Dnia 2023-12-04 o godz. 15:59 ~Humanista napisał(a): > jak wyżej tylko jedna osoba korzysta.....
no cóż operator od kręcenia lodów , w tej chorej spółce :) na tym przejęciu też pewnie ktoś zarobi dobrą kasę :)) no cóż to następny sposób na oczyszczenie sejfu spółki z kasy :)
Ale kogo nakarmił? Przecież to kupiła spółka i ma 1 proc łącznej wartości którą niebawem umorzy, widać że na temat tej spółki nic nie wiesz więc przeproś i idź spać
Dla bardziej kumatych podaję przybliżoną zyskowność z ostatniego skupu (brutto !! , czyli bez opłat i prowizji , no i dochodzi podatek Belki !!) ) Dla kogoś kto nabywał akcje po 2,0 , zyskowność ze skupu to 3,48 % po 2,50 zysk to 2,48 % a dla ceny zakupu 3,0 zyskowność skupu to 1,80 %
Przypominam o kilkunastoprocentowej inflacji od 2022, gdyby ktoś sie upierał, ze dobrze wyszedł na skupie. Jedyny plus w stosunku do dywidendy to odroczona płatność (jeszcze dodatkowe19% od podanych wartości) dopiero koniec kwietnia 2024
Nie wiem w którym cię przedszkolu matematyki uczyli , ale mi wychodzi jeśli kupiłem za 2 zł a sprzedałem za 6.5 to różnica jest 4,5 zł 2 +125% to 4,5 zł ,2+4,5 to chyba kumasz ile jest Czyli mi wychodzi zysk 125 % Reszta się zgadza w szczególności ze złodziejskim podatkiem Belki
Kupiłeś 1000 akcji po 2,0 i sprzedąłes ( po redukcji ) 15,5 akcji otrzymując z tej transakcji 15,5 x 6,50 (oczywiście w uproszczeniu, bo powinno sie zaokrąglać ilośc akcji do pełnych ilosci, więc albo 16, albo 15, ale podaję w uproszczeniu, bo widzę jaki inteligentny inaczej jesteś !!) czyli 15,5 x 6,50 =100,75 brutto minus koszt nabycia (15,5 x 2,00 = 31,00 ) = 69,75 zysk brutto (brutto czyli bez opłat i prowizji) Zaangażowany kapitał to 2000 pln , więc zysk (brutto - 69,75) w procentach to 3,48 % Od tego zaplacisz jeszcze 19 % podatku Belki
Gratuluje wiedzy i umiejętności.
Oby więcej takich, bo ciemniaków łatwiej oskubać !!
Nie mam złudzeń , że tego nie ogarniesz bo to więcej niz dwie linijki tekstu , no ale niech zostanie dla innych na przyszłość
Poprawka Jak kupiłem po 2 zł a sprzedałem po 6.5 zł to zysk jest 225% brutto To co być mogło to jest bez znaczenie ,jak się sprzeda to się liczy U mnie zysk wyniósł 620% i pisze to w prognozie PIT w BM i jest to kwota gruba 5 cyfrowa. Twoja matematyka i twoje wpisy świadczą tylko o twojej głupocie i wpisami na forum to potwierdzasz. Mój wpis kolo 2023-02-13 11:08 rozwinięcie z kolo 2020-12-10 16:58 I skutek widać, a będzie jeszcze lepiej może i 5 zł w zakresie 3 lat i już po roku zbliża się do 5 zł więc przewiduje doskonale Inwestuje się na podstawie określonych kryteriów jeśli założenia są dobrze dobrane jest skutek pozytywny. Żadne wasze wypisywane bzdury ty czesio i zgrywus na kurs nie wpłyną. Jak czytam twoje wpisy i zgrywusa to mnie obrzydzenie bierze.
Tak że żegnajcie matoły ,wasze wpisy będę ignorował ,ilość waszych czerwonych łapek świadczy że ignoruje was większość użytkowników forum MSZ Pa pa - PUKI PUKI PUKI autor zgrywus - żeby pokonać automat ortograficzny na forum to trzeba być artystą gratuluje wam głupoty i niestety mam też przykrą wiadomość razem z tym syfem zostaniecie to cecha nieuleczalna.