Jeśli jest tak jak pisze nasze POLSKIE MSZ po odpowiedzi z ME KAZACHSTANU to nie wiadomo co powiedzieć, od czego tu zacząć, jak się odnieść a co dopiero znaleźć pomysły co robić dalej z tym Krauzowym qrestwem… Cały czas nie mogę dojść do siebie i zrozumieć jak można być takim wyrachowanym sqrwysynem jak ten francuski śmieć wraz ze swoimi polaczkami którzy do teraz piszą tu na forum żeby nazywać gówno perfumerią, a niejaki Daniel czy Piotr że po prostu źle zainwestowaliśmy i że tak bywa. Ciekawe czy cały czas na etacie w matachi&ruchaczi czy z dobrego serca żeby nam spokojnie tłumaczyć? Skoro „skrecili” na Petrolinvest i zdefraudowali 3,5 mld złotych to chyba nie myślą że tłumaczenia Daniela nam wystarczą??? Jpr qrwa!!! I jeszcze mam cały czas w uszach rozmowę sprzed lat z tą pindą z relacji inwestorskich która mi mówiła żebym się nie martwił. Szanowny Panie Małecki, serdecznie dziękuje/my za ostatnie dwa lata pracy/walki cały czas za czapkę gruszek a może i… za gruszki na wierzbie i to za ciągłe wyzwiska ze strony płatnych trolli na etacie widomo gdzie. Kolejny przekręt o którym słyszę czyli ta 13 emisja dla kazachskiego bonza Baseitova… Tak jak już kiedyś napisałem w USA dla takich biznesmenów to po 200 lat na łeb i nie ma że znany i lubiany. Na szczęście jesteśmy i żyjemy w UE! Oczywiście jestem za dalszą walką sądową i wybraniu kancelarii specjalizującej się w „naszej materii”, ale to wydaje mi się powinniśmy ustalić na walnym. Może zanim organizować walne to najlepszym rozwiązaniem byłoby zorganizowanie spotkanie on-line? Ps. Jeśli panowie Gamoń , Realista i inni tacy powiedzmy „neutralni” mieli dostęp do ostatnich informacji od pana Małeckiego to myślę Szanowni Panowie że w świetle tych informacji należy po prostu przeprosić, napisać że nawet nam nie mieściło się w głowie że tam od 10 lat już kto inny robi biznes i połączyć siły wszystkich akcjonariuszy. No chyba że… też jesteście na etacie. PS2. Uważam że mail z informacjami od prezesa PAM powinien być podany publicznie
Chyba widzisz Zosia jest na zakupach Pan adalbert , każę dziękować Panu Małeckiemu to jest jasne jak słońce że sprzedali akcje po 160 zeta a może drożej , reszta obyła się tylko smakiem , ja to przepraszam Pana Małeckiego i proszę jeśli mógłby Pan ożenić i mój pakiecik , Mirosława to niech Pan pominie bo on to był nie grzeczny w stosunku do Pańskie Osoby .
Dnia 2023-12-02 o godz. 16:34 ~adalbert78 napisał(a): > Jeśli jest tak jak pisze nasze POLSKIE MSZ po odpowiedzi z ME KAZACHSTANU to nie wiadomo co powiedzieć, od czego tu zacząć, jak się odnieść a co dopiero znaleźć pomysły co robić dalej z tym Krauzowym qrestwem… Cały czas nie mogę dojść do siebie i zrozumieć jak można być takim wyrachowanym sqrwysynem jak ten francuski śmieć wraz ze swoimi polaczkami którzy do teraz piszą tu na forum żeby nazywać gówno perfumerią, a niejaki Daniel czy Piotr że po prostu źle zainwestowaliśmy i że tak bywa. Ciekawe czy cały czas na etacie w matachi&ruchaczi czy z dobrego serca żeby nam spokojnie tłumaczyć? Skoro „skrecili” na Petrolinvest i zdefraudowali 3,5 mld złotych to chyba nie myślą że tłumaczenia Daniela nam wystarczą??? Jpr qrwa!!! I jeszcze mam cały czas w uszach rozmowę sprzed lat z tą pindą z relacji inwestorskich która mi mówiła żebym się nie martwił. > Szanowny Panie Małecki, serdecznie dziękuje/my za ostatnie dwa lata pracy/walki cały czas za czapkę gruszek a może i… za gruszki na wierzbie i to za ciągłe wyzwiska ze strony płatnych trolli na etacie widomo gdzie. > Kolejny przekręt o którym słyszę czyli ta 13 emisja dla kazachskiego bonza Baseitova… > Tak jak już kiedyś napisałem w USA dla takich