• A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: mc_fish [83.27.0.*]
    No gadajcie !
    Gadajcie Tytanowojajeczni !
    Chyba nie sprzedaliście na dołku ?
    :))
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: ~stanislaw [213.158.196.*]
    Widzieliście ten numer. Po raz pierwszy wiałem farta, kupiłem dziś 90K po 8 gr i od razu ustawiłem sprzedaż po 9 gr do końca marca. DT na bluetax niesamowite, ale pierdziele więcej tu nie zaglądam jesteście niefajni, kłócicie sie zamaiast merytorycznie gadać.
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: mc_fish [83.27.0.*]
    Wiejesz bo "wiałeś farta" ? :))

Ps. O czym chcesz merytoryczne gadać z bandą wystraszonych inwestorów, którzy nic nie wiedzą, ale o nic pytać nie chcą ?
    Tylko po nocach im się śni, jak jakaś zjawa pogania kurs na złotówkę :))
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: ~stanislaw [213.158.196.*]
    ja tam nie mam nic do was ani do ciebie jednak często czytam ten wątek i wkurza mnie co tu na siebie wygadujecie. Ty rybka(tak cie zowią) widzisz wszystkona czarno nie widzisz perspektyw dla spółki, Futrak z kolei jest zupełnie przeciwnie, ale zachowuje sie jakby miał monopol na wiedze. Kiedyś tu pisywał jakiś zdezorientowany i coleman, który gadał na spółke w zależności od czego czy posiadał jej akcje. Mój kolega nakupował od cholery akcji i to wszystko powyżej 30 gr. Trzyma do dziś i mówi że nie puści poniżej 1 zł, dlatego od czasu do czasu tu zaglądam, a od kilku dniobserwuje notowania. Widząc, że ktoś wywala a ktoś zbiera pomyślałem sobie, że kupieza 8 gr i wystawie po 9 gr, jeśli to sie uda sprzedać to 11,5% zarobku, a takiego % żaden bank na lokacie nie daje. Nie zdawałem sobie sprawy ze bede miał takiego farta(nie warta jak to napisałem) i w 1 dniu zrobie obrót akcjami. Takie rzeczy to na KGHM robie ale nie tu na bluetax. Udało się, dziękuje i życze wam wszystkim 1 zł (ciekawe kto z was dotrzyma do tego poxiomu cenowego). Właściwie to gdyby zaczeło rosnąć to większość was po wyjściu na 0 od razu bysie akcji pozbyła. Pozdrawiam i powodzenia.
    "Ty rybka(tak cie zowią) widzisz wszystkona czarno nie widzisz perspektyw dla spółki"

