Po 10 zł też tak mówiłeś ;)
I żal było ci osób które sprzedają tak wartościową spółkę a teraz oni mogą odkupić 4 razy tyle akcji, oczywiście jak będą mieli ochotę.
A ja się pytam jaki majątek i wartość ma ta firma ?
W razie bankructwa wielkie zero !
Długów w PKO i KB nie pokryje te kilkadziesiąt samochodów służbowych, nieruchomości też zero. Tylko te kontrakty coś znaczą tzn pozwolą nie pójść z torbami przez najbliższe miesiące ale zysków na czysto będzie tyle co kot napłakał czyli nic.
No właśnie! A czy ktoś zadał sobie pytanie czemu Wola wygrywa kontrakty? Może jest tak że jest to licytacja w dół czyli firmy które realnie szacują swoje koszty i kalkulują zyski w pewnym momencie mówią pas a Wola mówi, że zrobi wszystko co klient sobie życzy za psie pieniądze. Efekt jest taki, że są obroty a nie ma zysków, a w sytuacji gdy coś pójdzie nie tak to firma dokłada, a kasy z emisji wiecznie nie będzie. A jakie są np zarobki zarządu i dyrekcji w stosunku do wyników finansowych firmy?? Ktoś to sprawdzał??? A jaka jest strategia firmy poza pijarowskimi banialukami...
Oj, bez przesady... mają nieruchomości. Czytałeś prospekt emisyjny? Mają działkę w Podczelu (kawałek miasta Kołobrzeg). Mnie interesuje co się dzieje z Noblestar i CRM. Kupili te dwie firmy w roku 2008. Wynika coś z tych transakcji?
no to skleja mi się to z moja wersją wydarzeń - Noblestar się rozsypuje??? Uwiarygodniło to moje wiewiórki. W innym wątku napisałem, że Wolainfo zwalnia ludzi, dużo też odchodzi z własnej inicjatywy. Trzeba poiczekać na raport roczny jak się ma lista pracowników. Jednak zysk wykazali widać że nawet w trudnych czasach umieją sobie poradzić. Ja dokupuję :))))
He, trzeba dać się wysypać PKO TFI i brać pod sam korek ;), a malkontenci won na midasy. Przecież Wola ma jeszcze z 5 baniek na lokatach :)))))))))). O naleznościach od odbiorców nie wspominając. Darmocha i tyle. Może w tym roku nie bedą mieli zysków, a może będą mieli leszpszy zyski przy mniejszych przychodach. Fakt jednak jest taki, że jak przyjdzie hossa, to spółka bedzie rosła szybciej niż inne akcje.