biznesmenów to po 200 lat na łeb i nie ma że znany i lubiany. Na szczęście jesteśmy i żyjemy w UE! > Oczywiście jestem za dalszą walką sądową i wybraniu kancelarii specjalizującej się w „naszej materii”, ale to wydaje mi się powinniśmy ustalić na walnym. Może zanim organizować walne to najlepszym rozwiązaniem byłoby zorganizowanie spotkanie on-line? > Ps. Jeśli panowie Gamoń , Realista i inni tacy powiedzmy „neutralni” mieli dostęp do ostatnich informacji od pana Małeckiego to myślę Szanowni Panowie że w świetle tych informacji należy po prostu przeprosić, napisać że nawet nam nie mieściło się w głowie że tam od 10 lat już kto inny robi biznes i połączyć siły wszystkich akcjonariuszy. No chyba że… też jesteście na etacie. > PS2. Uważam że mail z informacjami od prezesa PAM powinien być podany publicznie
sorry - jesteś szybszy niż ja - chylę czoło - no ale pisz kto nas dyma na setki milionów $ rocznie - śmiało ślij tego emaila
Dnia 2023-12-02 o godz. 16:34 ~adalbert78 napisał(a): > Jeśli jest tak jak pisze nasze POLSKIE MSZ po odpowiedzi z ME KAZACHSTANU to nie wiadomo co powiedzieć, od czego tu zacząć, jak się odnieść a co dopiero znaleźć pomysły co robić dalej z tym Krauzowym qrestwem… Cały czas nie mogę dojść do siebie i zrozumieć jak można być takim wyrachowanym sqrwysynem jak ten francuski śmieć wraz ze swoimi polaczkami którzy do teraz piszą tu na forum żeby nazywać gówno perfumerią, a niejaki Daniel czy Piotr że po prostu źle zainwestowaliśmy i że tak bywa. Ciekawe czy cały czas na etacie w matachi&ruchaczi czy z dobrego serca żeby nam spokojnie tłumaczyć? Skoro „skrecili” na Petrolinvest i zdefraudowali 3,5 mld złotych to chyba nie myślą że tłumaczenia Daniela nam wystarczą??? Jpr qrwa!!! I jeszcze mam cały czas w uszach rozmowę sprzed lat z tą pindą z relacji inwestorskich która mi mówiła żebym się nie martwił. > Szanowny Panie Małecki, serdecznie dziękuje/my za ostatnie dwa lata pracy/walki cały czas za czapkę gruszek a może i… za gruszki na wierzbie i to za ciągłe wyzwiska ze strony płatnych trolli na etacie widomo gdzie. > Kolejny przekręt o którym słyszę czyli ta 13 emisja dla kazachskiego bonza Baseitova… > Tak jak już kiedyś napisałem w USA dla takich biznesmenów to po 200 lat na łeb i nie ma że znany i lubiany. Na szczęście jesteśmy i żyjemy w UE! > Oczywiście jestem za dalszą walką sądową i wybraniu kancelarii specjalizującej się w „naszej materii”, ale to wydaje mi się powinniśmy ustalić na walnym. Może zanim organizować walne to najlepszym rozwiązaniem byłoby zorganizowanie spotkanie on-line? > Ps. Jeśli panowie Gamoń , Realista i inni tacy powiedzmy „neutralni” mieli dostęp do ostatnich informacji od pana Małeckiego to myślę Szanowni Panowie że w świetle tych informacji należy po prostu przeprosić, napisać że nawet nam nie mieściło się w głowie że tam od 10 lat już kto inny robi biznes i połączyć siły wszystkich akcjonariuszy. No chyba że… też jesteście na etacie. > PS2. Uważam że mail z informacjami od prezesa PAM powinien być podany publicznie
Bez sensu. Epistoła żalu i frustracji jakich było wiele już chyba 1 649 503 razy. Strona maczkiem maszynopisu nie wiem po co. Należało jeszcze dodać coś typu "Ziobro na prokuratora czas z tym skończyć".
czyli co proponujesz teddi? bo niestety przyznam że ja tu pisze od lat na tą samą nutę i jestem coraz bardziej sfrustrowany... ale ja to akurat się ciesze i to bardzo ze Ziobro mam pojdzie gdzie jego miejsce, a ja i tu może pierwszy raz "czynnie"nie bedzie to tylko moje użalanie tylko osobiście pojdę i grzecznie będę czekał pod gabinemtem nowego Prokuratora Generalnego aby przekazać mu na tacy aferę petrolinvest!
