Ja proszę o 16zł i także uciekam ale tylko z połowy akcji. Poproś kogo trzeba by jako prezent dla mnie 16zl pojawiło się szybko bo mam pewną spółkę, w którą chciałabym zainwestować i boję się że będzie uciekać
Jak kupię to napiszę ale nie jest to już żaden medtech lub biotech. Liczę że będą sprzedawać ze względu na optymalizację podatkowa i wówczas się obkupie
Beznadziejni jesteście. A spółdzielnia w(Ch) ujka chyba bez pieniędzy, bo chciała wciągnąć ulicę na tak niskich obrotach:). Mizeria. A info znane o piątku.
Dnia 2023-12-27 o godz. 11:32 maskopatol napisał(a): > Beznadziejni jesteście. A spółdzielnia w(Ch) ujka chyba bez pieniędzy, bo chciała wciągnąć ulicę na tak niskich obrotach:). Mizeria. A info znane o piątku.
Skoro jest tak blisko komercjalizacji to dlaczego kurs nie potrafi wrócić do ceny z debiutu czyli w okolicy 20 PLN? Po 3 latach dalej szorujemy po dnie
Info jest z piątku po sesji czyli dziś było dyskontowane. W dodatku zgodnie z tym co mówił Prezes info o komercjalizacji może pojawić się już niebawem. Wchodzimy w decydującą fazę czy naginaczom na spadki się to podoba czy nie.
Wiesz, dofinansowanie jest, ale wkład też muszą dać, a przecież nie zarabiają. Jak nie będzie przejęcia/sprzedaży w 2024 to kto wie czy nie będzie emisji. Dlatego kurs stoi - ciągle nie wiadomo co tu będzie. Chyba że się gdzieś mylę.
"kwota przyznanego dofinansowania wynosi 21,6 mln zł, a całkowity budżet projektu wyniesie ok. 36,7 mln zł"
Kredyty, pożyczki, emisje ??? Rolnictwo, wirusy, onko ? :)Miód na uszy tych co wchodzili w to coś na początku tylko ile akcji bylo wtedy, a ile jest dzis, po ile kupowali a po ile po kilkudziesięciu miesiącach mogą sprzedac :):):) I ta ciagla nadzieja, że to cudo się udo :)
Z ciekawości sprawdziłem: https://strefainwestorow.pl/artykuly/debiut-ipo/20210317/genomtec-debiut
6618430 akcji po 11 zł = 72 802 730 zł
Obecnie jest chyba 11795540 akcji, czyli przy takiej samej kapitalizacji akcje byłyby warte 6.17 zł (strata 44% wartości przez rozwodnienie).
Natomiast spółka się rozwija, widać to po samej kapitalizacji, 11795540 * 11.05 zł = 130 340 717 zł
Sam potencjał jest na wiele więcej, no ale to wszystko zależy czy się produkt sprzeda, chyba każdy inwestujący to wie. Z jednej strony bez transakcji i przy dodruku może tu wrócić i na 5 zł, a z drugiej przy udanej transakcji może być i ponad 20 zł.
Kochani, otóż to. Napiszę Wam jak to będzie, a ja jak ostanio widzieliście po Pure zawsze spadam na cztery łapy i zarabiam. So ... jedynym ratunkiem dla Mirona jest komercjalizacja w 1kw, co jak się spodziewamy jest mało prawdopodobne. Będzie zatem emisja. Emisja może być droga czyli 8-10zl lub tania 5-7zl. Wszystko zależy po ile Leonarto i spółka sprzeda Wam akcje. Jeśli dacie podbić kurs do 16zl, a ja tam Wam sprzedam 17k akcji to Leonarto też drogo sprzeda i będzie mieć pieniążki na drogie zakupy bo kupowali po 8zl. Jeśli jednak zakończy się na tych lichych podbitkach na ca 12zl, gdzie kręcę sobie dla zabawy kółka to wówczas może dogadać się z Mironem na cenę emisji niższa. Leonarto w końcu musi zarobić ale czy my ? Ja sprzedałam dziś trochę po 11 i wyżej, ostatnio także, 8proc na kółku to dużo i zainwestowałam w Datawalk
Chłopie, znowu zapomniałaś o lekach! Tak zarobiłaś na Pure, jak i tutaj:) Każda transakcja opisywana po fakcie. Każda spółka ma takiego "inwestora" na bankierze. Jesteś tak samo wiarygodna jak w(Ch) ujek:)
Nie kłam pinokio, pisałam kiedy kupowałam Pure i że być może wtopiłam i helpi się wypowiadał ze swoimi EMA, że czarna dziura. Pisałam kiedy sprzedałam. Teraz piszę co kupiłam i po ile, a ty siedzisz z zasmarkanym noskiem. Ciesz się że jesteś 10proc na plus na Genomtec, to obecnie bardzo dużo
Leki chłopie:)
Leć na ASBIS, tam taki jak ty wczoraj ponoć 30 tysięcy, a dziś 43 tysiące zarobił. Tak samo wiarygodny jak ty:) Ale przyznam, że uparte jesteś i brniesz dalej. Taki to już urok tego forum.
