• sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Marek_Olkuski [146.70.161.*]
    jest taka sprawa, słuchajcie, przejrzałem bankiera, zebrałem w jednym miejscu większość najważniejszych "brokerów", którzy nas oszukiwali, a o których w ostatnim półtoraroczu było pisane. Poniżej lista wielu domen internetowych, nazw spółek nimi zarządzających. 
    Oczywiście, jeśli ktoś ma jeszcze coś do dodania, to niech na bieżąco dodaje, przyda się innym potencjalnym ofiarom. 
    Jednak o tych poniżej już było pisane, ale tam ci oszuści siedzą, znają tamte wątki, zgłaszają i kasują dużo wpisów, które mogą im utrudnić życie, zdobywanie nowych ofiar... zobaczymy, jak długo nasze wpisy tutaj sie utrzymają. 
    (tą wiadomość też dodam gdzie się da z tym wpisem i z tą listą, może dzięki temu komuś uratujemy dzień, majątek i życie na najbliższe lata, może oszczędzimy komuś tragedii) 

Primespotway, Skills Profit, Medco Finance Limited, skills-profit.com, webtrader.skillprofit, unii.Skills, Traderprof, Jotulcapital, Kingdom-Investments.io, FxGroup Financial, Pixpalpro.com, Palmer Finance Comapany palmerfinancecompany, kraj-maklerow.com, universe.yt, trading.universe.yt, trading.universe.tech, Bamboozle Group LTD, celineinvest, celineinvest.pro , celineinvest.com , celineinvest.io , celineinvest.cc, celineinvest.tech, maxcapitalimited.com, importcapital.cc, Personal.Capital-Group.Tech , napmarkets.com, capitalgroup.com, client.capital-group.tech, FintomInvest, Medcofinance, Lamelle financial consultants, Swistrust, Trade360, Bitcan, geneoninvest.co, Dawg Solutions LLC, Shift Holdings, shift-holdings.com, NavaGates.com, RCE banque, F1Markets, Global Maxis, Blacklands Finance blacklandsfin.com, blacklandsfin.vip, Allianz Market, Bull&Bear Trading Group, bnbtgroup.com, uni-co, Donnybrook Consulting Ltd, onyxprofit.pro, onyxprofit.com, onyxprofit.cc, neotrade.pro, absystem.trade, absystem.cc, absystem.world, absystem.pro, rcebanque.com, rcebanque.tech, optimarket.co, optimarket.trade, ofxb.io oraz eurofx.trade, pixpalpro, Marketbull, Coinmarketbull, coinmarketbull.co.uk , marketbull.live , marketbull.tech, marketbull.co.uk, themarketbull.com.au, marketbull.tech, marketbull.co.uk, themarketbull.com.au, pix Point, marketbull.tech, Midsidefinanceslimited, Midside finances limited, Unico, uni-co.ltd, KEYVISION DEVELOPMENTS LIMITED, blockchein, Unique Capital Management, LLC, unique-capital.com, Expert Financial Solutions Limited, www.expert-financial-solutions.com, expert-financial-solutions.net, expert-financial-solutions.com, expert-financial-solution.com, Webtrader.expert-financial-solutions.com, Plethora Group LTD, galaxytrade.cc, World Stocks Traders Union, Amvikta Limited, wstunion.com, FORTUNE INVESTMENT GROUP Ltd, uni-co.ltd, uni-co.org, uni-co.tech, uni-co.io, United Brokers, UNITED BROKERS UAB, united-brokers.io, NOVA COMMERCIAL FINANCE LIMITED, novacommercialfinance.com, Units Capital Ltd, unitscapital.com, The Pacyfica Group, PACIFICA GROUP LIMITED, thepacificagroup.com, pixpalpro.com, ONYX TRADERS, RCEBanque, RCEBank, TOPEU, universalyums, universal, universalyums.com, World Stocks Traders Union wstunion.com, FORTUNE INVESTMENT GROUP Ltd, uni-co.org, Fin Art Media, finart-media.com, TMS Brokers, savorium platform, Savoriumsolution, CRYPTO.COM, Seabreeze Partners LTD, SimpleWay, simpleway.trade, simpleway.world, simpleway.one, Invest Flow, invest-flow.io, investflow.trade, MaxiPlus, maxiplus.trade, Tetra Invest, tetra-invest.co, tetra-invest.world, WinMarket, winmarket.io, Profit Assist, profitassist.io, IGFB, igfb.one, SimpleWay, simpleway.trade, simpleway.world, simpleway.one, Profit Assist, profitassist.io, FxPro: Group , Financial , UK , Global , Markets, fxpro24 com, fxpro24 co, trade360, Apptrader, BitcoinXE, BitcoinXE.io, MyProfitLive, irstrategies.net, ir-strategies.net, masl-group.com, irsinvest.com, user.irsolution.io, tbg-lmtd.com, tbg-lmtd.org, fortissio.com, dash-fortissio.com, montanatradingltd.com, bbprofit.co, General Trust Group, generalTG.com, fortissio-invest.net, fortissio-invest.com, viefinance.eu, Vie Finance A.E.P.E.Y. S.A., mycabinet.cap-group.co, platform.cap-group.co, cap.group cap-group capgroup capital, prive.finance, prive.trading,