@adal... byle by tylko nie był to Giertych , bo on i od Tuska i od Krauzego . Wody z ogniem nie da się pogodzić , to i stać pod drzwiami będziesz nadaremno , bo na salony nie wpuszczą o wysłuchaniu nie wspominając.
Dnia 2023-12-02 o godz. 17:39 ~adalbert78 napisał(a): > czyli co proponujesz teddi?
Najpierw Małecki musi się wyspowiadać. Musicie wstrzymać się z odnawianiem upoważnień w PAM, to 1 miesiąc, w styczniu zobaczymy bo PAM przestanie być narzędziem Małeckiego, może to poskutkuje choć pewności nie ma :-( Potem w zależności od sytuacji, nie ma co wychodzić naprzód.
@zośka, czas pokaże, choć poza sprawą w kraju, też jestem za tym żeby skierować sprawy na ścieżkę międzynarodową, włącznie ze skarżeniem państwa polskiego. jest kilka spraw które powinniśmy w PAM czy może w szerszym gronie omówić i zdecydować co i jak dalej działamy ps. gorzej niż za Ziobry i PiS nie bedzie bo ci nie pomogli ani o milimetr chyba że się myle to prosze pytać pana Małeckiego.
@adal....Zgoda ! Też byłam zaskoczona , choć pisałam Wam - "my nie ruszamy was , wy nie ruszacie nas " I to "hasło" obowiązuje już od
". okrągłego stołu". No i po to ma się "haki" by hasło było ciągle aktualne !
Zobaczymy czy odpalą komisje śledcze . Póki co , tylko jedna doczekała się zasądzenia wyroku , czyli od Rywina. / za czasopisma/
Najpierw Małecki musi się wyspowiadać. Musicie wstrzymać się z odnawianiem upoważnień w PAM, to 1 miesiąc, w styczniu zobaczymy bo PAM przestanie być narzędziem Małeckiego, może to poskutkuje choć pewności nie ma :-( Potem w zależności od sytuacji, nie ma co wychodzić naprzód.
a jeśli się wstrzymamy z odnawianiem upoważnień to co wtedy? sugerujesz że osoba prezesa Małeckiego uniemożliwia pomyślne zakończenie sprzedaży akcji czy jakiejś ugody??? jestem pewny że jesli beda rozsadne propozycje to prezes Małecki odłozy na bok swoje ambicje. a tak poważnie to ja niczego nie zrobię dopóki nie bedzie spotkania (przynajmniej) on-line z prezesem Małeckim i jestem za tym żeby oddzielić funkcje prezesa Petrolinvest i prezesa PAM i to w jakiś demokratyczny sposób powinno zostać przynajmniej omówione, natomiast to prezes Małecki mógłby "zdecydować" gdzie dalej chce nas reprezentować.
@adal .... nie będę sie rozpisywała Pomyśl , przez analogię - w spolce akcyjnej pojawia się akcjonariusz większościowy i obsadza tak stolki /Zarzad i RN / po swojemu ,by zabezpieczyć przede wszystkim swoje interesy , reprezentując jednocześnie wszystkich akcjonariuszy .
W przypadku Petrola to my PAM przekroczyliśmy 5% , bo póki co to grubasy , nawet jeśli są, to jakoś pochowani od 2017 . Nawet Patrowicza brak , choc zbierał akcje na swoim NG i tak nas gorąco namawial byśmy podjeli uchwałę , o przejściu w calości do niego . No i nie powstało PAM1.PAM2 itd.
A może ci , co tak chcieli zakladać kolejne PAMy , już bez akcji ? Można by sprawdzić w KDPW - poprosić o listę akcjonariuszy. I zgodnie z obowiązującym prawem , po spelnieniu określonych warunków , nie mogą odmówić tej listy akcjonariuszowi.
PAM upadnie po nowym roku , żaden przywilej a składki na prawnika w zależności od ilości akcji w PAM ? Tak nas.zalatwili a miliarderzy i Filantropi cieszą.sie życiem na Bali , Malcie Luksemburgu Cyprze miło nas wspominając wydając miliardy z emisji akcji !!!!!!!