• jak ocieniacie emisje? Autor: ~rekinado [5.173.145.*]
    Dobrze rozumiem, że jeśli wypuszczą wszystkie możliwe akcje z emisji to przybędzie ok 90 mln akcji?
  • Ok: jak ocieniacie emisję OK Autor: ~Olex [45.84.121.*]
    My tutaj przyzwyczailiśmy się nie do inwestowania w spółkę tylko do czystej spekulacji kto szybszy kto kogo oszuka sprzeda na górce kupi w dołku i zrobi tzw kółko.

Widać po tym komunikacie jedno że zbliża się czas poważnych rozstrzygnięc. Oczywiście każdy może pojechać na WZA czy NWZA bo im się nawet nazwy myla i zablokować zaprotestować ale lepiej siedzieć cicho i dalej szukać okazji naganiać a nie wypowiedzieć się na WZA z wpisaniem do protokołu. Lepiej narzekać na KNF a nie odważnie jak na Doradcy24 dawnym jeden z akcjknariuszy.

Nie mamy odwagi a może nie ma potrzeby. Ja mam nadzieję że spółka może jednak znalazła jakaś drogę rozwoju poszukała poważnego inwestora ma jakiś pomysł a nie znów rozdawanie alcji za grosz czy dwa. Chociaż tego wykluczyć nie można patrząc historycznie. Jest tutaj kilka opcji albo emisja za 2 do 5 groszy znajomi itd czyli to co było kiedyś albo coś nowego. Może to emisja za wkład niepieniężny może chcą coś przejąć może firme której sprzedali czy uzyczyli patent nie wiem tak myślę że to jednak chyba dobra wiadomość. Pakiet Yoshi też ulegnie rozwodnieniu to myślę że raczej już numerów za grosze robić nie będą może idą nowe czasy. Dla nich wycena pakietu posiadanego przez Yoshi ma znaczenie bo to ta sama grupa wspólne interesy.

Po tych latach trudno coś wyrokowac. Ja mam nadzieję że spółka bierze pod uwagę wycenę pakietu Yoshi i zrobi wszystko aby kurs nie spadał. Mogę domniemywać że odbiorca tego ogromnego pakietu alcji będzie podmiot który może zmeinic wycene całej spółki w tym pakietu Yoshi na plus.

Ja raczej obstawiam przejęcie jakiegoś podmiotu za wkład nie pieniężny i myślę że jak poznamy szczegóły to kurs będzie dużo wyższy. Czas pokaże...
  • Wystarczy poczytać Autor: ~Olex [45.84.121.*]
    Te dwa raporty i raczej chyba wiadome jest ze jedna emisja za kasę a druga w zależności od sytuacji będą mieli pełne pole manewru. Albo za wkład niepieniężny albo kasa jak będzie dobra sytuacja spółki.

Pytanie jakim przejęciem będą zainteresowani może któraś z firm szkolacych w zakresie Ratownictwa czy też medycyny ratunkowej. To by było zgodne że strategia Yoshi. Nas by chyba jednak interesowało przejęcie firmy zajmującej się produkcją czy dystrybucja tworzyw sztucznych czy wyrobów medycznych lub chociaż badaniami naukowymi jakieś laboratorium trudno powiedzieć. Znając życie raczej maka firna szkoleniowa ale producent tworzyw sztucznych to by było coś. Nie znam tej firmy Simo nie chce tutaj spekulować może przyjęcie tej firmy to wbrew pozorom mógłby być hit. Ważne że coś się dzieje może wreszcie na tym papierze nie będą tylko wzrosty soekukacyjne ale coś wreszcie co ma ręce i nogi jakaś produkcja zyski.... Aż głupio pisać to aż nie do wiary że może w koncu coś zaczną zarabiać na tej części pilimerowej. Podsumowując myślę że teraz sprzedawać to chyba głupota warto poczekać ale pewnie nie mam racji
  • Re: Wystarczy poczytać Autor: ~Tomek [185.122.107.*]
    A ja myśle że masz sporo racji. Jak zobaczyłem emisję za wkład niepieniężny to od razu pomyślałem..... Inwestor!!!!
  • Re: Wystarczy poczytać Autor: ~Tomek [185.122.107.*]
    A najciekawsze jest to że najpierw pisali o niedojściu do skutku emisji akcji serii L a teraz piszą akcje serii L będą zaoferowane po 6 groszy dla osób prywatnych z, wyłączeniem dotychczasowych akcjonariuszy. Niby potrzebują kasy ale zwykłym akcjonariuszom po 6 grosxy nie dadzą a pewnie nie jeden by wziął bo ja napewno. Normalnie cyrk.
  • Wnioski Autor: ~Olex [45.84.123.*]
    Słusznie zauważyłeś że nie po 1 grosz a po 6 i nie dla każdego a dla wybranych.

Z jakiś powodów odkladany był moment zmian w spółce. Może teraz przyszedł odpowiedni i będą Iinformacje które pchną kurs zdecydowanie do góry.

