Twoje przewidywania mają się nijak do rzeczywistości. Po wynikach zapowiadałeś „zwałę”, jeszcze miesiąc temu miało nie przekroczyć 8 zł, teraz widzisz sufit na 10 zeta … Pewnie przy 20 zeta też będziesz narzekał
Wystrzału kursu po "genialnych" wynikach ktory prognozowała cała reszta forum też nie było, nie? A 10zł - odpal historyczny wykres i sam zobacz zachowanie kursu w okolicach
Ostatnie pół roku to ponad +50% "pod sznurek". Źle? Mało? Widzisz jakiś asumpt do zmiany trendu? KPO właśnie rusza, pojawiają się kolejne umowy, kapitał płynie na mniejsze spółki... Moim zdaniem 10 zł to "formalność". Ale jak ktoś chce, to zawsze znajdzie powód do narzekania ;)
Pytanie powiino brzmiec nie "czy" tylko "kiedy". Bedzie nie tylko 10 zl ale tez ath w tym roku. 10 zlotych peknie po ogloszeniu dywidendy lub nawet wczesniej.
Dnia 2024-01-25 o godz. 21:41 ~Hanys napisał(a): > Ja jako nowy tu wzięłam 5k w parę dni i drugie tyle chcę jeszcze dobrać i zakopać na lata właśnie póki jeszcze tu cicho.
Ja tak zrobilem dwa lata temu (co prawda tylko na 3k bylo mnie stac) i nie zaluje. Licze ze w okolicach 2025-2026 cala inwestycja zwroci mi sie z dywidend (mam srednia cos kolo 5 zlotych). Do tego akcje do tego czasu beda warte minimum 20 zlotych.
Dnia 2024-01-25 o godz. 19:56 ~Mamoń napisał(a): > W arkuszu niecałe 8000 akcji do 20,00 zł - czekam aż El wrzuci post "20 zł nie do przejścia" ;)
Free float jest tak mały, że tu się będą cuda działy. Spodziewam się niezłego roller -coastera. Spekuła też pewnie zacznie się zlatywać im większe będą fluktuacje kursu.