sorki nie mam nawet ochoty próbować ;-) wpis wyszedł z czystej złośliwości i szacunku do faktów ;-) mam nadzieję, że nie zapomnę kiedy te terminy sie wyrównaja.... tzn to co zostało do końca koncesji z czasem od ostatnich zakupów
Dnia 2023-12-19 o godz. 10:48 prawnuk napisał(a): > sorki nie mam nawet ochoty próbować ;-) > wpis wyszedł z czystej złośliwości i szacunku do faktów ;-) > mam nadzieję, że nie zapomnę kiedy te terminy sie wyrównaja.... > tzn to co zostało do końca koncesji z czasem od ostatnich zakupów
dzięki :) a mogłoby to być całkiem pożyteczne forum, gdyby nie jeden hurtowy dostawca śmieci, naprawdę mistrz zniechęcania do pisania tutaj
Dnia 2023-12-19 o godz. 11:11 ~dr napisał(a): > JW
no to chwal się TWOIMI "sukcesami", "dr", gdzie one są? na razie treść https://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta wciąż przekracza twoje zdolności pojmowania a ty o "ZBIERANIU KASY"(oczywiście wrzaskiem, zgodnie z twoją "kulturą osobistą")..ta twoja błazenada i walka o stanowisko forumowego "wioskowego wiadomo kogo" to "praca" czy aż tak "musisz zaistnieć"?
Dnia 2023-12-19 o godz. 11:07 prawnuk napisał(a): > ale też dzieją sie dziwne rzeczy. > Bo napisałem w wątku. A pokazało sie jako nowy wątek. > > Mnie to ciekawi co dalej będzie ze spółką, bo JEDNAK wariant likwidacji należy brać pod uwagę, a będzie to jedna z pierwszych takich likwidacji..... > > Chyba jeszcze nie było na giełdzie spółki, która zejdzie z rynku w taki sposób na jaki się zanosi.....
wszystkich związanych z akcjami to interesuje a żaden insider raczej tu nie pojawi się żeby wyjaśniać, szkoda czasu na gdybologię, lepiej pohandlować, póki jest spółka, dywidendy i są zyski z handlu jej akcjami
Czyli dziś miodzik na konto? Co będzie? Na pewno nie będzie pistacjowania i próby zastraszenia firmy która jakby nie było ułatwia zycie mieszkańcom . Moze sie nie podobać fakt ze biorą kasę ale dzięki temu ktos bogaty sobie moze jechac spokojnie bez tłoku . Powstanie z kolan ma tez efekty uboczne . Kolejka przyszłych potencjalnych premierów ,prezydentów i prezesów czeka w kolejce i są to miliony. Polski sen a nie amerykański sie objawił w Polsce . Od ministranta do milionera Zaraz wskoczą na rynek pracy wykształceni specjaliści po katolickich uniwersytetach i sie dopnie wszystko . Funkcjonariusze wszędzie . Na trzy osoby jeden musi byc swój jak w PRL. Nie boje się póki skupiają się na gadce i teoriach ale jak wmieszają się w szeregi fachowców kształconych według sztuki i zasad to będzie lotto albo ruski colt. Takze zadnych nacjonalizacji nie moze byc tam gdzie firma sie prawidłowo wywiązuje z obowiązków. Firma typowana jako baran do ostrzyżenia . Dodam jeszcze ze skłaniam się do oddania pistacjom Telegazety
Dnia 2023-12-19 o godz. 12:41 ~kosiarka napisał(a): > Czyli dziś miodzik na konto? Co będzie? Na pewno nie będzie pistacjowania i próby zastraszenia firmy która jakby nie było ułatwia zycie mieszkańcom . Moze sie nie podobać fakt ze biorą kasę ale dzięki temu ktos bogaty sobie moze jechac spokojnie bez tłoku .
nie wiem ile razy jeżdziłeś bramkami w Polsce, Francji czy Włoszech /znam dość dobrze te kraje/. BRAMKA ZAWSZE spowalnia ruch. Nawet jak masz przejazd automatyczny. do rekordów należał dla mnie kiedyś wyjazd w kierunku Gliwic "państwową A4". te skromne 152 /172? nie pamiętam/ km, pokonałem w 3 godziny - i lekko naciągając godzina pod Wrockiem, godzina pod Gliwicami, no i trasa godzina /powtarzam lekko naciągając bo było 85 minut jazdy/. Gdybyś chciał jechac bez tłoku, to by A4 Krakow - Katowice musiało kosztować 120 zł. ale i tak aut slużbowych jest na tyle dużo, że i tak byłoby tłoczno. z rekordów który znam - Kraków bramki - Katowice bramki - wyszła srednia 12 km na godzinę...... dzięki bramkom
Dnia 2023-12-28 o godz. 19:41 prawnuk napisał(a): > Dnia 2023-12-19 o godz. 12:41 ~kosiarka napisał(a): > > Czyli dziś miodzik na konto? Co będzie? Na pewno nie będzie pistacjowania i próby zastraszenia firmy która jakby nie było ułatwia zycie mieszkańcom . Moze sie nie podobać fakt ze biorą kasę ale dzięki temu ktos bogaty sobie moze jechac spokojnie bez tłoku . > > nie wiem ile razy jeżdziłeś bramkami w Polsce, Francji czy Włoszech /znam dość dobrze te kraje/. > BRAMKA ZAWSZE spowalnia ruch. Nawet jak masz przejazd automatyczny. > do rekordów należał dla mnie kiedyś wyjazd w kierunku Gliwic "państwową A4". > te skromne 152 /172? nie pamiętam/ km, pokonałem w 3 godziny - i lekko naciągając godzina pod Wrockiem, godzina pod Gliwicami, no i trasa godzina /powtarzam lekko naciągając bo było 85 minut jazdy/. > Gdybyś chciał jechac bez tłoku, to by A4 Krakow - Katowice musiało kosztować 120 zł. > ale i tak aut slużbowych jest na tyle dużo, że i tak byłoby tłoczno. > z rekordów który znam - Kraków bramki - Katowice bramki - wyszła srednia 12 km na godzinę...... dzięki bramkom >
dlatego wiele krajów, nijak nie można ich nazywać zacofanymi, nie wdepnęło w płatne autostrady czy podobne, natomiast zastanawia inna rzecz, są tacy( celują w tym wyznawcy tzw. "obrońców demokracji"), którzy epatują swoją wyimaginowaną "wyższością", bo "przecież ich stać", gdy do tego dołożyć, że najbardziej podstawowym założeniem demokracji jest RÓWNOŚĆ,wychodzi schizofrenia, ot, taki paradoks