Witam wszystkich posiadaczy tego papieru. Bardzo ciekawa i stabilna spółka w tych ciężkich czasach. Kurs oscyluje w granicach od 14 do 16 zł, ostatnio raczej bliżej tej niższej granicy. Dlaczego? W mojej opini przede wszystkim gdyż -
1. papier kupuje teraz Stefański - nie zależy mu żeby skupować po 30 zł tylko w dobrej cenie.
2. Jesli biorą go fundusze to jest ten sam schemat działania.
3. Koniunktura w Euro oraz na GPW jest do doopy - nie ma wzrostow.
4. Panika wsrod posiadaczy akcji - jeden zly sygnal, wiadomosc i wywalaja jak glupi.
Pocieszajacy jest fakt posiadania dobrego portfela zlecen polaquy - nie spadnie wk, brak problemow z finansowaniem, segment dzialania - infrastruktura.
Jestem posiadaczem rowniez polimka - ale tam jest wieksze zamieszanie na kursie - mial rosnac na ponad 3 zl a spadl w okolice 2.
Ciekawe co bedzie dalej z tymi spolkami - rzuccie opinie....
Wszystko racja.jednak daje sie zauwazyc silna korelacje z wig 20.Wg mojej opini morganowcy dopilnuja spadku indeksu przynajmniej do wygasniecia tej serii fiutow(3 piatek marca)Tak wic dosc duze niebezpieczenstwo obsuwy kursu.Mysle ze spokojnie mozna sie jeszcze wstrzymac z zakupem,lecz obserwowac papier pilnie,nawet w trakcie sesji-jest tego wart
Polaqua spanikowany akcjonariat. PMX - W20, ja sypacz zacznie sypac to niema znaczenie ze roboty maja na 4 lata do przodu. Dobrze jednak stopniowo akumulowac i edno i drugie. Teraz sugeruje zakup 30% z przeznaczonych srodkow na te spolki. Przewazalbym jednak PXM, szybciej dołuja szybciej odbije. Już był kilka godzin ponad 2,50 ;-)
dla mnie najwazniejsza sprawa sypacz zakonczyl wysyp w poprzednim tygodniu,wiec co teraz pozostaje? pomijam spanikowanych co sprzedaja po pare akcji po obecnych cenach.pozdro
Ale poszło zlecenie na koniec - 8000, pewnie Marek rzucił sie do kupowania - dobrze, ze skupuje to kurs niezle sie trzyma - to już chyba jedyna społka, która ma taki wk - 0,6 w infrastrukturze - reszta minimum 0,9
Dzis zakupiłem Energoinstal - tez fajna spółeczka, ale DUDa przebiła wszystkich - przegięli z opcjami - mam nadzieję, ze tego samego nie bedzie z Polimexem, oni maja tylko forwardy ))
popieram - cena jest OK... tylko nie wiadomo, czy wig20 nie zwali się np. do 1000 pkt.. wówczas nic nie pomoże - dlatego raczej bym obserwował globalnie.
Obie spółki mają prace i zamówienia z sektora publicznego . A to okaże się kluczowe.
co do kursu : Polaqua 13,60 - to już ciekawie wygląda a Stefański skupuje jak zapowiadał.
PXM - był już tak nisko
ja bym wstrzymał się dzisiaj .. i poczekał z zakupami w proporcjach 50/50 lub z przewagą Polaqua
Dzisiaj zjazd w dol zgodnie z rynkiem - bedzie mozna usredniac przy odpowiednio niskim pulapie - obstawiam, ze po wynikach za IV kw bedzie odpal na POLAQua, a w przypadku POLIMKA zależy jak wypadną im opcje Forward - mam nadzieję, ze dobrze i też wystrzeli. JAK wIG 20 spadnie do 1000 to chyba już nie będzie żadnej spółki wytrzymałej na taką wyprzedaż, niezaleznie od wynikow. Polimek nie spadl tak mocno jak wig20.
Ja wywalilem dzis Kolastyne - zarobiłem mało, ale nie straciłem - a Kola ma prawie 10 baniek straty...