• Serinus chce, Serinus planuje... itd Autor: ~Igor [31.182.253.*]
    Serinus chce od wielu lat... planuje rowniez od wielu lat... Niestety swiat jest przeciwko Serinusowi i im przeszkadza... ponizej kilka artykulow z ostatnich kilku miesiecy... w zasadzie kopiuj-wklej to samo... Ze jeszcze ktos sie nabiera na te same bajki..

- 27.11.2023 "Serinus Energy chce inwestować generowane środki w dalszy rozwój", 
    - 20.03.2023 "Serinus Energy chce inwestować środki w rozwój",
    - 28.11.2022 "Serinus Energy chce finansować inwestycje z własnych środków"

moglbym dalej wypisywac z datami, ale po co jak kazdy moze to sprawdzic sam... Zalosna spolka, zalosny zarzad i rownie zalosni akcjonariusze, ktorzy wierza w te bajki i skladaja sie na wyplaty dla prezesa i jego ludzi!
  • Re: Serinus chce, Serinus planuje... itd Autor: ~DzikuSS [79.184.95.*]
    Srynus tak bardzo chce, że w rok spadł o 55%. Typowy giełdowy nowotwór...
  • Re: Serinus chce, Serinus planuje... itd Autor: ~narcos [37.30.2.*]
    tylko wojna na Ukrainie, która spowodowała niebotyczny skok cen surowców, spowodowała że SZULERNIUS miał dobry rok a bez tego tylko emisje i kolejne scalenia bo nie są nawet samowystarczalni przy normalnych, rynkowych cenach surowców.
    A ten Pinokio Jeff głupoty opowiada o możliwych przejęciach i rozwoju spółki. Za miesiac jest koniec roku w którym nie odniósł KOMPLETNIE ŻADNEGO SUKCESU i pisze że w kasie na 15 listopada jest 3.5 mln ale zapomina że zaraz trzeba będzie płacić podatki i kasa zniknie a koryto Zarządu też musi być pełne i w nowym roku bez kolejnej emisji pod bajki o potencjale wydobywczym nie będzie spółki. I tak do kwietnia zrobią emisję a kasę przeznaczą na szukanie przez cały rok i przy założeniu nieudanych obecnych odwiertów N-1 i W-2 za rok będzie koniec działalności.
  • Re: Serinus chce, Serinus planuje... itd Autor: ~DonPedro [188.146.234.*]
    Skąd wiesz, może znajdą coś w tych odwiertach. Przejęcia też są możliwe i to nawet dużych graczy. Ostatnio np. w Polsce można było kupić promocyjnie spółkę Lotos i mieć zwrot z inwestycji w 4 miesiące. Wszystko jest możliwe, a Jeff ma otwarty umysł i duża wiedze w biznesie więc pewnie coś wymysli. Jego wiedza i ogromne doświadczenie jest warte pensji jaka pobiera. Kulczyk nie znał się na biznesie. Junior to nie ojciec i młodziak tylko sprzedawać potrafi i żyć za pieniądze zostawione przez ojca. Do tej pory jego majątek jedynie topnieje. Bardziej rozgarnięta jest młoda Kulczykowa, ale to już inna sprawa. Tak więc ja wieże, że jeszcze będziemy milionerami dzięki petrodolarom!

