Jestem na tym forum wmiarę świeży, nowy, (akcje już wcześniej miałem , wysypałem się po 6 i 5 gr ze stratą ) czytam i czytam opinie na temat akcji od jakiegoś czasu i do tej pory nie zabierałem na ten temat głosu.
Z tego co zauważyłem występują natym forum ( jak prawie wszędzie ) "optymiści" zwani naganiaczami na wzrosty i "pesymiści" też "naganiacze" na spadki ( napisałem w nawiasach bo już nie bardzo jest na co naganiać, większe pole do popisu mają ci na wzrosty).
Kilka miesięcy temu tzw. "optymiści" na zadawane tu na forum pytania "CZY SANWIL MA OPCJE ?" odpowiadali że nie ma BROŃ BOŻE !!!!! a pytających nazywali OSZOŁOMAMI i "naganiaczami na spadki" ( SANWIL stał wtedy po 6-7 gr), teraz ci sami optymiści piszą coś o "księgowych zapisach" i że jeszcze SANWIL na tym skorzysta!!!!, a "nie znających" się na opcjach nazywają podobnie.
Jak już SANWIL wyprowadzi wszystkie pieniądze (ok. 56 mln zł) to napewno będą pisać, że coś z tego jest jeszcze do uratowania i może Pawlak coś pomoże , może ugoda z bankiem itp.
Jak na razie to ja nie znający się aż tak dobrze na tej tematyce, czarno to widzę produkcja siada ( a przynajmniej sprzedaż , Wyprodukować nie problem gorzej to później korzystnie sprzedać ), na zewnatrz kryzys dopiero się rozkręca i końca nie widać nawet nasz gł spec Jan Vincent (Jacek) zakłada 5 - 7 lat i wspaniały zarząd .......
"Zapisy księgowe" okazały się realną stratą + straty z działalności operacyjnej = ok. 27 mln PLZ , a wg ostatniego raportu jeszcze ok 3,98 mln zł do zabulenia ......
Teraz "HITEM" na Sanku jest "pociągnięcie do odpowiedzialności karnej" byłego prezesa [ prywatnie zięcia właściciela SANWILA (ok.26%akcji) p. A. BUchaja] , niektórzy 'akcjonariusze' liczą jeszcze na wypłatę odszkodowania za "podejmowanie nietrafionych" decyzji przez B. prezia Jacka Rudnickiego, od których był ubezpieczony ............... kolejne gruszki na wierzbie .....
Dnia 2021-10-02 o godz. 12:26 ~Pomysl napisał(a): > Nie wiem kim jest "mars", ale widzę że prezes lubi czasem coś zainwestować, to może za półroczny zysk kupić 27 bitkojnów?
Mars jest mniej smaczny niż Snickers- to taka podpowiedź :-). A co do krypto, to napisz więc do prezesa. Może się skusi. Możesz też zaproponować jakiś deal, podżyrujesz taki zakup w zamian za partycypację w zyskach. Możliwości jest wiele :-).
Dnia 2021-10-02 o godz. 12:26 ~Pomysl napisał(a): > Nie wiem kim jest "mars", ale widzę że prezes lubi czasem coś zainwestować, to może za półroczny zysk kupić 27 bitkojnów?
Lepiej nie wywołuj "wilka z lasu" ,.... dotychczasowe "inwestycje" np. BOMI, DRASZBA, Sklejka Pisz to całkowita PORAŻKA, a i najnowsze "inwestycje" HERKULES , Wikana nie rokują najlepiej
Dnia 2021-10-02 o godz. 11:33 cmpunk napisał(a): > Dnia 2021-10-02 o godz. 10:54 ~Pomysl napisał(a): > > A co myślicie żeby sanwil tym razem zainwestował w kryptowaluty? Proponuję etherum albo bitkojna > > A wątek rozpoczęty przez kogo? No niech ktoś zgadnie? :-D
Gra w Zgaduj zgadula to oprócz 'detektywistycznych' pasji naszego cempka ulubione z braku lepszego (na snw nic dobrego sie nie dzieje) zajęcie
Ja podejrzewam , a nawet jestem pewien , że ten MARS z przed 12 lat i przy okazji POMYSŁ , to wg naszego cempka kolejne następne wcielenia scettino /Azota /Maestro ,....
Ale należy uczciwie przyznać , że ten wątek z przed 12 lat to strzał w 10 jak nie w 100 ,.... niektórym się przypomną "złote inwestycje" z przed lat holdingu snw , a inni ci 'nowi' na "walorze" zobaczą co ich może tu jeszcze czekać
Dnia 2021-10-04 o godz. 13:41 ~J-23 napisał(a): > Dnia 2021-10-02 o godz. 11:33 cmpunk napisał(a): > > Dnia 2021-10-02 o godz. 10:54 ~Pomysl napisał(a): > > > A co myślicie żeby sanwil tym razem zainwestował w kryptowaluty? Proponuję etherum albo bitkojna > > > > A wątek rozpoczęty przez kogo? No niech ktoś zgadnie? :-D > > Gra w Zgaduj zgadula to oprócz 'detektywistycznych' pasji naszego cempka ulubione z braku lepszego (na snw nic dobrego sie nie dzieje) zajęcie > > Ja podejrzewam , a nawet jestem pewien , że ten MARS z przed 12 lat i przy okazji POMYSŁ , to wg naszego cempka kolejne następne wcielenia scettino /Azota /Maestro ,.... > > Ale należy uczciwie przyznać , że ten wątek z przed 12 lat to strzał w 10 jak nie w 100 ,.... > niektórym się przypomną "złote inwestycje" z przed lat holdingu snw , a inni ci 'nowi' na "walorze" zobaczą co ich może tu jeszcze czekać >
Scett, możesz nawet podbijać swoje wątki z 1974 roku (wtedy chyba Sanwil powstał), ale u każdego, kto to przeczyta będzie to wzbudzać raczej odruch politowania pod adresem autora :-).