Platformy inwestycyjne - Uważajcie!! to wyrafinowani i beszczelni oszuści są wskazani w knf i ostrzeżeniach forex w PL i na świcie! wpłacicie pieniądze to je stracicie!
    Pamiętajcie również, że jeśli wysłaliście im swoje dane osobowe, to teraz mogą na was kraść w chwilówkach, firmach sklepach internetowych, i wiele wiele rzeczy robić w tym podawać się za was. NIE PODAWAJCIE SWOICH DANYCH !! Na pewno częścią tych platform zajmuje się kancelaria z Trójmiasta. x696z / x718z -x446z, trochę osób korzystało z ich usług i wskazywało, jako podmiot który ich reprezentuje w różnych etapach spraw sądowych i przed prokuraturą. Więc zadzwonić można, zapewne zasięgnąć informacji i ewentualnie jeśli byłaby potrzeba to też skorzystać z pomocy. 
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Marek_Olkuski [146.70.161.*]
    kilka dodatkowych stron jeszcze , to są podstrony do głównych domen tych oszustów z platform, to też strony do logowania do portfeli, albo po prostu adresy kont kont

cfd.bbprofit.co ,cfd.golditrade.capital ,cfd.amexcapitals.co ,cfd.swkinvest.com ,cfd.amexcapital.com ,cfd.virtualwealthexchange.net ,cfd.investkingdom.co ,cfd.laykasgroup.com ,cfd.skills-profit.com ,cfd-lesite.fr ,cfds-trader.com ,cfd.retrovent-limited.com ,cfd.capital-invest.world ,cfd-investments.com ,trendtradingdna.com ,cfd.cryptoalgoritm.com ,cfd.fintechplatform.pro
     ,cfd.glenrocks.com ,cfd.trade.com ,alphas-cfd.com ,cfd.utp.cx ,cfd.rxptraders.com ,cfd.swkinvest.org ,cfd.premiuminvestclub.com ,cfd.fintechmarket.pro ,cfd.bluedotmarkets.com
     ,cfd.whalestep.net ,cfd.quantumfxtrade.com ,cfd.falcon-invest.co.uk ,cfdglobal.com ,cfdroyal.com ,cfdfunds.com ,cfd.kingdom-investments.io ,cfd.falcon-invest.org ,cfd.oxford-wise.eu
     ,titan-cfd.com ,cfd.laykas-group.com ,cfdtrader.io ,cfdhouse.com ,profitbalancer.com ,cfd-capital.com ,agentsyracuse.cfd ,cfd.investing-capitals.com ,barclay-stone.com
     ,tradeinterceptor.com ,en.cfd-trader.co.uk ,solid-cfd.com ,www.cfd-profit.com ,cfd.fx-tradingpro.com ,mycabinet.cap-group.co ,mycabinet.ipo-markets.net ,webtrader.topeu.net
     ,webtrader.safecap.io ,webtrader.portrader.com ,konohafx-webtrader.io ,webtrader.aroxcapital.com ,webtrader.palmerfinancecompany.trade ,classic.konohafx-webtrader.io
     ,webtrader.polarbtc.com ,webtrader.tedex.cc ,webtrader.nlm86limited.trade ,webtrader.montanatradingltd.trade ,webtrader.titanwtsolution.com ,webtrader.parentafinancialservicesltd.trade
     ,webtrader.phoenixtb-platform.com ,webtrader.algo-trust.com ,webtrader.i-trade.cc ,webtrader.grouptfm.com ,webtrader.bluesave.io ,webtrader.profitassist.cc ,webtrader.adartrade.pro
     ,webtrader.keysreim.io ,webtrader.bstrade.top ,webtrader.fxdrime.com ,webtrader.fxtime.io ,webtrader.sollari.io ,webtrader.fxcrue.com ,webtrader.pro ,webtrader.aliancegroup.cc
     ,webtrader.unionsmarket.cc ,webtrader.chrtpktrd.com ,webtrader.aktrade.cc ,webtraderschool.com ,webtrader.markethandel.com ,webtrader.sagatrade.io ,webtrader.highbtcstock.com
     ,webtrader.metaswissx.org ,webtrader.trezocapital.net ,webtrader.solismarkets.com ,webtrader.c-base.co ,webtrader.onex-corporation.cc ,webtrader.baer-group.cc ,webtrader.grand-capitals.io
     ,webtrader.krentonfinance.com ,webtrader.meritkapital.co ,webtrader.bancdeluxembourg.com ,webtrader.bithebank.com ,webtrader.assetgroup.ltd ,webtrader.profitmarketscfd.com
     ,webtrader.energy-markets.cc ,webtrader.union-trade.pro ,webtrader.mentorfx.com ,webtrader1.ifctgroup.org

• Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Marek_Olkuski [146.70.161.*]
    a tu domeny oszustów którzy między wrzesniem a grudniem oszukali naprawdę wiele osób

irstrategies.net
    ir-strategies.net
    irsinvest.com
    irsinvest.io
    irsolution.com
    irsolution.io

user.ir-strategies.net
    wt.ir-strategies.net
    user.irsolution.io
    wt.irsolution.io

uważajcie na nich - w sumie na nich wszystkich trzeba uważać !
    a tu wpis od alan nowiński. rónież z internetowego forum, kolejna lista

ipomarkets.com
    partner.prive.investments
    prive.finance 
    my.prive.finance 
    prive.investments
    my.prive.investments
    prive.trading
    my.prive.trading
    current.vexchange.group
    dash.vexchange.tech 
    dashboard.vexchange.group
    venturesxchange.com 
    venturesxchanges.com 
    vexchange.com
    vexchange.group
    wt.vexchange.group
    falcon-invest.org
    falcon-invest.co.uk
    falcon-invest.co
    irstrategies.net
    ir-strategies.net
    wt.irstrategies.net
    curent.irstrategies.net
    dashboard.irstrategies.net
    a tu strony powiązane z domeną universe

unified.ee 
    universe.yt
    trading.universe.yt
    webtrader.universe.yt
    universe.eu.com
    universe.co.com
    FX Space  
    SpaceFX spacefx.org
    iTrade
    facebook .com/ universe.of.trading (trzeba tutaj usunąć jakby co spacje)

