Wbrew pozorom kazdy zastanawia sie dlaczego tak spadlo na debiucie.W ofercie publicznej akcje sprzedawane byly za 1,20 a wiec dlaczego ludzie oddaja za tansze pieniadze.Odpowiedz jest jedna jest to spekulacyjna gra w celu zebrania wiecej ilosci papieru.Fima pozyskala okolo 13,5 mln zlotych z emisji akcji i jest w dobrej kondycji finansowej.Spolka przejela w polowie zeszlego roku niemieckiego producenta pras mechanicznych Heibronn Maschinenbau Gmbh .Wiadomo ze chce sprzedac kontrakty i czesc maszyn z przemyslu motorazycyjnego.Wiadomo rowniez o checi przejecia drugiej firmy niemieckiej.Jednak glowny cel to Pan Krzysztof Jedrzejewski------przemyslcie sobie o co tu chodzi wklejam-------W dniu 29 stycznia 2009 r. znaczący akcjonariusz Emitenta – Fabryka Maszyn i Urządzeń Tagor S.A. – podpisał z Krzysztofem Jędrzejewskim (Wiceprezesem Zarządu KOPEX SA) umowę sprzedaży akcji Emitenta, które stanowią 33% udziału w kapitale zakładowym. Własność akcji przejdzie z chwilą ich wydania nabywcy, co nastąpi do dnia 31 grudnia 2009 roku. Wykonanie w/w umowy spowoduje zmianę w strukturze akcjonariatu. Dlatego trzeba zebrac z rynku ile sie da gdyz powstaje prawdziwy diament ktory w przyszlosci da sporo zarobic.Obecny niby kryzys sprzyja takim zagrywkom.Osobiscie kupilem troche po 0,60 groszy jednak po przeanalizowaniu i posluchaniu odpowiednich ludzi dokupuje i to sporo w poniedzialek.Zobaczycie ile bedzie mozna zarobic na tych akcjach.Nie pisze o tym w celu naganiania na kupno ale wku....mnie takie zagrywki .pozdrawiam i zycze milego wikendu
Trzeba byc cierpliwym i jezeli jest okazja to usredniac na tych poziomach bo nizej juz chyba nie spadnie.Ktos to ladnie zbiera i zobaczymy czy narazie uwolni kurs.Kopex to jest odpowiedz.W przyszlym roku przejscie na Gpw a portfelu tego diamentu wiele instytucji bedzie chciala miec jak najwiecej.Pod koniec roku juz bedzie bardzo wysoko.pozdrawiam
Współczuję , nie tylko Tobie , chyba 2 z przodu zobaczycie , ale taka jest giełda - nie znacie się - kupcie pewne firmy np. Aton - tam ciągle pieniądze spływają ( darmowe ) .
Aton ma potenciał i to będzie teraz bardzo ważne - Zapamiętajcie !!!
Ale sami musicie uwierzyć w to co robicie,
Ja posprzedawałem pełno spółek i mimo , że spadły b.dużo , nie odkupuje ich,najlepszym przykładem jest chyba Duda , sprzedałem po 9.95 zł już nie pamiętam kiedy (strata 20% ) A miał iść w górę , a ja nie chcę go i nawet jego wyrobów choć jest po jest 50 gr. Jest to wielka spekulacja !!!
Miałem kilka lat temu kontakt z firmą HPS ,wydawała się ciekawa ,chciałem teraz kupić HPS ,ale widzę ,że ciągle go dołują , teraz jest 3 z przodu !!!
Niedzwiedz strate masz tylko wirtualna .Jezeli nie masz kasy na usrednianie to poczekaj.Dzisiaj jeszcze ktos wyrzucal akcje ale badz pewny ze odbije niebawem i to sporo.Ja tez czesc akcji mam po 0,60 grosza i usrednilem aktualnie 0,49 groszy.Widac ze poziom 0,40 groszy to poziom wsparcia.Tutaj jak zacznie wzrastac to 50-80 % w 1 dzien.Pozdrawiam
Dokupilam dzisiaj troche i usrednilam ale mimo wszystko mam bardzo wysoka srednia mam nadzieje ze w koncu sie zatrzymaja te spadki - 70 % w dwa dni ciezko jest mi przelknac taka strate.Tak to wyglada ze jak na razie to moge zapomniec o jakim kolwiek zyku i to przez dluzszy okres czasu.
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w " DOKUMENCIE INFORMACYJNYM" Hydrapres Spółka Akcyjna. Strona 60 w podtytule " Umowy ograniczajace zbywalnosc akcji Emitenta typu lock-up".
Główni akcjonariusze spółki, którzy podpisali lock-up na 12 miesięcy od chwili debiutu zobowiązali się nie sprzedawać tylko część swoich pakietów. Sumę tych akcji można obliczyć z podanej wcześniej strony. Akcje po tak niskiej cenie sprzedają także banki. Są to akcje, które były być może zabezpieczeniem kredytu wziętego przez jakiegoś inwestora.
W podobnym debiucie uczestniczyłem na spółce IZNS Iława. Tu w dniu debiutu wartość akcji spadła o 74 %. Akcje głównego udziałowca Funduszu BBI w ogóle nie były objęte lock-upem. Sprzedawali kilka dni, a kurs akcji niesamowicie spadał.
W przyszłym tygodniu będą infa w mediach o zbywaniu akcji przez większych akcjonariuszy.
W sumie jest 26.283.600 szt. akcji:
Akcje serii A - H 15.110.000 szt.
Akcje serii I ( te z oferty publicznej) 11.173.600 szt.
0,25 pln
wyżej nie warto kupować bo nerwy mogą nie wytrzymać
widać wyraźnie że wywala Navigator Capital Sp. z o.o.
miał do sprzedania 702 431 szt. akcji
poza tym inni akcjonariusze mieli do sprzedania 1 082 242 szt.
myślę że połowę już sprzedali a drugą połową zniszczą kurs i zwalą do 0,25 pln
tam kupować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To wychodzi około 1,8 mil akcji a przewineło sie juz ponad 3,5 mil.Widac ze coraz mniej chetnych do wywalania ponizej ceny zakupu.Nie ma tu nikogo kto jest na plusie.
Jeszcze dzisiaj zmiana kierunku.