Dnia 2021-10-04 o godz. 13:48 cmpunk napisał(a): > Dnia 2021-10-04 o godz. 13:41 ~J-23 napisał(a): > > Dnia 2021-10-02 o godz. 11:33 cmpunk napisał(a): > > > Dnia 2021-10-02 o godz. 10:54 ~Pomysl napisał(a): > > > > A co myślicie żeby sanwil tym razem zainwestował w kryptowaluty? Proponuję etherum albo bitkojna > > > > > > A wątek rozpoczęty przez kogo? No niech ktoś zgadnie? :-D > > > > Gra w Zgaduj zgadula to oprócz 'detektywistycznych' pasji naszego cempka ulubione z braku lepszego (na snw nic dobrego sie nie dzieje) zajęcie > > > > Ja podejrzewam , a nawet jestem pewien , że ten MARS z przed 12 lat i przy okazji POMYSŁ , to wg naszego cempka kolejne następne wcielenia scettino /Azota /Maestro ,.... > > > > Ale należy uczciwie przyznać , że ten wątek z przed 12 lat to strzał w 10 jak nie w 100 ,.... > > niektórym się przypomną "złote inwestycje" z przed lat holdingu snw , a inni ci 'nowi' na "walorze" zobaczą co ich może tu jeszcze czekać > > > > Scett, możesz nawet podbijać swoje wątki z 1974 roku (wtedy chyba Sanwil powstał), ale u każdego, kto to przeczyta będzie to wzbudzać raczej odruch politowania pod adresem autora :-).
drogi tzn. biedny , i coraz bardziej biedniejszy cempusiu !!!!! litość to wzbudzasz ty swoimi świeckimi proroctwami nt. snw ,... i tak juz od 15 lat , ... cały czas pudrowanie trupa o nazwie snw do niedawna jechałeś na Covidzie , teraz nadajesz o "zerwanych łańcuchach dostaw" i wielkiej szansie holdu snw , jak i to nie wypali , to znajdziesz sobie coś innego , ... ciekawe za ile ??? bo w to , że masz jakieś akcje snw , wierzy tu coraz mniej osób.
Dnia 2021-10-04 o godz. 21:58 ~J-23 napisał(a): > Dnia 2021-10-04 o godz. 13:48 cmpunk napisał(a): > > Dnia 2021-10-04 o godz. 13:41 ~J-23 napisał(a): > > > Dnia 2021-10-02 o godz. 11:33 cmpunk napisał(a): > > > > Dnia 2021-10-02 o godz. 10:54 ~Pomysl napisał(a): > > > > > A co myślicie żeby sanwil tym razem zainwestował w kryptowaluty? Proponuję etherum albo bitkojna > > > > > > > > A wątek rozpoczęty przez kogo? No niech ktoś zgadnie? :-D > > > > > > Gra w Zgaduj zgadula to oprócz 'detektywistycznych' pasji naszego cempka ulubione z braku lepszego (na snw nic dobrego sie nie dzieje) zajęcie > > > > > > Ja podejrzewam , a nawet jestem pewien , że ten MARS z przed 12 lat i przy okazji POMYSŁ , to wg naszego cempka kolejne następne wcielenia scettino /Azota /Maestro ,.... > > > > > > Ale należy uczciwie przyznać , że ten wątek z przed 12 lat to strzał w 10 jak nie w 100 ,.... > > > niektórym się przypomną "złote inwestycje" z przed lat holdingu snw , a inni ci 'nowi' na "walorze" zobaczą co ich może tu jeszcze czekać > > > > > > > Scett, możesz nawet podbijać swoje wątki z 1974 roku (wtedy chyba Sanwil powstał), ale u każdego, kto to przeczyta będzie to wzbudzać raczej odruch politowania pod adresem autora :-). > > drogi tzn. biedny , i coraz bardziej biedniejszy cempusiu !!!!! > litość to wzbudzasz ty swoimi świeckimi proroctwami nt. snw ,... > i tak juz od 15 lat , ... cały czas pudrowanie trupa o nazwie snw > do niedawna jechałeś na Covidzie , teraz nadajesz o "zerwanych łańcuchach dostaw" i wielkiej szansie holdu snw , jak i to nie wypali , to znajdziesz sobie coś innego , ... ciekawe za ile ??? > bo w to , że masz jakieś akcje snw , wierzy tu coraz mniej osób. >
Czyli ty i twoje klony :-). Sferanecik bidaku zaraz wzniesie się w przestworza, oczywiście dzięki 1-2 transakcjom dziennie za kilkadziesiąt zeta. Ciekawe, kto lituje się nad tą spółką robiąc taki obrót? :-D A Bras... Oj, ubolewałeś, że nie chce zejść na 55 groszaków. No to teraz masz do wyboru- do koloru po tej cenie. A tu muzyczna pocztówka ze Stachurskym dla poprawy nastroju: https://www.youtube.com/watch?v=ylRJHTi8GcQ Tam chyba miedzy wierszami coś o tobie jest :-).