wszystkie domeny są ze sobą powiązane, mają tych samych właścicieli, możliwe że i pracowników którzy na tych samych call-center pracują !
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Dawid [45.10.138.*]
    Unified ee kojarzysz ? Może ktoś korzystał z ich usług ?
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~ola17 [45.128.133.*]
    ja znam, a w sumie to słyszałam o nich przy okazji mojej sprawy z prime spot way.
    mnie prowadzi sprawę kancelaria ahora z gdanska, jak byłam na przesłuchaniu to parę osób przy okazji grania własnie na prime, też robiło to z unified, zostali chyba dokładnie tak samo oszukani jak ja.
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Olka [178.118.83.*]
    Już po sprawie?
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~OSZUKANY [91.230.98.*]
    GRAŁEM ALBO JAK KTO WOLI INWESTOWAŁEM NA JEDNEJ Z PLATFORM OD WRZEŚNIA. WPŁACIŁEM OK 30 000 USD.
    Udało mi się ucIułać ok 25000 usd razem dało kwotę ok 55000 usd poprosiłem o wypłatę . oczywiście nie było żadnego problemu podobno wypłacono pieniądze z platformy i otrzymałem fa z helenic banku z informacją że muszę zapłacić podatek -kwota ok 15000 usd wtedy w 24 godziny pieniądze zostaną przelane na moje konto naiwnie wpłaciłem i co nic dowiedziałem się od brokera a póżniej od jakiegoś ktosia który przedstawił się jako regulator iż muszę wysłać jeszcze kwotę 20% tej transakcji jako zabezpieczenie która to kwota będzie zwrócona po wykonaniu wypłaty, platforma nadal istnieje ale nie ma już na niej moich pieniędzy jest natomiast na moim koncie mój wpłacony podatek tj ok 15000 usd . jeśli ktoś potrafi wytłumaczyć mi jak to wszystko działa lub powinno byłbym wdzięczny . sprawę zgłosiłem do biura detektywistyczno prawnego -oczywiście wpłaciłem kaucje i czekam
    pytań mam kilka .
    1-jest nielogiczne płacenie podatku przed otrzymaniem kasy zatem pismo z helenic banku jest fałszywa ?
    2 -podatek i rzekome zabezpieczenie stanowi w praktyce równowartość całej kasy którą zainwestowałem - to żądanie ze strony brokera też śmierdzi?
    3-jeśli ktoś ma doświadczenie w wykonywaniu wypłat proszę mi opisać jak to się odbywa i jeśli grający musi coś wpłacać dodatkowo aby odebrać swoją wypłatę to czy musi wpłacać podatki lub jakiekolwiek zabezpieczenia
    jeśli można proszę o odpowiedż na forum. lub podać jakiś kontakt
    GDYBY KTOŚ BIEGŁY MÓGŁ WYTŁUMACZYĆ MI TE ZAWIŁOŚCI I UTWIERDZIĆ MNIE W PRZKONANIU ŻE JESTEM SKRAJNYM FRAJEM BYŁBYM BARDZO WDZIĘCZNY.
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~domina [149.88.102.*]
    uważajcie na nich, zarejestrowali się w grudniu 2023
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~śliwa [146.70.161.*]
    no to fakt
    wt. member-hub net
    user. member-hub net
    kingsman-adv com
    kingsman-adv org na to gł*** no trzeba uważać, 20 tyś zł straciłem przez nich nie miałem pojęcia że coś jest nie tak, że to strona która ma raptem kilka miesięcy i tak osz ukuje
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Lucek [77.18.56.*]
    Jak sie dowiedzialeś że to oszuści?
    Podjełeś jakieś kroki do odzyskania pieniędzy? pozdrawiam
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~surfteam [45.146.222.*]
    mnie coś się zapaliło kiedy chcieli ode mnie zapłacenia prowizji, jak na koncie zaczęły robić się minusy, poczytałem na forach jak to jest opłacaniem wynagrodzenia brokerów i nic takiego się nie robi w trakcie miesiąca, ani w trakcie kiedy mam naście potwieranych kontraktów itp, więc wrzuciłem w google kingsman-adv i tych ich kilka stron, a tam wysyp wpisów, komentarzy, na ruskich stronach to już w ogóle setki tego było,
    więc mniej więcej tak to wyglądało. u mnie sprawa już zgłoszona od 2 tygodni w prokuraturze, teraz czekam jeszcze na pismo od prawniczki żeby do kilku banków przesłać, bo przecież nabrałem kilka kredytów przez tych k retynów z kingsman
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Kasia [31.179.178.*]
    Witam. Zapłacił im Pan wszystkie minusy? Mam taką samą sytuację.
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~surfteam [45.139.48.*]
    tak, większą część, bo kilka groszy "niby mi dołożyli z własnej kieszeni", co też było scamem, a kasy jak nie mogłem wydostać, to tak też zostało :/
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Monika [5.173.120.*]
    Też miałam taką sytuację zapłaciłam jeden minus zaraz zrobił się kolejny problem i dalej chcieli kasę i kasę
    Też zostałam oszukana przez nich … do tej pory do mnie wydzwaniają
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Angela [5.134.75.*]
    Hej .i jak odzyskałaś pieniadze
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Jola [79.184.233.*]
    Uważajcie na visio finance
    U mnie to samo ale póki co na policji i nie wiem gdzie pójść dalej z tym tematem ? Może jakaś podpowiedź ? Ta sama firma mnie ugotowała
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~mnichy [149.88.19.*]
    mnie jak kingsmans.net wrobiło w prawnie kasy, bo przez moje konta przepuścili przelewy, chyba 9 czy 10, na łączną sumę ponad 100 tyś, a do tego nie wypłacili mi zupełnie nic z 70 tysi które do nich wpłaciłem, poszukałem na forach też porad jak to ugryźć, no różnie ludzie pisali, ale większość polecała szukać adwokata, bo bez niego przy uwaleniu sprawy na policji, nic już bym nie zrobił, a ten może - jeśli prowadzi mi sprawę - składać odwołanie, zażalenia, skargi na policjantów prowadzących, czy nawet prokuraturę, więc poszukałem, polecano kilka kancelarii, sam wybrałem koniec końców taką z trójmiasta, choć drodzy, to rozliczenie z nimi nastąpi dopiero po sprawie i co wazne tylko jeśli mi kasę odzyskają. opłaciłem koszty sądowe, no i sprawę mam już w prokuraturze, od półtora miesiąca w toku, zobaczymy jak się wszystko potoczy dalej, póki co na 26 kwietnia mam wyznaczony już termin przesłuchania w ambasadzie, nie dałbym rady zjechać do polski, wiec prawniczki też szybko zajęły się tym bym mógł u siebie za granicą je mieć, szczerze polecam ci porobić zrzuty ekranów , wyciągi z kont , zebrać wszystko co się tyczy rozmów, przelewów z tymi oszustami z kingsamans i zgłosić się do adwokatów, inaczej zostaniesz ze stratą i z własnymi myslami ... jak coś ]696[718//446 tu znajdziesz prawników, których sam znalazłem, na różnych forach też o nich pisali już ludzie, w sumie to tylko dzieki nim mam ich namiar. na pewno są o niebo lepsi niż większość tych co po prostu sobie pracują , mają ładne biura w centrum itp, jakby nie było, a to już wiem sam z siebie, prawnik który na co dzień nie zajmuje się takimi przestępstwami, oszustwami, może będzie wiedział jakie zarzuty wybrać, ale nic poza tym, nie wiele więcej będzie mógł pomóc, a chodzi o to by wiedział co robi, wiedział jak się poruszać w polsce i poza nią z organami ścigania... no nic, powodzenia....
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Katarzyna [46.112.100.*]
    Dzień dobry, czy mogłabym prywatnie napisać i zapytać o parę spraw związanych z tą firmą ?
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Picolo [46.134.181.*]
    Może pozew zbiorowy ja też straciłem 20000tys
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Picolo [46.134.181.*]
    Może jakieś pozew zbiorowy
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Sebastian [46.134.181.*]
    Może pozew zbiorowy ja też oszukany na 20000
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: administrator_pawel [149.102.244.*]
    Szanowni Państwo, zdecydowanie odradzamy pozwy zbiorowe.
    Takowa forma czynności prawnej, powoduje jej wydłużenie o nieokreślony czas, jednak liczony nadal w dodatkowych latach.
    Pozwy zbiorowe skuteczne mogą być w sytuacji, gdzie podmiot dłużny, podmiot odpowiedzialny prawnie za szkodę, przebywa na terenie Polski.
    W sytuacji, gdzie "podmioty oskarżone" w pierwszej kolejności, ukrywają się, zaś organy ścigania muszą ich znaleźć, wydłużenie w czasie pozwu zbiorowego, może przyczynić się do postępowania trwającego nawet i 5 lat, albo i dłużej.

