• Emisja akcji serii V Autor: ~TK [83.30.11.*]
    Dziwię się, że nikt jeszcze nie komentował - wyjaśniło się w niedawnym ESPI, dlaczego tak kurs dołowali i za pysk trzymają - emisję akcji robią po ok 4 zł (patrząc na obecny kurs euro) - będzie to głosowane na WZA 4 stycznia.
    Gdy pod koniec października wybiliśmy (ja też) kurs z dołka 14zł na ponad 20, zaczęły jeździć automaty - czuli, że sytuacja wymyka się im spod kontroli, nie taki był plan - i wytoczyli ciężkie działa, do dziś mielące obroty automaty HFC. Pytanie, czy takie coś powinno być legalne?
    Miałem myślenie życzeniowe, że dołują kurs pod skup po niższej cenie, a jednak było to przygotowanie gruntu pod wybranych do emisji inwestorów. Kiepski koniec roku na Carlsonie. Pozostaje nam maluczkim liczyć, że drugie najwyższe obroty w historii dziś tu zrobione dadzą choć krótkotrwałe odbicie ponad 10zł jeszcze.
  • Re: Emisja akcji serii V Autor: ~Max [2.49.23.*]
    Cena nominalna nie ma nic wspólnego z emisyjną a poza tym nawet jak by sprzedawali akcje wybranym po nominale to te akcje nie są dopuszczone do obrotu a jak widać nie spieszy im się z dopuszczaniem akcji. Cena emisyjna może być wysoka. Akcje są emitowane w Euro nie w PLN.
  • Re: Emisja akcji serii V Autor: ~TK [83.30.11.*]
    Dzięki za nadzieję, faktycznie z rozpędu tak to zinterpretowałem, może być wysoko tutaj jeszcze.
  • Re: Emisja akcji serii V Autor: ~Taniocha [212.60.12.*]
    Napisałem dzisiaj do spółki, że chcę brać udział w emisji prywatnej która skierowana jest do 149 inwestorów. Jest jeszcze wiele wolnych akcji. Nikt nie mówił że to będzie po nominalne ale z jakiejś dyskontem do ceny rynkowej. Jak chcesz kupić i czekać na dopuszczenie to napisz na office@carlsonvc.com może się załapiesz.
  • Re: Emisja akcji serii V Autor: ~TK [83.30.11.*]
    Daj znać, czy w ogóle ci odpisali - pisałem do nich w listopadzie jeszcze w innej sprawie, zignorowali mnie.
  • Re: Emisja akcji serii V Autor: ~TKN [31.6.159.*]
    OSTRZEGAŁEM TO ZŁODZIEJSKA SPÓŁKA, NIE TYKAĆ SYFA
  • Re: Emisja akcji serii V Autor: ~beron [195.150.88.*]

JAk nie ma popytu to kurs leci w przepaść
    ciekawe kto tak robi i po co

• Re: Emisja akcji serii V Autor: ~CARLSON_SYF [31.6.159.*]
    TAK SIĘ NIE ZACHOWUJE SPÓŁKA KTÓRA MIAŁA BY NIEDŁUGO ODBIĆ, TO TRUP I DOBRZE BEDZIE JAK TO DZIADOSTWO ZATRZYMA SIĘ NA 4 ZŁ ALE ŚMIEM TWIERDZIĆ ŻE SPADNIE NA 2 ZŁ MOŻE POD EMISJE KURS JEST TAK SPUSZCZANY
  • Re: Emisja akcji serii V Autor: ~mkr [78.30.96.*]
    Ile tych akcji chcą wyemitować?
  • Re: Emisja akcji serii V Autor: ~jws [31.6.159.*]
    Dnia 2023-12-19 o godz. 18:22 ~mkr napisał(a):
    > Ile tych akcji chcą wyemitować?

tam w wiadomościach ze spółki pisze po angielsku, jak nie znasz angielskiego idź do szkoły bądź do tłumacza to się dowiesz
  • Re: Emisja akcji serii V Autor: ~mkr [78.30.96.*]
    Nie mam czasu na to, poza tym nie ilość tylko cena jest ważna i kto kupuje. Czas pomyśleć o zakupach, bo widzę że tu niezdrowe emocje, no Cóż, nikt nie lubi dyma.. nym być
  • Re: Emisja akcji serii V Autor: ~tkn [31.6.159.*]
    Dnia 2023-12-19 o godz. 20:35 ~mkr napisał(a):
    > Nie mam czasu na to, poza tym nie ilość tylko cena jest ważna i kto kupuje. Czas pomyśleć o zakupach, bo widzę że tu niezdrowe emocje, no Cóż, nikt nie lubi dyma.. nym być

w pół roku gdy na giełdzie spółki mocno rosną ten śmieć zjechał z 25 na 7zł a jutro pewnie 6xx będzie a pierwszy opór jaki widzę to 5xx, czy warto to w ogóle kupować na tych jeszcze wysokich poziomach nie wiem ??

• Re: Emisja akcji serii V Autor: ~Ryc [89.64.73.*]
    Na tej spółce nie ma czegoś takiego jak opór. Opór jest tam, gdzie główni udziałowcy ustawili sobie automaty...
  • Re: Emisja akcji serii V Autor: ~tkn [31.6.159.*]
    Dnia 2023-12-20 o godz. 10:09 ~Ryc napisał(a):
    > Na tej spółce nie ma czegoś takiego jak opór. Opór jest tam, gdzie główni udziałowcy ustawili sobie automaty...

to prawda, poczekamy będziemy obserwować i czekać do ilu zamierzają zmniejszyć wartość akcji bo widać że bawią się z drobnicą a nikt poważny tu nie zainwestuje.
[x]
CARLSON 0,28% 3,54 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.