• Jędzejewski nakarmił towarzystwo gdzie jest KNF pytam się? Autor: ~Humanista [83.10.175.*]
    jak wyżej tylko jedna osoba korzysta.....
  • Re: Jędzejewski nakarmił towarzystwo gdzie jest KNF pytam się? Autor: ~zgrywus [217.96.150.*]
    Dnia 2023-12-04 o godz. 15:59 ~Humanista napisał(a):
    > jak wyżej tylko jedna osoba korzysta.....

no cóż operator od kręcenia lodów , w tej chorej spółce :) na tym przejęciu też pewnie ktoś zarobi dobrą kasę :)) no cóż to następny sposób na oczyszczenie sejfu spółki z kasy :)
  • Re: Jędzejewski nakarmił towarzystwo gdzie jest KNF pytam się? Autor: ~Adam [5.173.200.*]
    Ale kogo nakarmił? Przecież to kupiła spółka i ma 1 proc łącznej wartości którą niebawem umorzy, widać że na temat tej spółki nic nie wiesz więc przeproś i idź spać
  • Re: Jędzejewski nakarmił towarzystwo gdzie jest KNF pytam się? Autor: ~XxD [5.149.192.*]
    Ja tam zarobiłem więcej niż gdybym miał otrzymać dywidendę, więc jestem zadowolony.
  • Re: Jędzejewski nakarmił towarzystwo gdzie jest KNF pytam się? Autor: ~Czesio [5.173.5.*]
    No to jesteś inteligentny że az d ... żal ściska !
    No albo nie umiesz liczyć !!
    Jedno nie wyklucza drugiego

• Re: Jędzejewski nakarmił towarzystwo gdzie jest KNF pytam się? Autor: ~Czesio [5.173.5.*]
    Dla bardziej kumatych podaję przybliżoną zyskowność z ostatniego skupu (brutto !! , czyli bez opłat i prowizji , no i dochodzi podatek Belki !!) )
    Dla kogoś kto nabywał akcje po 2,0 , zyskowność ze skupu to 3,48 %
    po 2,50 zysk to 2,48 %
    a dla ceny zakupu 3,0 zyskowność skupu to 1,80 %

Przypominam o kilkunastoprocentowej inflacji od 2022, gdyby ktoś sie upierał, ze dobrze wyszedł na skupie.
    Jedyny plus w stosunku do dywidendy to odroczona płatność (jeszcze dodatkowe19% od podanych wartości) dopiero koniec kwietnia 2024

• Re: Jędzejewski nakarmił towarzystwo gdzie jest KNF pytam się? Autor: ~kolo [185.46.171.*]
    Nie wiem w którym cię przedszkolu matematyki uczyli , ale mi wychodzi
    jeśli kupiłem za 2 zł a sprzedałem za 6.5 to różnica jest 4,5 zł
    2 +125% to 4,5 zł ,2+4,5 to chyba kumasz ile jest
    Czyli mi wychodzi zysk 125 %
    Reszta się zgadza w szczególności ze złodziejskim podatkiem Belki
    No ręce opadają jakie tu " som inwestory " !

Pogratulować mocy intelektualnych !!

Kupiłeś 1000 akcji po 2,0 i sprzedąłes ( po redukcji ) 15,5 akcji otrzymując z tej transakcji 15,5 x 6,50 (oczywiście w uproszczeniu, bo powinno sie zaokrąglać ilośc akcji do pełnych ilosci, więc albo 16, albo 15, ale podaję w uproszczeniu, bo widzę jaki inteligentny inaczej jesteś !!) czyli 15,5 x 6,50 =100,75 brutto minus koszt nabycia (15,5 x 2,00 = 31,00 ) = 69,75 zysk brutto (brutto czyli bez opłat i prowizji)
    Zaangażowany kapitał to 2000 pln , więc zysk (brutto - 69,75) w procentach to 3,48 %
    Od tego zaplacisz jeszcze 19 % podatku Belki

Gratuluje wiedzy i umiejętności.

Oby więcej takich, bo ciemniaków łatwiej oskubać !!

Nie mam złudzeń , że tego nie ogarniesz bo to więcej niz dwie linijki tekstu , no ale niech zostanie dla innych na przyszłość
  • Re: Jędzejewski nakarmił towarzystwo gdzie jest KNF pytam się? Autor: ~XxX [89.64.80.*]
    A teraz policz ile otrzymałbyś chamie bez szkoły gdyby była to dywidenda i powiedz jaka jest rentowność?
    Dane cię zszokują, gwarantuje ci to.
  • Re: Jędzejewski nakarmił towarzystwo gdzie jest KNF pytam się? Autor: ~kolo [185.46.171.*]
    Poprawka
    Jak kupiłem po 2 zł a sprzedałem po 6.5 zł to zysk jest 225% brutto
    To co być mogło to jest bez znaczenie ,jak się sprzeda to się liczy
    U mnie zysk wyniósł 620% i pisze to w prognozie PIT w BM i jest to kwota gruba 5 cyfrowa.
    Twoja matematyka i twoje wpisy świadczą tylko o twojej głupocie i wpisami na forum to potwierdzasz.
    Mój wpis kolo  2023-02-13 11:08
    rozwinięcie z  kolo  2020-12-10 16:58
    I skutek widać, a będzie jeszcze lepiej może i 5 zł w zakresie 3 lat
    i już po roku zbliża się do 5 zł więc przewiduje doskonale
    Inwestuje się na podstawie określonych kryteriów jeśli założenia są dobrze dobrane jest skutek pozytywny.
    Żadne wasze wypisywane bzdury ty czesio i zgrywus na kurs nie wpłyną.
    Jak czytam twoje wpisy i zgrywusa to mnie obrzydzenie bierze.

Tak że żegnajcie matoły ,wasze wpisy będę ignorował ,ilość waszych czerwonych łapek świadczy że ignoruje was większość użytkowników forum MSZ
    Pa pa - PUKI PUKI PUKI autor zgrywus - żeby pokonać automat ortograficzny na forum to trzeba być artystą gratuluje wam głupoty i 
    niestety mam też przykrą wiadomość razem z tym syfem zostaniecie to cecha nieuleczalna.
[x]
MOSTALZAB -0,89% 6,66 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.