• po 1,5 biorę wszystko Autor: ~guru [83.11.193.*]
    lubię takie spółki które straciły zaufanie inwestorów.
  • Re: po 1,5 biorę wszystko Autor: ~ksvrl [217.153.224.*]
    Po 10 zł też tak mówiłeś ;)
    I żal było ci osób które sprzedają tak wartościową spółkę a teraz oni mogą odkupić 4 razy tyle akcji, oczywiście jak będą mieli ochotę.
  • Re: po 1,5 biorę wszystko Autor: ~guru [83.11.150.*]
    ja też mogę dokupić 4 razy tyle, a po 1,5 to nawet 7 razy tyle.

dla mnie nic się nie zmieniło jeżeli chodzi o wartość spółki.

tylko się cieszyć że można tak tanio kupować.

restrukturyzacja, a następnie poprawa koniunktury gospodarczej i wszystko wraca do normy.

takie kryzysy silne firmy tylko wzmacniają.

midas wzrósł w przeciągu 2 tygodni ponad 300% to i wola też może. ja mam czas i pieniądze też się znajdą na dobre i tanie firmy.
  • Re: po 1,5 biorę wszystko Autor: ~virescens [80.51.101.*]
    A ja się pytam jaki majątek i wartość ma ta firma ?
    W razie bankructwa wielkie zero !
    Długów w PKO i KB nie pokryje te kilkadziesiąt samochodów służbowych, nieruchomości też zero. Tylko te kontrakty coś znaczą tzn pozwolą nie pójść z torbami przez najbliższe miesiące ale zysków na czysto będzie tyle co kot napłakał czyli nic.
  • Re: po 1,5 biorę wszystko Autor: ~pimpek sadełko [83.24.39.*]
    No właśnie! A czy ktoś zadał sobie pytanie czemu Wola wygrywa kontrakty? Może jest tak że jest to licytacja w dół czyli firmy które realnie szacują swoje koszty i kalkulują zyski w pewnym momencie mówią pas a Wola mówi, że zrobi wszystko co klient sobie życzy za psie pieniądze. Efekt jest taki, że są obroty a nie ma zysków, a w sytuacji gdy coś pójdzie nie tak to firma dokłada, a kasy z emisji wiecznie nie będzie. A jakie są np zarobki zarządu i dyrekcji w stosunku do wyników finansowych firmy?? Ktoś to sprawdzał??? A jaka jest strategia firmy poza pijarowskimi banialukami...
  • Re: po 1,5 biorę wszystko Autor: ~akcjonariusz [87.205.194.*]
    Oj, bez przesady... mają nieruchomości. Czytałeś prospekt emisyjny? Mają działkę w Podczelu (kawałek miasta Kołobrzeg). Mnie interesuje co się dzieje z Noblestar i CRM. Kupili te dwie firmy w roku 2008. Wynika coś z tych transakcji?
  • Re: po 1,5 biorę wszystko Autor: ~Atlab [213.158.196.*]
    Z tego co wiem to ns nie istnieje. Odeszli prawie wszyscy. A co w crm się dzieje to nie wiem. Ktoś został?
  • Re: po 1,5 biorę wszystko Autor: ~akcjonariusz [87.205.198.*]
    no to skleja mi się to z moja wersją wydarzeń - Noblestar się rozsypuje??? Uwiarygodniło to moje wiewiórki. W innym wątku napisałem, że Wolainfo zwalnia ludzi, dużo też odchodzi z własnej inicjatywy. Trzeba poiczekać na raport roczny jak się ma lista pracowników. Jednak zysk wykazali widać że nawet w trudnych czasach umieją sobie poradzić. Ja dokupuję :))))
  • Re: po 1,5 biorę wszystko Autor: ~guru [83.11.164.*]
    prawdziwa wartość to nie majątek firmy (aktywa trwałe), lecz pozycja na rynku, co w przypadku spółek informatycznych ma podwójne znaczenie.

jeżeli ludzie będą oceniać tę spółkę pod względem posiadanych samochodów to w niedługim czasie będę mógł się okupić przy 1,5 zł. pozdro.
  • Re: po 1,5 biorę wszystko Autor: ~sznuri [79.184.194.*]
    He, trzeba dać się wysypać PKO TFI i brać pod sam korek ;), a malkontenci won na midasy. Przecież Wola ma jeszcze z 5 baniek na lokatach :)))))))))). O naleznościach od odbiorców nie wspominając. Darmocha i tyle. Może w tym roku nie bedą mieli zysków, a może będą mieli leszpszy zyski przy mniejszych przychodach. Fakt jednak jest taki, że jak przyjdzie hossa, to spółka bedzie rosła szybciej niż inne akcje.
[x]
WOLAINFO -2,74% 3,74 2010-10-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.