a Ty myślisz że poprzednicy porzucili odwierty z których płynie ropa i kasa??!! Nie bądż śmieszny. Jak już piszą że badania muszą zrobić na polu SABRIA celem wyboru "własciwego miejsca" mówiąc kolokwialnie pod nowe odwierty a nad tymi modlą się już 6 miesiąc to wniosek nasuwa się samoistnie...o ile oczywiście ktoś jest błyskotliwy i śledzi historię spółki. Dla mnie to jest nieogarnięty człowiek na nieodpowiednim miejscu bo z kasą jaką miał po historycznych poziomach cen surowców mógł robić jeden nowy, pewny odwiert na podstawie świezych badań a nie bawienie się w archeologa na porzuconych odwiertach których dokumentacja mówiła że nie jest możliwy przepływ na powierzchnię. Dla mnie to jest świadome działanie na szkodę akcjonariuszy i tyle w temacie Jeffa bo w niepokrytych obietnicach nie znam lepszego. Szkoda tylko że nie uzależnili wypłat od sukcesu to może starał by się bardziaj i podejmował racjonalne decyzje.
    zresztą zobaczysz wszystko w najbliższym czasie na kursie bo obstawiam że zejdziemy w do 1.2 zł i tylko pytanie jak to zaplanują biorąc pod uwagę planowaną emisję po której zakładam zrobią w perspektywie czasu scalenie chyba że zmienią kolejność działań.
    A Kulczyk nie chciał się bablać w kompostowniku i wrzucać do studni bez dna przy kolejnych emisjach.
    Mylisz się narcos! To wszystko musi trwać, ale spółka cały czas zarabia! Poza tym po co tu siedzisz i masz akcję skoro będzie tylko się pogarszać w spółce? Sprzedaj i zarabiaj na innych akcjach. Na prawdę uważasz, że cokolwiek ugrasza przed sądem w razie upadłości? Nie bądź śmieszny! A Pan Jeff to prawdziwy ekspert w branży i wie co robi!
    wiesz Kolego ja tutaj jestem od baaaardzo dawna i sporo zainwestowałem dlatego nie zamierzam sprzedawać z tak dużą stratą a "to musi trwać" ma miejsce już kilka lat. Moi adwokaci już mają sporo papierów na to co się dzieje z kursem GPW i samą spółką. Gwarantuję Ci że w przypadku dalszego negatywnego rozwoju sprawy zaproponuje wszystkim mniejszościowym propozycję darmowego podłączenia się do mojego pozwu żeby było nas więcej a dla mojej satysfakcji bardziej zabolało winowajców przekrętu.
    Fantazja Pana ponosi narcos! Wielu było takich jak Pan, oszukanych i to z większymi portfelami i nikt nic nie ugrał. Straciłeś kasę, pora się pogodzić, ale ja kupiłem w dołku i teraz spółka będzie już rosła! Może BP to nie będzie ale wystarczy mi taki drugi polski Orlen. Będę zarobiony!
  • Re: Serinus chce, Serinus planuje... itd Autor: ~Igor [31.182.253.*]
    don pedro czy tez don pedryl! jesli kupiles tego gniota to gratuluje IQ! Tu co tydzien sa tacy co kupuja dolku, hehehe... Niestety kazdy kolejny tydzien przynosi nowe minima! Tak jest od poczatku tej spolki na gieldzie i tak bedzie az do konca jej istnienia! Jesli narcos jest farejerem bo kupil te ackje, kiedy spolka wygladala na rzetelna i taka, ktora przyniesie solidny zarobek, to jak nazwac kogos takiego jak, co kupuje akcje spolki, o ktorej wiadomo juz wszystko, i nie sa to dobre informacje?
  • do DonPedro Autor: ~narcos [37.30.0.*]

ja nie mówią o sądzeniu się ze spółką a o tym co się dzieje z kursem na GPW pod czujnym okiem KNF

https://www.bankier.pl/wiadomosc/SERINUS-ENERGY-PLC-Anomalia-cenowa-miedzy-notowaniami-w-Londynie-i-Warszawie-8051005.html

jeśli KNF nic nie widzi i nie odpowiada na zgłoszenia przez dwa lata to jest to powód do wystąpienia do sądu o swoje prawa bo są nadzorcami rynku. A że zapewne jak we wszystkich sprawach KNF zezwala na okradanie mniejszościowych to trzeba widocznie samosądu dokonać na ludziach z KNF.
  • Re: do DonPedro Autor: ~Igor [31.182.253.*]
    knf Ci powie, ze oni kontroluja, a kurs leci, bo spolka ma slabe wyniki... to jeszcze nie jest zadne przestepstwo... Oczywiscie obaj wiemy jak jest, ale taka bajka wystarczy, zeby knf sie wykrecil.. Tutaj kierunkek jest taki jak piszesz.. 1zl i scalenie... Zobacz ze juz nawet troli, tofik, JB, OjOj i wielu innych naet nie ma na spolce... pewnie wywalili akcje, i poszli gdzie indziej z tym co im zostalo o ile wogole cos im zostalo bo oni kupowali tez dosc wysoko... Ja polska gielde omijam szerokim lukiem!
  • Re: do DonPedro Autor: ~narcos [37.30.0.*]
    takie same wyniki miała przed zmanipulowanym wybiciem z 0.2 na 2 zł zaraz przed scaleniem. Pod co to wzrosło o tyle procent???!!!

Odpowiedż jest prosta....finansowe kolesiostwo wa-wy sztucznie wydmuchało kurs bo zawieszenia notowań były przez spore okresy a że są one tylko przy sztucznych wzrostach to to można się domyśleć czemu mają służyć.

