• Fundusze Autor: ~Luk [89.151.36.*]
    Sądząc po dzisiejszych obrotach to pewnie zaczynają kupować fundusze inwestycyjne albo ten amerykański bierze całymi garściami. Spółka sama powinna odkupić akcje po 18,5 i je umozyc a nie wszystko skupiło się wokol obligatariuszy jako jedynych pokrzywdzonych a przecież ten połakomili się na wysokie oprocentowanie tak ja akcjonariusze na zarobek z akcji. A tak to nawet giełda zarobiła na prowizji przy ipo a po prawie 6 latach nagle puszcza notowania akcji które w szczycie kosztowały 27 zł na groszowych poziomach.
  • Re: Fundusze Autor: ~NieNaganiac [83.29.179.*]
    Mowisz o tym?
    23 399 szt
    16 390.72 PLN
  • Re: Fundusze Autor: ~Leonardio [37.30.10.*]
    Nie naganiaj jak nie ma pod co gniota dawać na dolne widły tam jego miejsce.
  • Re: Fundusze Autor: ~Inwestor [31.182.249.*]
    Po prostu nikt nie chce sorzesawać w tych groszach mimo tego że drobna spekuła staje na uszach, żeby walor zleciał. Nie ma też silnych sygnałów do zakupów w wyższych rejestrach. Cierpliwie czekamy
  • Re: Fundusze Autor: ~Zext [212.109.144.*]
    Nie taka drobna spekuła, na poziomie 0,65 jest 60% popytu.
    Więc....
    Jakoś nie widzę możliwości wzrostu.
    Jakie pakiety na zakup są wystawione w tym przdziale? Teraz musi pojsc jakis sygnale ze spółki, który może zachecic ulice, a najleoiej tfi do zakupów.
  • Re: Fundusze Autor: ~s123 [83.29.179.*]
    180k wisi na 0,65
    Dosyć grubo. Pilnują żeby nie poszło do góry
  • Re: Fundusze Autor: ~Leszcz [5.173.40.*]
    Raczej żeby nie spadało
  • Re: Fundusze Autor: ~Luk [89.151.36.*]
    Przecież tutaj nikt nic nie pilnuje. Spekulanci swoje zarobili bo jak ktoś zbieraj na fixach i wyrzucił na ciągłych to ładnie zarobił. Nic więcej zrobić tutaj się nie da więc poszli dalej. Może na altusa może na fon. Daytraderzy nie inwestują na długo więc szukają płynnych spółek. Teraz nawet jak pojawi się jakaś w miarę pozytywna informacja to kurs skoczy max 10 procent i dalej powoli w dol. Spółka już zawsze wśród inwestorów będzie miała łatkę oszusta i nikt poważny w to nie wejdzie. My złotówkowicze jestemy poprostu skazani tu na stratę albo ciągłe uśrednianie czyli dalej moczenie kapitału.
    Nie badz takim pesymistą. Czekamy na dobre info o wynikach oraz o wiekszym zaangażowaniu poważnych graczy. Nie po to społka wrocila na parkiet zeby kisnac. Inaczej dawno bylaby juz w piachu.
  • Re: Fundusze Autor: ~Luk [89.151.36.*]
    Może nawet jak bedzie takie info to nie sądzę aby kurs wrócił na jakieś sensowne poziomy. Zacząłem zabawę z giełdą właśnie na akcjach GetBack i szybko skoczyłem z zamrożonym na 5 lat kapitałem także niezamierzam już robić na giełdzie żadnych inwestycji bo tutaj zarabiają spekulanci i białe kołnierzyki mające dostęp do pewnych informacji no i oczywiście liczne instytucje na prowizjach. Pojawię się jakieś pozytywne info to znowu pojawią się spekulanci i będzie podbitka i znowu powoli w dół. Zobacz jak grali pod przejście na ciągle. W 3 dni prawie o 100 procent poszedł kurs żeby potem lecieć powoli w dół i akcje wylądowały u ubranych którzy teraz znowu oddają je spekulantom którzy czekają na odpowiednie info żeby na górce je znowu oddać.
    Dlatego będąc ubranym obecnie na poziomie nieco ponad 6 pln po uśrednieniu, spokojnie czekam na rozwój wydarzeń. Nie pierwszy to raz, gdy mam zamrożony kapitał i wiszę na haku, choć na pewno najdłużej i nie spodziewałem się, że odwieszą tą spółkę. Oswoiłem stratę, delikatnie dobrałem żeby uśrednić. Każdy ma jakiś gameplan, moj jest banalny, zakładam, że nie po to odwieszali żeby miała zaraz iść do piachu. Być może chcą odebrać za bezcen akcje od ulicy (na starcie FF był na poziomie 34%), nikt tu nie odkupi od leszczy po cenie z IPO. Być może wejdzie nowy gracz. A moze chca pokorzystac do 2028 z prowadzenia tej uoadłej spółki. Predzej czy pozniej poznamy gameolan miśków.
  • Re: Fundusze Autor: ~marian_koniuszko [86.41.166.*]
    Dnia 2024-01-05 o godz. 14:06 ~Inwestor napisał(a):
    >Czekamy na dobre info o wynikach oraz o wiekszym zaangażowaniu poważnych graczy.

buahahaha xD
[x]
CAPITEA -0,96% 0,41 2025-10-08 16:26:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.