dla zainteresowanych p/t i obecnych akcjonariuszy. Poczatek ESPI nr 53/2018 - mozna przeczytac. Skrót jak było : RK stworzył umowę / fałszywkę/ do zawiadomienia dołaczył xero , ktore za zgodnosc z orginałem poswiadczył pełnomocnik MBF - G.Ch.y.l.Ten ostatni dopiero w trakcie postepowania przed Sadem przyznał ze nigdy orginału nie widział , a poswiadczył bo uwierzył RK w jego istnienie. Sąd I Instancji 24.11.2023 r rostrzygnął na korzysc oskarzonego - uniewinniając go .Ten zas cały proces bronił sie sam i wygrał , mając przeciwko sobie Proku..raturę kancelarie prawna ? ta która poswiadczyłą nieprawdę , MBF .Nie jest prawnikiem zatem samo juz to wskazuje na niewiarygodnosc zarzutów i ich miałkośc. To jeszcze nie koniec bo role zapewne sie odwrócą. Zupełnie przy okazji wszyszło ze RK "stworzył " wiele innych dokumentów - na kwoty idące w setki tys zł.To jest wiarygodnosc MBF .Przeszłość nie mineła bo obecnie wraca wyjasnianie tego co było wiec trudno mówic o klarownej sytuacji bo przyszłosc jest niewiadoma
z ESPI : W dniu 14 grudnia 2018 roku zarząd Emitenta przekazał kopię zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa na ręce zarządu spółki Vabun S.A. z siedzibą w Lublinie wraz z informacją o podjętych czynnościach operacyjnych przez Prokuraturę i Policję. O wszelkich rozstrzygnięciach Spółka będzie informowała w raportach bieżących.
Zarząd Spółki zdecydował o publikacji powyższej informacji z uwagi na fakt, iż potencjalnie może mieć ona wpływ na wycenę instrumentów finansowych Emitenta notowanych w alternatywnym systemie obrotu.
Przecież pierwsze rostrzygniecie było w 24.06.2020 - umorzenie na skutek -watpliwości co do zawartej umowy . Gdzie wiarygodnosc ? MBF i RK? Gdzie Beka , Realnie i inni Dewiacje .Nie słychac oburzenia na działalnosc MBF .Chcieliscie faktów to macie - patrzacy w przyszłośc wizjonerzy- naganiacze
Z tym się Thiago zgadzam ale może jakby przyspieszyli to nie wiem czy byś się ucieszył jako posiadacz akcji...ogólnie sądy i ta cała palestra to...brak słów tam idą same kanali3 beż sumienia...
Sądy to zwieńczenie pewnego procesu , a co dla akcjonariuszy ? Policz sobie ile za poswiadczenie nieprawdy MBF zapłacił Cy.l.owi ?Ile za obsługe "prawną " zapłacił od 2018-do 2023 i ...przegrał .To szło z prywatnej kieszeni RK i Janusza czy ze spólki ? Pokazuje ze fikcja w ich wydaniu jest niezmienna , czy to 2018 czy 2023 - wiec obecny akcjonariat pewnie płaci podobnie jak ten z 2018
Realnie to chyba twoje : Jestem totalnie wyluzowany Wielebny. Ale jako akcjonariusz MBF chcę znać szczegóły rozpowszechnianych na tym forum "informacji" otrzymałeś szczególy wiec nie płacz proszę , problemów nie ma ten który je podał , problem ma MBF i ty jako akcjonariusz wiec nie płacz proszę - luzik Realnie
Napisałeś "A", którym jest odwołanie się do komunikatu ESPI 53/2018. Miałem nie sięgać do takiej prehistorii, ale ugiąłem się i zrobiłem to. Przeczytałem ww. ESPI i stwierdzam, że nijak się ma to działalności MBF. MBF był kiedyś akcjonariuszem Vabun i to jest fakt, jednak nie odnosi się do bieżącej działalności tej Spółki.
Jak już sięgnąłem to tej prehistorii, to zacząłem przeglądać dalsze ESPI, czy MBF nie umieściło informacji jakie są losy tej historii z e wskazanego przez ciebie stock ESPI 53/2018.. I przeczucie mnie nie myliło. Spółka opublikowała info na ESPI informację o wyroku nakazowym zapadłym w sprawie opisanej przez ciebie w raporcie ESPI 53/2018. To info zawarte jest w komunikacie ESPI 1/2020
Wskazuje również, że wyrok nie jest prawomocny, czyli zapadł w I instancji. ty też wypłakałeś w płaczu z 24 listopada 2023 r., że w tym dniu zapadł wyrok w I instancji
To o co chodzi z tymi wyrokami w kontekście opublikowanych informacji przez Spółkę na ESPI i twoich stock publikowanych na tym forum informacji? O co chodzi z oskarżonymi? Kto jest winny?
Realnie 2018 to nie prehistoria , MBF w 2018 opierał swoja strategię rozwoju na Vabunie w 2019 na elektrowi wodnej , 2020 maseczki , kabiny itd 2021 ..... mozesz wpisac sam .Takze 2022 i 2023 .Co z tego wychodzi ? Wyrok nakazowy w Sadzie Karnym jest taki sam jak wyrok nakazowy w E-Sądzie , czyli bez rozpatrywania sprawy a tylko na podstawie DOKUMENTÓW - nawet sfałszowanych. Juz 24.06.2020 w Sądzie odbyła sie rozprawa - z udziałem stron i tu zapadło umorzenie z/w na "niejasnosci i niewiarygodnosc zawarcia umowy" o tym juz ESPI nie było. Nastapiło zazalenie i postepowanie wróciło ponownie do "bardziej dogłebnego " badania sprawy.To postepowanie zakonczyło sie uniewinnieniem . Czekamy na ESPI
Tu nie ma już miejsca na gdybanie to są fakty zmaterializowane...ale niektórzy ...zawsze muszą mieć rację...od takich zawsze najlepiej jak najdalej ale nie jest to porada inwestycyjna