a jak się trzyma kurs sztucznie? i jak się trzyma kurs nie sztucznie? jak dziś kurs spada tzn że jest on trzymany sztucznie, nie sztucznie, nieudolnie czy nie jest trzymany wcale?
Dnia 2024-01-04 o godz. 21:10 ~Luka napisał(a): > Jak to robią to już ich sprawa,mają swoje sposoby. > > Faktem jest,że na sprzedaży jest tylko 63 tys.akcji !!! > Na początku też nie ustawiają dużych zleceń po kilka tys.akcji. > > Pytanie,dlaczego tak spasowali ? > Może pokerowa zagrywka, sprawdzić i skubnąć co nie co ??Niech odkryją karty .
a ile ma być akcji na sprzedaży jak obrót to aż 17k dziś? spółka wydmuszka to i obroty i zlecenia mikro
Jaka wydmuszka??? O jakiej ty spółce piszesz?? Bo chyba nie o patentusie?? Spółki o lepszych podstawach i perspektywach długo by szukać! A że nie jest zauważona..to inna sprawa.
jak to długo by szukać? "perspektywy" to nie jest coś matematycznie policzalne jak przychody czy amortyzacja. To jest pewne wyobrażenie. Dla jednego perspektywy ma firma x zbrojeniowa a dla innego y produkująca gry na konsole albo z produkująca leki. Dlatego nie można pisać "długo by szukać" bo ja mam 40 spółek na już
no wiesz, taka wiedza kosztuje, ale powiedzmy że dwie mogą podać: Bowim, Ot Logistics. Dla mnie jak pisałem wyżej, perspektywy są matematycznie nie do określenia, bo nie da się określić co by było gdyby. Tutaj też można wróżyć co by było gdyby. I co by było gdyby spółka dzieliła się zyskiem o te już robiły a patek nie.
Dnia 2024-02-26 o godz. 09:24 technik-at napisał(a): > tu już 4 wydaje się odległe...a 5...??
Sytuacja jest bardzo klarowna. Od czasu do czasu można ciepnąć kilkaset akcji temu sternikowi z automatem. Dobrze ,że wystawia.:)) i dobrze ,że miesza , robi taktyczne transakcje.i trzyma kurs. Niech wojuje tak dalej.
Wiecie, ja jestem na giełdzie od 2003 roku, po bańce IT. Wiele lat inwestowania. Głównie sukcesy, dlatego wciąż tu jestem. Z tego żyję. Wielu zapyta - to po co udzielam się na bankierze jak to forum parodia. Dlatego, że to lubię i to odskocznia. Wiecie, mam w portfelu aktualnie 14 spółek. W obserwowanych mam 24 - czekam aż dadzą mi kiedyś sygnał zakupu. Ogólnie inwestowanie takie long term to bardzo nudne zajęcie. Nic się nie dzieje. Plus minus mas 1% dziennie. Forum to przynajmniej dawka rozrywki.
Do czego zmierzam - Patentus to jedna z nielicznych spółek, których byłem i jestem bardzo pewien. Do tego stopnia, że mam ją też w portfelu emerytalnym. Mam go już wiele lat. Sukcesywnie zwiększam pozycje. Znam bardzo dużo szczegółów odnośnie działalności, interesuję się i zbieram informacje. Ja wiem gdzie kurs się znajdzie w przyszłości. Wiem też, że na tej spółce obserwujemy niestandardowe ruchy, nawet to dzisiejsze przeładowanie 16k akcji. Nie wiem ile trzeba będzie czekać ale wiem, że cierpliwości mi nie zabraknie. A jak będą wolne środki i wyniki będą potwierdzać kierunek - to będę dobierać.
Podsumowując: cierpliwości. Wiem, że czekamy kilka lat, ale już sami widzicie że fajniej czekać na poziomie 3,2 niż na poziomie 1,4 jaki był jeszcze rok temu. Za rok przyjdzie nam czekać na zdecydowanie wyższych poziomach czego wam wszystkim życzę.
Zabrałeś głos ok. Mamy podobne zdanie. Dzisiejsze przeładowanie 16.000 tys. akcji -to ruch taktyczny. Tu pojawiają dość często takie posunięcia.Niby ktoś kupił większą ilość.ale Zazwyczaj po pewnym czasie bierze sam swoje,a póżniej to wystawia i przyciska kurs w dół. Celowe działanie na psychikę. Mam nadzieję,że tu jest twardy akcjonariat i będzie robił swoje.
Zbieracz ja też jestem cierpliwy. Dobrałem już sporo. Dopytam, skąd zbierasz info jeżeli ta spółka nic nie informuje? Nie można niczego na temat jej działalności znaleźć?
Bardzo interesujący artykuł. Co niektórym warto przeczytać i poszerzyć spojrzenie na spółkę. Pewnie coś się kroi większego ??
A co do kursu,to mocno niedowartościowany. Wystarczy dobrze liczyć. Po 3 kwartałach mamy już zysk 80 gr na akcję,co daje C/Z=4 Dodajemy 20 gr za 4 kwartał i mamy 1 zł na akcję,co daje C/Z= 3,2. Jednak ładować do oporu,niech sypią.