Zastanawiam się nad sprzedażą Ult i kupnem innej społki gomingowej z kapitalizacją do 100 milionów. Ale nie widzę nic sensownego. Czyżby Ult to jedyna słuszna opcja w tej kategorii ?
Nie zrozumiałeś mnie ja nie mówię że nie ma wogole takich spółek, bo są ich dziesiątki . Mnie chodzi o to że żadna z nich nie jest warta uwagi. Porównując przychody, zyski, aktywa, projekty, perspektywy Mov wypada dużo słabiej niż Ult a kapitalizację ma dwa razy większą.
To czego szukasz - drago entertainment sam.sobie sprawdz projekty I kasę. Ja nie będę naganial że mają kapitalizację 60 baniek i zysk z gaz dla nowych produkcji które są ju przez premiera. Pozdrawiam
Zgadzam się, gif ma jdm którego jest WYDAWCĄ i który jest obecnie na 59 miejscu na wishliście a który będzie jeszcze wyżej do czasu premiery. Największym hitem ulta był thief 2, którego byli WSPÓŁWYDAWCĄ i z którego mają ile to? 5% ? 10% ? I który to nie wszedł nawet do pierwszej setki na wishliście. I dlatego gif niebawem poleci na 100 - 150 milionów kapitalizacji albo i więcej a ult docelowo spadnie w okolice 20 - 30 milionów. W gamingu wycenia się przyszłość i jak widać rynek wycenia że gif przyszłość ma, a ult nie ma. No chyba że Bus World to nowa nadzieja ulta.. ;)