Te pozoranty z KNF nic nie robią bo to co się dziej na GPW to dżungla prawna. W Polsce jest niepisane przyzwolenie na okradanie obywateli czego najlepszymi dowodami są OFE i SKOK-i.
    KNF ma gdzies spolki zarejestrowane w innych krajach. tu masz jeden z artykulow https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ukrainski-oligarcha-zarobi-kosztem-polskich-inwestorow-Interwencje-powinny-podjac-polskie-i-ukrainskie-wladze-8604838.html jest takich artykulow wiecej rowneiz o innych spolkach notowanych w PL, co do ktorych nasz KNF nie moze nic zrobic, poza patrzeniem jak oszukuja naszych rodakow/inwestorow! W krajach cywilizowanych takie cos jest nie do pomyslenia!

dzięki wielkie za link bo nie czytałem wcześniej tak wnikliwie o sprawie a jest dobry. KNF to ściema. Miałem akcje ELEMENTALU i IMPELU które pościągali w ubiegłych latach po zaniżonych cenach z GPW i wcześniejszych kombinacjach zmierzających do oszukania mniejszościowych przy wykupie.

Po przeczytaniu można domniemać że to samo dotyczy SERINUSA bo też scalenia i emisje a nie wspominając o tym co piszą w podjętej uchwale nr.10 z 11.maja.2023

https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2023-05/Serinus-RB-11-2023-zalacznik-1-uchwaly-i-glosy_202305111887714820.pdf
  • Re: do DonPedro Autor: ~Andrzej [178.183.64.*]
    Zenki/Igory płatne trole spadkowe. Wystarczy spojrzeć na inne fora np Mabion. Ta sama narracja .Pracują dla kogoś kto odbiera po zaniżonej cenie. To znaczy , że wzrost tutaj będzie. Kto normalny siedzi na spółce, której akcji nie posiada . A siedzą od miesięcy. O merytoryce ich wpisów nie wspomnę. A spółka zarabia cały czas. Tyle w temacie.
    zarabia??? No popatrz otwieram sprawozdania finansowe i jakos strate widze.. Od kilku kwartalow! Tu na bankierze dla takich jak Ty, ktorzy nie potrafia czytac, jedynie rysunki ogarniaja jest nawet wykres (to taki rysunek), gdzie masz pokazene zyski i straty. Podpowiem Ci tylko, ze jak slupek jest pod taka pozioma kreska to jest strata, a jak nad kreska to zysk... Zobacz teraz jak juz wiesz jak obsluzyc wykres kiedy byly zyski a kiedy straty. Jak juz to obczaisz ze zrozumieniem, powtarzam ze zrozumieniem, to wroc tu i przepros za swoje brednie!
    I wracaj sobie na te Mabion, to chyba nie lepszy walor... Tak dla Twojej informacji.. nie inwestuje w branze, na ktorych wogole sie nie znam, a na medycynie nie znam sie za grosz i to nie wstyd przyznac, bo nie ma ludzi ktorzy znaja sie na wszystkim, wiec naganaj sobie na ten sciek gdzie indziej!
    Spadziu. Jesteś na Mabionie jako Zenek. Kto chce to sprawdzi. Tutaj byłeś jako Zenek - teraz jesteś Igor. A na pytanie co tu i tam robisz nie posiadając akcji nie potrafisz odpowiedzieć...A odpowiedź nasuwa się sama. Tak czy inaczej komuś na tanich akcjach mocno zależy.
    Glupoty piszesz i jak wspomnialem powyzej, sprawdz sobie jak ten twoj serinus zarabia, bo chyba czytanie ze zrozumieniem nie jest twoja mocna strona!
    mam wrażenie że tutaj jest spółdzielnia która nagania na zakupy papieru świeżaków przed kolejną emisją dla Swoich
    Zenek/Igor. Zapomniałeś odpowiedzieć na pytanie co tu robisz jak nie masz akcji. Narcos może ty odpowiesz na pytanie co tutaj Zenki robią od miesięcy? Tak chętnie z nimi rozmawiasz. Czyżby ta sama ekipa? Płaczesz że cię oszukali? Mogłeś dawno sprzedać a jednak tu robisz za ofiarę losu.
    Tez mam takie wrazenie wlasnie, ze tu jest spoldzielnia, ktora nagania na zakupy. Ten caly Andrzej jak dla mnie tez jest ze spoldzielni. Srednio ogarnieta osoba moze sprawdzic, ze Serinus kilka kwartalow leci na stracie, a ten cos bredzi o zyskach... zkoda, ze takie chamstwo sie tu szerzy i naganiaja niedoswiadczonych inwestorow na zakup spolki, ktoa jest w trendzie spadkowym od poczatku notowan na gieldzie.
    Dalej spadziu nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie co tu robisz bez akcji. A piszesz tu od miesięcy.
    nie bede wspierac trolli na forach, od teraz nie bede z Toba dyskutowac, szkoda mojego czasu! Idz naganiej na inne spolki!
    Czy ktoś zauważył ten dziwny przypadek Zenka/Igora? Czy uważacie że nie mam racji?
    Nie masz racji trollu! Idz naganiaj na ten kibel gdzie indziej, tu nikt nie bedzie z toba dyskutowac!
  • Re: do DonPedro Autor: ~Jakub [188.191.207.*]
    Dobrze Andrzej piszesz. Siedzą te szuje tutaj od zawsze. A i faktycznie na Mabion ten tutejszy , teraźniejszy Igor występuje jako zenek. Tutaj też był zenkiem. No i oczywiście nie odpowie Ci na pytanie co tutaj robi bez akcji. Nie ma na to odpowiedzi. To największy problem płatnych spadzi na takie pytanie odpowiedzieć. Ja skubię powoli te akcje. Faktycznie tu jest celowe zaniżanie. Komuś bardzo zależy na tych akcjach. Pozdrawiam.
    Jakub vel Andrzej.. jak juz piszesz sam ze soba (tak swoja droga to niezbyt zdrowy objaw - polecam lekarza i to takiego od glowy), to zmien styl pisania. Moze nie jestes zbyt bystry i myslisz ze inni tez tak maja jak ty, ale widzisz... srednio rozgarnieta osoba widzi od razu ze piszesz sam ze soba z roznych IP.

