ale urwało....50,mln przychodu i to po przejęciu Austriaków. masakra. toć za 4q będzie kilka milionów straty. nie sądziłem że to wszystko jest w stanie aż tak walnąć. patrząc jednostkowe przychody 1q23 do 4q/23 to jest spadek o 70%. na prawdo grubo. kierunek jest jeden, dół. Ktoś tu kiedyś pisał o 8 zł...no nie wiem czy potencjał nie jest jeszcze niżej. owszem spólka ten rok zamknie zyskiem na poziomie ok 20 mln złotych, ale....Sunex jest dość mocno zadłużony. zobowiązania krótkoterminowe są bardzo duze a przychody jak widać małe. obawiam się, że jak w ciągu pół roku koniunktura sie nie zmieni i to mocno to bedzie katastrota. jeśli by sie okazało że oni faktycznie chcą kogoś przejąć na zachodzie to środki tylko i wyłącznie z emisji. zadłużanie nie ma sensu, a środków własnych nie będą mieli bo płynność walnie. straszna szkoda. Już jakiś czas temu myślałem sobie, że te problemy z koniunkturą to na zamówienie zachodnich firm które budują nowe fabryki i z towarem beda gotowe za jakiś czas.