Nie jest to prawda. Długoterminowo coś tam widzę, co ma szansę na sympatyczny scenariusz. Krótkoterminowo jestem pesymistą, choć takie sesje jak dzisiaj przybliżają pozytywne rozstrzygnięcia.
    Nie zapominajmy jednak o kiepskich wynikach w najbliższym czasie, o spowolnieniu rozwoju spółki, o megapodaży akcji - ja jestem już mentalnie na to przygotowany. Inni chyba jeszcze niekoniecznie.
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: ~zenek [217.98.25.*]
    Musicie jednak przyznać że interes bluetaxa jest chyba jednym z najbezpieczniejszych w czasie spowolnienia gospodarczego , mało tego jestem przekonany że kryzys zmusi firmy do szukania takich usług na zewnątrz . Rachunek jest prosty – mając średniej klasy księgową w małej firmie trzeba jej zapłacić od 2500zł netto i niestety za te pieniądze nie można wymagać cudów dolicz teraz ZUS , chorobowe , urlop jakąś premię i średnio miesięcznie 4tys nie twoje a zlecając to samo firmie zewnętrznej zamykasz się kwotą 2tys brutto lub taniej . firma ponosi odpowiedzialność za błędy , jest od tego ubezpieczona a ty śpisz spokojnie . Przeszedłem całą tą drogę od księgowania samemu do księgowości zewnętrznej i z tego też powodu jestem szczęśliwym posiadaczem akcji tej firmy i z utęsknieniem czekam na wyniki nwz . Pozdrawiam
    Jakie wyniki NWZA masz na myśli ?
    zawsze są przecieki z walnego , może dowiemy się coś o nawisie 25200000 akcji Wesołka , zobaczymy kto wejdzie do rady i takie tam . Jeśli byłeś kiedyś na walnym to powinieneś wiedzieć że to co zobaczymy oficjalnie 23.03.2009r będzie ułamkiem tego czego można się dowiedzieć na miejscu.
    a co do obrotów to coś mi mówi że ten skup był pod walne
    Ale chyba pod następne.
    Na tym niespodzianek nie będzie, trójka kandydatów, klepnięcie, koniec.
    Gdyby wariant miałby być inny - a więc szykowała się jakaś niespodzianka co do podziału władzy w spółce - to dzisiejszy skup nie odbyłby się po cenie 8 groszy ( tylko wyższej ). Bo kto Twoim zdaniem dostarczył 2 mln akcji po 8 groszy ? Nie posądzasz o to chyba akcjonariuszy umoczonych 100 czy 200% wyżej ?
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: ~Cielak [83.11.1.*]
    W takim razie kto sprzedaje po 8 gr i kto skupuje. Chyba nie skupują akce akcjonariusze, którzy są tak wypłoszeni. Co tu sie dziwić, wiekszość z nas ma akcje kupione pow. 20 gr, ale nie wierze, że 2 mil akcji zostały skupione przez nas - drobnice. Sam mam akcje kupione duzo drożej i mam stracha kupować po 8 gr.
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: ~gonzo [217.76.120.*]
    Wczoraj był duży obrót, ostro się zabrali do roboty sprzedający i kupujący. Widać są chętni na bluetaxa. W sumie cena atrakcyjna jest. Niskie wskazniki C/Z i C/WK zachęcają do kupna. Ciekawe jakie fundamenty tych kupujących.Czy to tylko spekulacja, kupią po 8gr i jak kurs myknie kapkę w góre sprzedadzą, czy coś długoterminowego z wiedzą, że BTG rozwinie skrzydła.
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: ~Cielak [83.11.14.*]
    Ciekawe jak nam się ten tydzień będzie układał, czy nadal sypacz bedzie lał po 8 gr i nie pozwoli wyzej urosnąć. W sumie to jest ciekawe zjawisko, bo gdyby odpuścił sobie to sypanie to może po jakimś czasie po 9 gr mógłby sypać. Przykład z piątku jak sobie troche odpuścił to nawet troche szt. po 9 gr poleciało. Jednak jeśli to Pan W., który ma 25 mil szt akcji to długo jeszcze bedzie sypał, bo może do tej pory udało mu sie sprzedać coś około 4 mil. szt. To powoduje, że na dłużej trzeba sie wiązać z akcjami. Fajnie by było gdyby na szerokim rynku szykowało sie odbicie wówczas i tano kupione akcje po 8 gr można by było sprzedać, ale czy na tzw. szerokim rynku coś sie szykuje? czy to tylko podpucha. Sam nie wiem czy kupować po 8 gr czy nie. Obniżyłbym sobie śr. cene, ale jesli naprawde sytuacja tej spółki jest zła to znowu wtopa.
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: mc_fish [83.27.37.*]
    "Przykład z piątku jak sobie troche odpuścił to nawet troche szt. po 9 gr poleciało"
    Dokładnie ponad 700 tys. - jednym strzałem.

"Jednak jeśli to Pan W., który ma 25 mil szt akcji to długo jeszcze bedzie sypał"
    Dokładnie 12,7 mln. Reszta to akcje imienne.

"jesli naprawde sytuacja tej spółki jest zła"
    Sytuacja spółki jest dobra. Rozwija się, nie ma długów, pozyskuje nowych klientów. Fatalny jest sentyment rynku, ale to być może okazja do zakupów - o ile nie będzie on w przyszłości jeszcze znacząco gorszy.
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: ~Cielak [83.11.14.*]
    no dzięki za merytoryczną wypowiedz-odpowiedz.
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: ~kadiczek [83.25.212.*]
    A kto powiedział ze 8 gr to dno? Przekonamy sie w tym tygodniu
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: ~hk tv [193.151.48.*]
    fishi,wystawiłes papierki po 10gr czy ci sie odmieniło??bo kolejeczka może byc długa
  • Re: A co tu tak cicho o zmierzchu ? Autor: ~Sztirlic [80.53.0.*]
    A co byś chciał ? Siedemnaście mgnień wiosny
[x]
BELEAF -2,56% 3,80 2025-09-23 15:12:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.