"Ps. ja nie nagania na spadki. Jednocześnie INFORMUJĘ, że obecna cena jest dla mnie zbyt wysoka. I zacznę się interesować spółką po znacznej poprawie wyników za jakiś Q. Uważam, że może to być dopiero 3Q2024r. Mnie się nie spieszy"
Myślę że wie dokładnie co robi... spadek % przychodów w stosunku do kwartału zeszłego roku nie znaczy nic... to są nadal przychody... a tu kupujemy przyszłe wyniki nie obecne czy wczorajsze... wszystko pkt widzenia ;)
Wiatr jak skomentujesz dzisiejszy dzień, wyniki. Co na to twoje kreski? A co będzie jak będzie info o dotacjach z NCBiR. Lekcja historii, 28.12.2021 podpisanie umowy z NCBIR na 8mln kurs 3,5zł a we wrześniu 22r 29zł. Warto coś wiedzieć o spółce. Teraz mogą dostać 22mln.
Szacunki, mówią tylko o przychodach w 4Q2023r, podobnie jak w 4Q2022r. Dotyczy to zarówno przychodów jednostkowych i skonsolidowanych. Dobra informacja to to, że spadek przychodów (skonsolidowany)tylko, 35,64%, był znacznie mniejszy niż (jednostkowy ) 65,3%. Wnioski: Mocny spadek przychodów w Polsce, a mniejszy w krajach innych niż Polska, gdzie Sunex lokuje produkty i usługi. Reszta to "aproksymacja", lub "przypuszczenie" Zysku, netto, marż netto i marż brutto. Dla mnie najistotniejsze będą marże netto Bawiłem się w liczenie, i to zachowam dal siebie. Rekapitulujący: spadek przychodów skonsolidowanych, mogę zaakceptować, ale spadek przychodów jednostkowych jest dla mnie do zaakceptowania. Teraz nastanie pewnie cisza do wyników rocznych. ps. MNIE SIE NIE SPIESZY, MOGE POCZEKAĆ. Miłego.
Cytuję : Dobrze rokuje także nasz rodzimy rynek po zapowiedzi, że 5 mld euro przyznanej Polsce zaliczki z KPO w całości ma być przeznaczone na inwestycje w OZE i sieci energetyczne. Mamy nadzieję, że z pieniędzy skorzystają gminy i samorządy na modernizacje instalacji czy zeroemisyjny transport" - dodał. Ten cytat to szczyt, socjotechniki. Przypomina mi pewnego dr. filozofii., robiącego w ,,gumowych rękawiczkach,,
Tymczasem dzis przed otwarciem Wiatr nas reklamowal na forum Asbisa. I potem tak powiał ze w porywach plus 11 procent było..Wiatr prosimy o więcej rekomendacji..
Fragment
.Teraz podobnie jest na Sunexie, tam też banda oszołomów, bez pojęcia liczący na cud.W 2023r tylko totalny gołąbek nie zarobił na GPW, i dla nich optymalizacja podatkowa to zbyt trudne.Tak to już jest.