P. S.
Spółdzielnia w(Ch) ujka biedniejsza niż się spodziewałem. Ale chłop uparty jak Alicja, więc będzie pojawiał się co jakiś czas. Na szczęście nie tak często jak Alicja z krainy psychotropów.
Pure: czy ja pisałem wtedy o wykresie 5 minutowym ? Pisałem o Cz.D. na podstawie wykresu miesięcznego, i tygodniowego, i ich EMA! Czyli proces jest rozłożony W CZASIE, kiedy to cena osiągnie Nowe DNO ! Teraz to jest podbitka, i Spekulacja - jak na Będzinie. Widać dokąd to zmierza. Do 18-20 zł. Powieszą ludzi na tych poziomach. Jak nic. Proszę @Alicjo wszechwiedząca odpowiedzieć. Zapamiętaj. Nigdy nie piszę o krótkim, a nawet średnim horyzoncie czasowym. Tego nie sposób przewidzieć. Powinnaś pisać bajki dla ludzi. Bajdurzenie dobrze ci idzie.
Akurat po tym artykule kilka dni i kurs runął. Zero związku z artykułem. Żadnego 18-20 nie będzie ale też żadnego nowego dna nie będzie. Kurs ustabilizuje się na ok 10-12zl
Patrzac wstecz tak mi to wyglada chyba, że się myle :) temat agro ( hit, wyszlo? moze ktos, cos ?) , wejście na NC wzrost pod testy na slinke ulica zawisla? ,( znow mial byc hit a wyszlo ? ), magiczne pudełko( kolejny hit ? ) i długie miesiące spadków pożyczek, emisyjek i kurs na dnie , info o wycenie , wzrost, znowu ulica zawisła powyżej 14? , spadek i emisyja której niby miało nie być po dziwnej kwocie patrząc na wcześniejsze info o wycenie na setki melony , kolejne miesiace czekanie na konkrety o transakcji czy pudelku I co ? Są konkrety ? ,,to jest temat "onko" ( kolejny hit? ) tylko ulica już się nie nabiera? że taki marazm :) co bydzie dalej ? To oczywiście tylko moje patrzenie ,które może być błędne, a jakie jest wasze ?
Ulica się nie nabrała ale PARP tak. Dał tyle milionów. Clairfield też. Pewnie kupili audyt.Pewnie zmowa, tylko czyja Kaczora czy Tuska? A może za wszystkim stoi kot spaślak ? :)))))
I jak to jest wujku robić z gęby cholewę? Co to ma na celu? Co jakiś czas napiszesz że będzie się działo a tu pupa blada. A może masz nadzieje że kiedyś się po prostu wstrzelisz ze swoim jasnowidztwem?
W(Ch) ujek należy do jakiejś mizernej spółdzielni. Po jego wpisach coś na kursie się działo. Niestety to biedna spółdzielnia, a "ulica" już się nie nabiera na te nędzne podbitki, więc tyle to z jego tematów. Pisałem już dawno, że to ściemniacz i w końcu chyba do większości dotarło.
Dobry Wujek zawsze dał zarobić inteligentnym. Jak się pojawiał to były wzrosty. Jak pisałam na kółkach też można zarobić. Ale co tam kółka, Dobry Wujek daje inne informacje między wierszami ale to tylko dla inteligentnych. Ja jestem spokojna