Pozew zbiorowy - nie popieramy oraz odradzamy.
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Monika [217.11.32.*]
    https://user.member-hub.io na tych też uważajcie
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Piotr [149.102.244.*]
    Ta strona juz nie dziala kingsmani ciagle ją zmieniaja ale i z nimi pomogla mi prawniczka z Gdańska. Juz uż jakiś czas temu 
    odzyskałem pieniądze kilka miesięcy kingsmani mnie nabierali że zarabiam a jak przyszło do wypłaty to kazali mi przelać do siebie na opłaty kolejne 9 tyś euro, które też jestem stratny! nie ufajcie im, nie wierzcie! ja sam za późno się zorientowałem jakie to g*wno a naprawdę byli przekonujący ze we wszystko im wierzyłem. dopiero jak zaczołem czytać opinie innych to otworzyły mi się oczy... ktoś na jakimś forum polecał kancelarie z gdańska że pomaga odzyskać pieniędze, też w to już nie wierzyłem bo naprawdę się załamałem ale umówiłem się z nimi na spotkanie i naprawdę nie żałuję bo konkret wszystko mi wyjaśnili, nie wzieli ani grosza za porade a siedzieliśmy dobre 2 godziny na omawianiu srawy i mam już odzyskany depozyt po kilku miesiącach. zostawiam namiar na moją kancelarie to jest 503;122x196 ale jeszcze co do samych oszustów to mówię wam z daleka się trzymajcie od Kingsman Advisory Ltd  i lepiej znajdźcie sobie uczciwego brokera a nie tych %$%#&&$ !!!! co to tylko manipulują tak że ludzie pożyczają od bliskich pieniądze na inwestycje, z banków!! a później zostaje się na lodzie!
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Alicja [95.174.52.*]
    Czy mogę napisać prywatną wiadomość i do wiedzieć się więcej
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Kinga [194.33.73.*]
    Piotr, chciałabym się z Tobą skontaktować, chyba wdepnęłam i potrzebuję pomocy.
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Ewa9 [79.251.59.*]
    Ja mam to samo.Załamka , . Depozyt doszedł i tylko wpłaty i jak nie było tak nie ma . Platforma i Revolut.Proszę o wiadomość
  • Re: uważajcie na user.kingsman-adv.org Autor: ~Ania [194.230.161.*]
    Ja mogla bum z panel porozmawiac bo też jestem w taki eh sytuacji
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Elwira [88.156.158.*]
    Witam, wydaje mi się że zostałam oszukana przez firmę spacex. Tutaj podaje mojego meila: elwira.przygocka@wp.pl.
    namiar który pozostawiłem dla osób, które nie wiedzą co dalej, bądź szukają cały czas kogokolwiek kto mógłby im pomóc, jest do kancelarii i adwokatów z Gdańska. Możliwe że będą mogli umożliwić Wam wypłacenie środków z platform inwestycyjnych, które Was oszukały i okradły. Dodatkowo Kancelaria zajmuje się również sprawami gospodarczymi, egzekucją wierzytelności od nieuczciwych Dłużników. Naprawdę dużym atutem Kancelarii jest doświadczona kadra (Windykatorzy, Adwokaci, Radcy Prawni), która na przestrzeni 20 lat współpracowała i działała na rzecz banków na terenie Polski w tym: PKO, Getin Noble Bank, Alior Bank, Sygma Bank, Santander Bank i wiele innych. Również wiele parabanków w tym SKOKi ( Spółdzielcze kasy oszczędnościowo-kredytowe ) były przez Kancelarię obsługiwane, a ich wierzytelności odzyskiwane. To ważne, bo są na rynku firmy windykacyjne, mają piękne ogłoszenia itp, ale zatrudniają studentów, młodych ludzi po liceum (albo i bez), a to są tylko telemarketerzy, bez wiedzy, bez doświadczenia, więc trudno wymagać, aby ci z firm windykacyjnych mogli w czymś pomóc, a wiem, że tak jest bo niestety pierwotnie próbowałem odzyskać pieniądze przez jedną z takich firm, w rezultacie straciłem tylko czas.

