To sobie Panie mgr. przeczytaj raport, ale cały, razem z informacją dodatkową.
Spadek sprzedaży wynika z wycofania niskomarżowych produktów . Nastąpiła redukcja zatrudnienia. Więc Panie mgr. jeśli wiesz jeszcze coś o koszcie krańcowym, i jak on się zachowuje przy spadku narzutów kosztów ogólnozakładowych, to nie pitol.
Ebitda 31 mln - mówi Ci to coś.
Rentowność to podstawa.
To czytaj dalej Rzepe to daleko zajedziesz, dorzuć jeszcze Parkiet i rób doktorat.
A po ile brałeś Ambre, w ofercie , a może po 8, po 7, po 5, no nie po 3 i ile umoczyłeś. Teraz wychodzić to chyba tylko po to żeby zaraz wracać.Zamiast Rzepy polecam bilans skonsolidowany Akcjonariusz dominującego, poczytaj sobie i zobacz jaki udział ma tam Ambra i co w ich strukturze znaczy. Potem porównaj sobie ten udział w wycenie całej grupy akcjonariusza dominującego. A potem zajmij się czymś innym, i jak już znajdziesz np. 4 mln pln to dojdziesz do wniosku , że za tą śmieszną sume można zdjąć ponad 10% akcji i wprowadzić swojego człowieka do Rady. A potem poprosić uprzejmie Kolegów za Odrą, żeby Ci dołożyli jeszcze 4 mln i dostaną za 3 pln za akcje to co plasowali trzy lata temu za 9,5 pln.
I wtedy dopiero możesz ubiegać się o doktorat.
Poczytaj sobie rekomendacje Erste dotyczące Ambry, i będziesz wiedział , że takie wypowiedzi w mediach przy takim kursie służą jedynie i tylko i wyłącznie akumulacji.
Podoba mie sie ta ambra czytalem raport tylko martwia mnie zobowiazania a wrecz nie widze srodkow przeznaczonych na ten cel albo jestem slepy moze kyos przetrze mi wytlumaczy
Tak 3 zł. JA z niej wychodziłem jak zobaczyłem info, że pionier zmniejsza zaangażowanie poniżej 5 % wówczas wyniki były jeszcze dobre, czego nie mogę powiedzieć o poprzednim roku 2008. kto ma oczy i umie logicznie myśleć, to dobrze wie co tą spółkę czeka.
JAk dla mnie bankructwo niestety jest realne.
Przy wzrostowym kursie euro, lepiej się wcześniej zatowarować w imporcie surowca i towarów handlowych, czy nie ?????
Brak opcji, dodatni wynik na różnicach, ryzyko max 4 mln na zabezpieczonych forwardami płatnościach.
A o bankructwie to powiedzcie Babuni, to może uwierzy.
Poczytajcie raporty finansowe Inwestora strategicznego, to zobaczycie jaki mają cash flow , więc ewentualne pożyczki są dla nich bezproblemowe.
W raportach niemickich są informacje na temat zakończonej restrukturyzacji zarządzania grupą, i jak trzeci kwartał będzie rentowny z zyskiem to Ambra wyleci w kosmos.
Cały zarząd i Prezes Rady Nadzorczej ( sprawdzcie sobie kto to jest ten Pan i jaki ma majątek), pakowali pod koniec stycznia - chyba nie pod bliskie bankructwo ????/