Być może okres czystej spekulacji popartej plotkami i życzeniowa interpretacja komunikatów zmienia się w czas w którym coś dobrego w spółce się zacznie dziać naprawdę.

Na moje wyczucie i po przeczytaniu komunikatów wierzę w to że te czesc szkoleniowa będą rozbudowywać ze pójdą w te medycynę ratunkowa szkolenia z nowych technologii czyli rozbudują czesc szkoleniowa mając tutaj duże doświadczenie social media itd będzie im łatwiej to promować organizować bo są na rynku mediów szkoleń od lat mają know how.
    Buc może przejmą jakąś małą firme szkoleniowa tworzona przez paru ratowników medycznych może powiązanych z wojskiem lub byłymi wojskowymi w tym medycyna pola walki i na to może pójdzie ta emisja lub jej czesc ta za wklad niepieniężny

Mnie interesuje jednak Polynertech czesc naukowo technologiczna oparta na zespole prof i dr i mgr ja mam nadzieję że oni nie złożyli bron i źe wiceprezes coś zrobi dla tej spółki zrobi zwłaszcza że kazdy z nich ma chyba pp 3.mln akcji które to pakoety teraz są dość słabo wycenione ale cóż każda spółka technologiczna ktora odniosla sukces ma okres w którym warto było kupić akcje bo były za bezcen. Oczywiście obiektywnie większość takich spółek sukcesu nie odnosi ślę te które jednak odnoszą dają wielokrotnie większy zysk niż tzw bezpieczne papiery. To kwestia w pewnym stopniu szczęścia plus geniuszu osób zarządzających i naukowców. A tutaj akurat zarówno w przypadku Y jak i LP można mieć jakąś nadzieje ze ich szanse są wyższe niż innych.
    W tej potencjalnen emisji ok 70 mln akcji widzę potencjał zarówno orzejecia czegoś więcej niż jakiejś małej firmy szkoleniowej. Tam jest ciekawa uwaga o wyznaczaniu ceny akcji zależnie od średniej ceny akcji w określonym przedziale czasu. To takie zabezpieczenie jak pójdzie kurs do góry to spółka będzie emitować akcje za większą kasę może I po 20 groszy co teraz wydaje się oczywiście niemożliwe.

Wszystko zależy od jednego czy uda im się przekonać inwestorów czy coś wynysla czy użyczenie mam nadzieje odpłatne patentów dla Simo zapewni przychody. Bo tego xe zacznie się produkcją tworzyw sztucznych z dodatkiem bakteriistatycznyn opartym na nanotechnologii Polymertech nie wiemy ale potencjalnie taka informacja mogłaby whwindowsc kurs. Ja bym ich tutaj nie skreślał.

Ja myślę że emisja po 6 groszy nie będzie dla każdego mogę mieć nadzieję że będzie dla kluczowych pracowników byłoby to naprawdę cos optymistycznego gdyby każdy z głównych naukowców nabył po kilka milionów akcji po te 6 groszy. Myślę że nawet z pensji naukowców mogliby przeznaczyć trochę kasy I dokupić robiąc inwestycje być może życia dla swoich dzieci.

Od pol roku jest cisza ..... mam nadzieję że Pan dr F szykuje dla nas dobre informacje.
  • Re: Wnioski Autor: ~dolar25 [89.64.48.*]
    Ha ha dobre żarty - wmawianie bzdur o jednym inwestorze jak w projektach uchwał wprost jest wpisane, że śmieciowe akcje zostaną zaproponowane 49 znajomym króliczka po 1 groszu a oni wywalą je w rynek podbijakąc kurs może do 10 groszy (co i tak daje im 1000% zysku - czyli np. obejmując 10 mln akcji po 1 groszu przy sprzedaży za 10 groszy na czysto zarobią milion złotych) a potem zjazd na 2 grosze. Ale tacy naiwniacy i marzyciele jak Wy nie kumacie, że tą kasę zarobią na was wciskając Wam makulature po 10 groszy haha
  • To nie jest jednak przypadek Autor: ~Teodor [217.148.141.*]
    Że ktoś pisze takie bzdury i nie odróżnia wartości nominalnej od ceny emisyjnej przecież to niemożliwe żeby był tak niemądry. Jeśli tu jest to zna podstawy a jeśli tak pisze bo nie chce przepłacać może ktoś akurat nie wie że wartość nominalna akcji wynosi 1 grosz o cena emisyjna ma zależeć od średniego kursu w określonym przedziale czasu i sytuacji rynkowej. Krotko mówiąc jak będą dobre raporty to kolejne emocje mogą być wyżej wycenione
  • Re: To nie jest jednak przypadek Autor: ~Tomek [185.122.107.*]
    Nie przejmuj się nim, widać że chłop czytać nie umie i pisać też chyba nie bo cały czas wkleja ten sam tekst.
[x]
CTEGROUP -2,78% 0,03 2025-12-17 12:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.