Kancelaria wśród podmiotów z którymi były realizowane różnego rodzaju działania finansowe, działania windykacyjne, kadra ww. kancelarii, może pochwalić się również współpracą z takimi podmiotami jak: Ultimo, Best, KRD, Kaczmarski Inkaso, BIG Infomonitor, GetBeck, PFW, Ultima Ratio. 
    Pomoc i wsparcie prawne kierowane jest zarówno dla Osób fizycznych, jak i przedsiębiorców. Czynności prawne podejmowane są w zakresie postępowań polubownych, postępowań sądowych cywilnych, jak również postępowań sądowych karnych. 

jeszcze jeden wpis znaleziony, umieszczony przez roman1977

maslgroup.info i user.maslgroup.tech to ich nowe odsłony, wcześniej posługiwali się innymi domenami, oczywiście różnice w pisowni niewielkie, zmiana miejsca kropki, spacji, myślnika, dodany tech zamiast np com czy cc  

uważajcie również na nich
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~-marek [138.199.53.*]
    Primespotway - UWAGA. Platforma inwestycyjna - Uważajcie!! to wyrafinowani i beszczelni oszuści są wskazani w knf i ostrzeżeniach forex w PL i na świcie! wpłacicie pieniądze to je stracicie!

• Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~aleksandraJ [149.88.27.*]
    mój broker to też był mazur, ale ja miałam konto handlowe na stronie cfd.omegacryptoholding.co , miałam, bo już nie mam, choć zostało tam prawie 40tyś moich pieniędzy,nie mam do niego dostępu, moje hasło nie działa, a teraz mój opiekun nie odbiera ode mnie telefonów, nie odpisuje, znaczy teraz, to już prawie 3 miesiące trwa, tyle też samo mam już sprawę prowadzoną przez prokuraturę i oddział do cyberprzestępstw. w piątek odbyło się pierwsze przesłuchanie, póki co moje, ale przynajmniej już coś się dzieje. jeśli ktokolwiek jeszcze został oszukany przez omegacryptoholding.co proszę dajcie znać, albo na priv, albo do kancelarii się zgłoście, bo przyda się jak najwięcej dowodów przeciwko tym skur**om!! a jeśli będzie dzwonić do was ich księgowa, pani Halina Owerczyńska, to od razu każcie jej zgłosić się na policję, bo to oszustka!!!
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~ludmiła [116.90.74.*]
    przed świętami to ja myślałam że będę miała dużo pieniędzy i że ten nowy rok 2024 wreszcie będzie inny niż poprzednie 20 lat
    mbf-limited.com, user.mbf-limited.one user.personal-cab.com, po świętach zaczęły się schodki a obecnie właśnie próbują mnie przekonać że muszę zapłacić 18tyś podatku od wzbogacenia się inaczej mi przepadną pieniądze i mnie będą skarżyli ., a to co naczytałam sie dalej, że to wszystko było oszustwem ... załamka !!! 
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Hania [90.78.81.*]
    Jak możemy się skontaktować?Pilne
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Monika [5.173.120.*]
    Moim też był Mazur David ?
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Hania [90.78.81.*]
    Proszę o kontakt .Pilne
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~ludmiła [116.90.74.*]
    Hania, jestem za granicą, chyba nie chcę znowu opowiadać i rozmawiać na ten temat, wystarczy że musiałam prawnikom wszystko opowiedzieć, opisać, do tego ponownie na przesłuchaniu, już mi starczy. ale proszę, jeśli to pilne i sama teraz masz z nimi kłopot, możesz skontaktować się z mecenasem, który przyjmował ode mnie zgłoszenie i moją sprawę 696718446, numer do niego. Możesz powołać się na mnie, więc pewnie od razu będzie wiedział że chodzi o mbf :/ , swoją drogą mnie wyłączyli już całkiem dostęp do swoich stron, już nawet nie mogę się zalogować. nie wiem, czy przypadkiem nie wyłączyli już całkiem swojej platformy
  • Re: sprawa przed świętami, pulse.investments my.pulse.investments Autor: ~dominik [84.252.112.*]
    uważajcie na nich pulse.investments 
    my.pulse.investments  niestety ja poznałem tą platformę, nie dość że od początku ściemniali, najpierw na fb później na telegranie, to na koniec wszystko co mówili o zarabianiu, wszystko czego mnie uczyli przy niby grze u nich na platformie to była jedna wielka bajka teraz muszę szarpać się z nimi o pieniądze i nie ma 100% pewności czy się uda odzyskać to co poszło przez revoluta. na razie jestem na etapie dalszego postępowania z prokuraturą i po przesłuchaniach, prawniczki też doprowadziły to cofnięcia przelewów na 19 900 zł które wysyłałem do jednej babeczki która miała być księgową pulse.investments, a okazało się że też dała im się naciągnąć, na szczęście te przelewy były do pko w PL, więc to chyba główny powód dla którego udało się to odzyskać.  ale żeby nie było w okresie świątecznym dostać info - wiecie takie plaskacza w twarz, że was wycyckali . . to nic miłego korzystam z prawników o których na tym i na jeszcze jednym forum pisali, ich numer który już wiele razy się przewijał, ale też ci z platform starają się go szybko kasować x696y718z446, jeśli mieliście styczność z z Pulse to możecie już być pewni że na pewno nie uda wam się nic wypłacić, ani grosika, to pewne jak w banku, będą was o to obwiniać, a swoje rączki niby będą chcieli mieć czyściutkie, tak właśnie robią !!! pulse.investments my.pulse.investments trade.pulse.investments a ja poznałem tych niestety
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Katarzyna [46.112.100.*]
    Witam , czy mogę dostać dokładny namiar na tą kancelarię w Gdańsku z kim rozmawiać,
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: administrator_pawel [149.102.244.*]
    Dane kontaktowe kancelarii Ahora o której wzmiankowano we wcześniejszych postach:
    Gdańsk, ul. Topolowa 1/1
    Jeden z numerów kontaktowych:
    696-718-446
    Z informacji ogólnodostępnych:
    biuro czynne w godzinach 9:00 - 14:00
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~skajfer [31.0.82.*]
    Witam, możesz dać namiary do tej kancelarii? Pozdrawiam
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Monika11 [85.132.252.*]