będzie to samo co z Kernelem jak w linku który podałeś wczeżniej. Emisja i scalenia a w międzyczasie sztuczna podbitka na GPW żeby ubrać nowych. A na końcu zbiorą wykupem przymusowym za 1 grosza.
    takich spolek jak Kernel ostatnio bylo sporo... Niestety to powoduje, ze uciekaja z gieldy rowniez wartosciowe podmioty... A takie jelopy jak Andrzej vel Jakub belkoczace cos pod nosem utwierdzja mnie tylko w przekonaniu, ze na gpw dziala spoldzielnia osob, ktore chca ubrac ludzi w akcje smieciowych spolek, a potem wlasnie np zdjac spolke za grosze...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.191.207.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)

daj spokój oszołomie. Dzieciaki z piaskownicy możesz namówić na papier spółki która działa dzięki kolejnym emisją co pokaże kolejny rok w którym ceny na rynku surowców będą jak przed wojną a wtedy serinus jechał non stop na pożyczkach i emisjach.
    Oszołomem to jesteś ty . Kwiczysz tutaj za każdym razem że cię oszukali. Jesteś najzwyklejszym nieudacznikiem. Ja nikogo nie namawiam. Może zabronisz mi kupować akcje? A tak na poważnie to doskonale wiesz co tu robi Igor Zenek. I doskonale wiesz że żadnych akcji Serinus nie masz i nie miałeś.
    Wypowiedz się Panie narcos. Wypowiedz się też dlaczego niewygodne cytaty twój kolega Igor Zenek zgłosił do moderatora.Przecież miałeś wgląd Panie narcos.

Zenek nie jest moim Kolegą a akcji mam tyle że dla ciebie ten poziom jest sufitem nie do osiągnięcia. Jeszcze musiał byś mieć spółkę na którą kupisz pociotku.
    Coś tu się nie zgadza. Masz tyle akcji i je trzymasz a przy okazji plujesz na spółkę. Gdzie tu logika?
    wyobraz sobie ciolku, ze kazdy post moderator moze usunac sam z siebie, nie mam w zwyczaju nic zglaszac, bo nie widze tu sensu. Pisalem juz, ze nie inwestuje w medyczne spolki, bo to nie moja branza. A co ty sobie tam ubzdurales to nie wnikam... Jak narcos pisal, nie jestesmy zadnymi znajomymi itp. Podobnie jak narcos mam w kacjach roznych spolek - na gpw tylko jednej, technologicznej, taka kase, ze przez cale zycie tyle nie zarobisz, wiec przestan belkotac i wracaj na swoj Mabion! A czemu narcos trzyma akcje Serinusa pisal juz nie raz. To nie jest osoba, ktora musi liczyc kazdeg ogorsza jak Ty, wtopil tutaj, przyznal to i tyle, swoje powody trzymaania akcji podawal wiele razy, skoro jestes taki szerlock to sobie odszukaj.. Chyba ze potrafisz tylko znalezc cos co sobie uroich, z realnym siwatem masz problem??