• Pytanie Autor: ~Luk [89.151.36.*]
    Czym są te tranzakcje po 5,10,20 sztuk ? Przeciez większość takiej tranzakcji to prowizja do banku ? O co chodzi ? Jedne dolne widły już dzisiaj były także niewiadomo czego się teraz spodziewać.
  • Re: Pytanie Autor: ~s123 [170.61.236.*]
    xtb nie bierze prowizji do obrotu 100k eur, mozna zasmieciac malymi zleceniami
  • Re: Pytanie Autor: ~cusin [146.70.53.*]
    W XTB za darmo
  • Re: Pytanie Autor: ~Luk [89.151.36.*]
    To nie wiedziałem. Ale jaki jest sens takich tranzakcji ? Może amerykański fundusz korzysta z takiej platformy bo wydaje mi się że jest ona bardziej międzynarodowa ? Skupi akcje i spłaci wcześniej obligatariuszy i podniesie spółkę z kolan. Wydaje mi się że ten księgowy co tu pisał kilka lat temu to kreślił taki scenariusz. Po co spółka zmieniałaby nazwę i to jeszcze na taką amerykańską ?
    To jest platforma retailowa, zadne gruby nie bedzie z niej korzystal. A jeszcze Capitea nie jest na razie dostepna na platformie XTB z tego co kojarze, bo za malo plynny papier..

Scenariusz o ktorym piszesz jest calkowicie nierealny, glowny ma tutaj ponad 60 i zobowiazal sie ze nie bedzie zadnych wyplat dla akcjonariuszy, chyba ze splacili by 100% naleznosci. A uklad zaklada 25%. Tu nie bedzie zadnego wstawania z kolan, tylko spekulacyjne podbiki kursu. I tylko tak bedzie mozna cos zarobic
  • Re: Pytanie Autor: ~Dominik [146.59.94.*]
    Przyjżyj się wykresowi z ostatnich 2 miesięcy między 60-45 czy nie wygląda to na akumulacje z fałszywym wybiciem dołem i wkońcu wybiciem górą .Ty już 50 razy pisząc różne głupie scenariusze się myliłeś!!! .
    Kto sie myli, to sie okaze w przyszlosci. Poczytaj dokumnety i sprawozdania.
    Na razie tego waszego odpalu jakos nie widac
    Układ Capitea ma charakter likwidacyjny, a całość środków, która zostanie wygospodarowana w tracie wykonania układu, zostanie przekazana wierzycielom w formie
    wypłaty rat układowych.

https://www.capitea.pl/images/Komunikaty/20230216/20230215_Oswiadczenie_Capitea_dot_dziaan_syndyka_Idea_Bank_i_publikacji_w_Pulsie_Biznesu_z_13_i_14_lutego_2023r.pdf
  • Re: Pytanie Autor: ~CzarnoNaBiałym [194.61.121.*]
    Ja wolę wierzyć dokumentom sądowym, takim jak prawomocne postanowienie o zatwierdzeniu układu:https://www.capitea.pl/images/22_05_23---Postanowienie-PPU-1.pdf Jeśli znajdziesz tam coś o zakończeniu działalności operacyjnej lub likwidacji, to napisz w którym miejscu. Jedyne pewne rzeczy, to te, które zostały sądownie zatwierdzone.
  • Re: Pytanie Autor: ~marian_koniuszko [86.41.166.*]
    Dnia 2024-01-02 o godz. 12:22 ~CzarnoNaBiałym napisał(a):
    >Jeśli znajdziesz tam coś o zakończeniu działalności operacyjnej lub likwidacji, to napisz w którym miejscu. Jedyne pewne rzeczy, to te, które zostały sądownie zatwierdzone.

a w papierach masz gdzieś zagwarantowane że na pewno wypłacą te wszystkie raty układowe?

• Re: Pytanie Autor: ~marian_koniuszko [86.41.166.*]
    Dnia 2024-01-02 o godz. 11:50 ~Luk napisał(a):
    >Może amerykański fundusz korzysta z takiej platformy bo wydaje mi się że jest ona bardziej międzynarodowa ? Skupi akcje i spłaci wcześniej obligatariuszy i podniesie spółkę z kolan.

buahahaha xD człowieku ile ty chlałeś na sylwestra że jeszcze cię tak mocno trzyma?
[x]
CAPITEA -0,96% 0,41 2025-10-08 16:26:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.