kingsmen-capital.com to strona która obiecuje wiele a nic z tego, nie da się wypłacić pieniędzy. Dzwonią i mówią by zainstalować anydesk to pomogą wypłacić pieniądze, nie posłuchałam się ich i się rozłączyli. Później dzwonili, że jest minus na koncie z mojej winy i teraz musze uregulować różnice. Jest na minusie 7 tysięcy euro! Nawet nie wiem jak do tego doszło, ale za bardzo już mnie okradli. Szukałam innych rozwiązań policja, detektywni nawet i trafiłam na kancelarię, która od lat prowadzi postępowania karne przeciwko brokerą i odzyskuje skradzione pieniądze. Macie numer mecenas 503lk122kl208, która załatwia mi sprawę w prokuraturze, żeby odzyskać środki.
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~JowiszK [146.70.133.*]
    UWAGA !! UWAGA !! UWAGA !! UWAGA !!

19 platform podległych pod Trade Ci`pro 300 (tradecipro360.com) !!!! 
    To jest banda, która w większości pozakładała sobie platformy - te najnowsze w tym roku, w roku 2024 !!! 
    UWAŻAJCIE NA NICH !!! UWAŻAJCIE NA NICH !!! UWAŻAJCIE NA NICH !!! 

To informacje w części które sam pozyskałem, ale w większości to prawnicy zdobyli informacje, którzy prowadzą mi sprawę przeciwko trade ci`pro! 
    Zrobili mnie, jak to się określa, na 39370 PLN dokładnie tyle im przelałem ! do tego dochodzą koszty przewalutowań, koszty prowizji za przelewy itp, tego też trochę wyszło .... 
    Uważajcie na Trade Ci`pro 300
    Uważajcie na tradecipro360.com
    Uważajcie na reg-completed-thanks.net
    Uważajcie na trade.profinance-group.com
    Uważajcie na risx-tongrp.com
    Uważajcie na dirperlog.risext-gr.com

A to dane z najnowszej ich działalności !! Ale to nie wszystko, oni działają od lat, sam nie wiem ilu, ale mieli na przestrzeni lat masę różnych inncyh platform !!! 

Trade Ci`pro 300 (tradecipro360.com)
    reg-completed-thanks.net
    trade.profinance-group.com - Pro Finance
    risx-tongrp.com - Risexton Group
    dirperlog.risext-gr.com 
    dirperlog.risext-gr.com/en/platform
    WeWork 71 Tras Street: 71, Tras Street, 079010

------------------------------------------------
    tradeduac.co - TRADE DUAC 4.0
    wiksn-g.com - Wiksons Group
    wiksn-g.com/c83t/CashManagement - Wiksons Group
    wiksn-g.com/c83t/TradingAccounts - Wiksons Group
    WeWork 380 Jalan Besar: 380 Jalan Besa, Arc 380 209000
    WeWork 71 Tras Street: 71, Tras Street 079010
    Graben 19/4. und 5. Etage, 1010 Wien, Österreich
    support@wsons-g.com
    dpo@wsons-g.com
    tradeduac.net
    Trade 360 Duac
    risx-tongrp.com - strona webtradera i Risexton Group
    380 Jalan Besar at Arc 380, 209000 Singapore 
    tradeduac100.com
    107 North Bridge Road, Funan Mall 179105
    risx-tongrp.com - strona webtradera i Risexton Group
    info@tradeduac100.com
    tradeduac.app
    reg-completed-thanks.net
    22 Cross Street: 22 Cross Street, #02-01 China Square Central 048421
    info@tradeduac.app
    tradeduacai.com
    reg-completed-thanks.net
    WeWork 71 Tras Street: 71, Tras Street 079010
    info@tradeduacai.com
    immediateneupro24.com -  Immediate NeuPro 1X
    reg-completed-thanks.net
    WeWork 8 Cross Street: 8, Cross Street, Singapore, 048424
    info@immediateneupro24.com
    immediateneupro360.com -  Immediate NeuPro A1
    reg-completed-thanks.net
    WeWork 60 Anson Road: 60 Anson Road, #17-01/02 Mapletree Anson, Singapore, 079914
    info@immediateneupro360.com

