Aktualny kurs to kpina w wycenie tych spółek na GPW, C/WK na poziomie 2 to śmiech na sali, zwłaszcza z projektami, które obecnie spółka szykuje. Kto tak dołuje kurs akcji spółki, ewidetnie widać, że ktoś większy sypie PKC, pytanie czy czegoś nie wiemy czy o co może chodzić?
Ja sypie siedzę w spółce dwa lata i co małe zainteresowanie . Mam inne spółki na oku . Jak nie zaczniecie robić zakupów z prawej to będziemy kolejne lata na tym poziomie.
Cóż za złośliwy los... Jedna spółka jest wyceniania tak, inna inaczej, ciekawe dlaczego tak może być? Może ma to coś wspónego z brakiem komunikacji spółki? Z nierealizowaniem planów?
Przecież od początku komunikacja jest na takim samym poziomie wiec bzdury gadasz. Z tą realizacją planów tak samo, przecież wszystko co było zapowiadane powstało co prawda z opóźnieniem, ale wyszło. Jedynie Orange nie pykło, ale nie z winy spółki.
Przecież to lipa z destructiv creation od początku była. wygląda, że chcieli wyłudzić pieniądze ze spółki. Zgarneli grę i teraz jeszcze chcą kasę spowrotem.
To, że lipa, to całkowita zgoda. I że Destructive nie są godni zaufania. Z tym że musimy pamiętać, że obie strony podpisały umowę świadomie, obie strony konsultowały (mam nadzieję) umowę z prawnikami. Żadna ze stron nie wchodziłaby w umowę gdyby wiedziała, że za 2 lata będzie musiała iść do sądu, bo jedna ze stron nie dotrzyma jej warunków, a druga ma pełne prawo egzekwować jej warunki, co właśnie robi. Inaczej nie mieliby cienia szans w sądzie, a tylko narazili się na koszty i stracony czas. Mam nadzieję, że uda się jakoś szybko rozwiązać sprawę, chociaż znając tempo pracy sądów...
Jedynie orange, XD Spółka miała mieć dwie nogi, na których oprze rozwój. Dział creepy, robiący gry dla wąskiej grupy odbiorców i dział z projektem orange dla szerokiej grupy odbiorców, który miał małe szanse wypalenia, ale gdyby wypalił, to zmieniłby skalę biznesu. Teraz jednej z tych nóg nie ma i oczekujesz, że będzie rosło?
A co ma spadać ? Przecież już się wylało co miało wylać. Jak miało spaść to już spadło. Spółka pozbyła się nierentownego działu zwieksza dwukrotnie dział rentowny to chyba dobrze.