Przed świętami ładowanie do worów, można było pakować po same kule za mniej niż pisiont groszy pod plotki o powrocie na ciągłe. Teraz przyszedł czas sprzedaży faktów, realizacji zysków czy, jak kto woli, dystrybucji. Naturalna kolej rzeczy. Można rzucić okiem jak już się skorekci.
Przecież to nie były plotki tylko fakty wynikające z przepisów giełdowych więc o czym ty mówisz ? Może jesteś jakiś niedoinformowany albo młody na giełdzie i nie wiesz kiedy spółka przechodzi z fixow na ciągle bo to było już wiadomo w październiku. Może to jest korekta po prawie 100 procentowym wzroście ? Ale fakt że podnieta przed przejściem na ciągle była tak ogromna że można to interpretować jako nagonka.
Spokojnie, spekuła obkupiona na poziomie 50 gr realizuje skromne zyski. Część idzie z wora do wora. Ważne, że jest życie na walorze, dzienny obrót blisko miliona papieru na,, upadłej'' spółce. Nikt nie spodziewał się tu chyba od razu 3-5 pln. Jak grubi mają plany na skup to będą pilnować, żeby kurs nie szedł za mocno do góry. Cierpliwie czekamy na przebicie do pełnych pln.
No to zobaczymy co będzie dalej. Pisałem o plotkach w znaczeniu powiedzenia "kupuj plotki, sprzedawaj fakty". Dla nieobezbanych w regulaminach, a jest ich całkiem sporo, powrót na ciągłe był forumową plotką, pod którą można zagrać. Pod co grać teraz? Pod amerykański fundusz, który może dokupi, a może właśnie sprzedaje napalonym na zyski pelikanów? Do końca tygodnia się okaże czy mam rację z dystrybucją, a zakładam że mam.