I robieniu trailerów.
Czas się obudzić. Za około 2 miechy debiut w EA (chociaż jak na tyle lat produkcji to aż dziwne że nie jest skończona jeszcze i będzie zwykle EA które obniży z pewnością średnia ocen na Steam i zmniejszy długoterminowo sprzedaż tej gry, ponieważ kupujący (a dokładnie jakiś ich procent) ma w nosie czy to EA czy nie )
Powiedz mi po co przepalać kasę, gdy nie ma to absolutnie najmniejszego sensu? Zaczną zapewne pod koniec stycznia, szczególnie, że w lutym na festiwalu dem mają przedstawić zupełnie nową wersję Winter Survival, dowiemy się ile wycisnęli z najnowszego silnika oraz otworzą oczy niedowiarkom pokazując otwarty świat. Rozumiem, że chcesz dobrać jak najtaniej ale czas korekty dobiega końca a premiera za pasem. Przypominam, że budżet WS jest niewielki(ok 3 mln) spółka wydaje grę samodzielnie nie dzieląc się z nikim tortem. Dodatkowo nie zapominajmy o DLC do GSS zarówno brakujących do wersji konsolowych, jak i zupełnie nowych, które pobudzą sprzedaż samej podstawy zapewniając dodatkowy znaczący przychód.
Nie jest znana, ale obstawiam 120 a ile będzie to zobaczymy - mogli by w sumie już podać bo po co im budowanie whislisty skoro nie wiedzą ile osób odejdzie z uwagi na wysoką cenę lub przybędzie bo będzie zbyt niska
Skąd wiesz że budżet gry to 3 mln ? Nie wierzę gra z otwartym światem który chyba juz robią 5 rok może kosztować 3 mln. Myślę że realnie 8.
A po co teraz na marketing to nie wiem ale wiem że producentów robią marketing 3-6 miesięcy wcześniej a największą kasę wydają na 2-3 tygodnie przed debiutem. Społeczność 15.000 jest jak dla mnie nie aktualna bo za długo lat już ona się trzyma i realna to 5000 a to mało jeżeli mają zacząć marketing parę tygodni przed debiutem. Te 5.000 nowej społeczności do końca stycznia to jest mus wg mnie a w lutym kolejne 10.000