immediateneupro.app - Immediate NeuPro A7
    risx-tongrp.com
    WeWork 380 Jalan Besar: 380 Jalan Besa, Arc 380, Singapore, 209000
    info@immediateneupro.app
    immediateneupro.com - Immediate NeuPro 1X
    reg-completed-thanks.net
    info@immediateneupro.com
    immediateneupro.co - Immediate NeuPro 2X
    reg-completed-thanks.net
    info@immediateneupro.co

immediateneupro.net - Immediate NeuPro 7X
    reg-completed-thanks.net
    WeWork 60 Anson Road: 60 Anson Road, #17-01/02 Mapletree Anson, Singapore, 079914
    info@immediateneupro.net
    immediatneupro.ai - Immediate NeuPro A2
    reg-completed-thanks.net
    info@immediatneupro.ai
    himmediateneupro.com
    reg-completed-thanks.net
    info@immediateneupro.com

immediateproair.com -  Immediate ProAir 1A
    reg-completed-thanks.net
    WeWork 30 Prinsep Street: 30, Prinsep Street, 188647
    info@immediateproair.com
    immediateproair.co - Immediate ProAir 1000
    reg-completed-thanks.net
    WeWork 71 Tras Street: 71, Tras Street, 079010
    info@immediateproair.co

immediateproair.net -  Immediate ProAir 2000
    reg-completed-thanks.net
    WeWork 22 Cross Street: 22 Cross Street, #02-01 China Square Central, 048421
    info@immediateproair.net
    immediateproair.ai - Immediate ProAir X3
    wiksn-g.com
    WeWork 60 Anson Road: 60 Anson Road, #17-01/02 Mapletree Anson, 079914
    info@immediateproair.ai
    support@wsons-g.com
    immediateproair.com - Immediate ProAir 1A
    reg-completed-thanks.net
    WeWork 30 Prinsep Street: 30, Prinsep Street, 188647
    info@immediateproair.com
  • Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~JowiszK [146.70.133.*]
    a gdyby ktoś szukał co dalej porobić w sprawie tych oszustow!!
    TradeCipro 300 (tradecipro360.com) !!!! 
    to łapcie, z forum sam mam,696x71x84x46x biuro adwokatów które sprawiło że w ogóle mam szansę cokolwiek odzyskać, to oni mi prowadzą teraz sprawę w prokuraturze też już byłem wzywany na przesłuchanie, więc czekamy na ciąg dalszy i na akt oskarżenia, żeby jak najszybciej przekazali do sądu, ma być to do końca maja chyba, bo więcej osób jest takich jak ja, więc czekamy  
    Uważajcie na Trade Ci`pro 300
    Uważajcie na tradecipro360.com
    Uważajcie na reg-completed-thanks.net
    Uważajcie na trade.profinance-group.com
    Uważajcie na risx-tongrp.com
    Uważajcie na dirperlog.risext-gr.com

A to dane z najnowszej ich działalności !! Ale to nie wszystko, oni działają od lat, sam nie wiem ilu, ale mieli na przestrzeni lat masę różnych inncyh platform !!! 

Trade Ci`pro 300 (tradecipro360.com)
    reg-completed-thanks.net
    trade.profinance-group.com - Pro Finance
    risx-tongrp.com - Risexton Group
    dirperlog.risext-gr.com 
    tradeduac.co - TRADE DUAC 4.0
    wiksn-g.com - Wiksons Group
    tradeduac.net Trade 360 Duac
    tradeduac100.com
    tradeduac.app
    tradeduacai.com
    immediateneupro24.com -  Immediate NeuPro 1X
    immediateneupro360.com -  Immediate NeuPro A1
    immediateneupro.app - Immediate NeuPro A7
    immediateneupro.com - Immediate NeuPro 1X
    immediateneupro.co - Immediate NeuPro 2X
    immediateneupro.net - Immediate NeuPro 7X
    immediatneupro.ai - Immediate NeuPro A2
    himmediateneupro.com
    immediateproair.com -  Immediate ProAir 1A
    immediateproair.co - Immediate ProAir 1000
    immediateproair.net -  Immediate ProAir 2000
    immediateproair.ai - Immediate ProAir X3
    immediateproair.com - Immediate ProAir 1A

• Re: sprawa przed świętami, ważne aby każdy to wiedział Autor: ~Raf [83.10.15.*]
    Usunięcie konta. Zostawiłem numer i email i zaczęły się telefony, odpisałem email z prośbą usunięcia konta to mi babka mówi ,że mam środki na koncie, 0,01 za aktywację konta, teraz dostaje kilka telefonów dziennie , w jednym usłyszałem "będę dzwonić aż zdechniesz"... Co doradzicie?