprzedawajcie akcji kierowani impulsem, to się nie opłaci:)
aha, fajny pakiecik ktoś zebrał na koniec dzisiejszej sesji:) AL przyznaj się;)
pozdrawiam
jeszcze jedno mi się nasunęło - wszyscy korzystając z wzrostu jadą po ALu, ale zastanówmy się - może uratował on pieniądze niejednemu inwestorowi przy okazji oczywiście chcąc się tanio obkupić?
Dnia 2009-03-12 o godz. 22:21 senderos44 napisał(a):
> cieszę się, że udało nam się przewidzieć decydujący moment.
> teraz kolejne pytania się rodzą - kiedy pierwsze
> poważniejsze realizowanie zysków może zagrozić wzrostom?
> wydaje mi się, że są to poziomy, na których kurs akcji
> długo sie kisił, sporo ludzi zdążyło się obkupić, a później
> nastąpiły spadki.
analizując ostatnie kilka miesięcy
> widzimy, że poziom 2,86 może być takim właśnie bodźcem do
> sprzedaży. czy coś wcześniej? patrząc na wreszcie
> satysfakcjonujący obrót, korzystne wiadomości płynące ze
> spółki oraz na zachowanie gieldy w ameryce śmiem twierdzić,
> że paliwa do osiągnięcia tego poziomu nam nie zabraknie. a
> jak wyjedziemy ponad 2,15 to będę prawie pewien.
jeszcze
> kilka słów odnośnie dzisiejszej i wczorajszej sesji.
> wczorajsza lekko ujemna jak dla mnie była czysto
> korekcyjna, z kolei dziś kto wie czy to nie słynne GRUBASY
> małym kosztem zbiły w trakcie sesji kurs, żeby dodatkowo
> się obłowić. rozwagi - nie sprzedawajcie akcji kierowani
> impulsem, to się nie opłaci:)
aha, fajny pakiecik ktoś
> zebrał na koniec dzisiejszej sesji:) AL przyznaj się;)
> pozdrawiam
jeszcze jedno mi się nasunęło - wszyscy
> korzystając z wzrostu jadą po ALu, ale zastanówmy się -
> może uratował on pieniądze niejednemu inwestorowi przy
> okazji oczywiście chcąc się tanio obkupić?
kiedy zacząłem kupować ktoś większy zaczął się bawić ...to było typowe czyszczenie pola...w pewnym momencie miałem stracha bo sam stałem na kupnie i dostawałem co chciałem...kiedy skończyłem zakupy kurs został podbity i cena została zablokowana ukrytym skupem...nawet nie wiem po ile mam średnią :-)
dziś była przełomowa sesja, nie tylko na Millenium...kiedy zobaczyłem załamanie CHF natychmiast zacząłem kupować akcje Millennium...obecnie to największa pozycja w moim portfelu....
kursy walut wyłamały się z kanałów wzrostowych a sytuację na CHF potęguje osłabienie w stosunku do EUR i USD...jeśli CHF spadnie do 2,60 (co jest bardzo prawdopodobne) to kurs Millenium może dojść nawet do 4,50 zł..... ten bank jest mocno skorelowany z kursem CHF ze względu na bardzo dużą ekspozycję na kredyty w tej walucie...