Drodzy inwestorzy warto pamiętać że oddawanie tych akcji po 9 pln gdzie rzeczywista wartości księgowej 23 pln to zwykła desperacja w tym przypadku chyba że odkupujemy to niżej .... Rośniemy wolniutko ale zdrowo spółka pokazuje dobre wyniki i jej wartość ciągle rośnie. Jest grube niedoszacowanie papiera i na euforii wszystko się może zdarzyć. Obserwacja papiera pokazuje że wszystko do 9 pln jest zbierane no i ustawia się potem blokada żeby to nie rosło .Pamiętacie w tamtym roku batona na poziomie 6,20-6,30 mi to pasowało bo tam najwięcej dobrałem Sam często jestem kółkowiczem na tym walorze . Dziadek wygląda na sknere a CHYTRY dwa razy traci. Moja cena na dziś to wszystko powyżej 15 pln bo takie są realia rynku .Wiem też że niektórzy grube lata trzymają te akcje i nie oddadzą za śmieszne 9 PLN CHYTRYM KUTAFONOM KTORZY CHCĄ SIĘ WZBOGACIĆ CUDZYM KOSZTEM.
Potwierdzam obserwację - jestem jednym z tych, którzy kumulują akcje VIN - robię to już od 10 lat. Inwestycję traktuję jako lokatę długoterminową - mój fundusz emerytalny. Takich jak ja trudno bedzie kupić za pół ceny.
spokojnie (małą łyżeczką) kupuję; jestem też przekonany, że 10% zawsze pozostanie w "naszych rozproszonych rękach" i ściągnięcie Spółki z giełdy nie uda się!
Da sie sciagnac spolke z gieldy nawet jak na rynku bedziemy mieli 10% akcji. , Sa na to sposoby. Potem tylko zostaje walka w sądach zeby nie sciagneli z gieldy spolki.
Moga zrobic emisje akcji prywatna po cenie nominalnej najtaniej.. Wtedy obnizy sie udzial akcji ktore sa na rynku. Ale narazie nic nie zrobja bo maja za malo akcji, by musiali wiecej sciagnac z rynku. Ale nawet jakby przeglosowali emisje to mozna ja zaskarrzyc do sadu i odciagnie sie wszystko bardzo dlugo w czasie. Zeby wycowac akcje z gpw musza wygrac glosowanie 9/10 glosow na walnym.
Mam 1 procent spółki i wiem że w akjconariacie jest kilka osób poniżej 5% które łącznie mają powyżej 10%. Bez dojścia do 90% w praktyce nie da się zdjąć spółki z GPW. A dojście do 90% będzie wymagało urealnienie oferowanej ceny.
Mam też powody żeby podejrzewać że podmioty powiązane z zarządem zbierały i pewnie dalej zbierają akcje. Całość, połączona z bardzo mocnymi wynikami i poziomem gotówki na bilansie układa się w tu ciekawy i żadki nawet na naszym mało rozwiniętym rynku arbitraż.
przed twoim ostatnim postem wysmarowałem ładnego posta a te łamagi z bankiera nie puściły co za banda w kooperatywie z tymi oszustami nawet nie kazały mi go poprawiać tylko wiadomość wysłana na forum a nie dotar który to już raz chyba sie donich przejade i uszof zamiast dziadejoju to im wyszarpie.
nie trzeba podejrzewąć już zbierajom różnego rodzaju zbiry i słupy od dłuższego czasu a myślisz że skąd dziadej i cóóchna kupiły tak tanio wyleszczyły biedakof i durne fundy po dużo niższej cenie żeby opylić im.
zgadzam się, że jest (i będzie ciekawie); jednak "słabe ręce" chyba już oddały - co miały? rozpoczyna się "bezpośrednie starcie" z konsorcjum rodzinnym?