Jak myślicie ile kopii SH2 Remake może się sprzedać w ciągu pierwszego roku? Prezes mówił o potencjale na kilka mln sztuk że względu na siłę marki i wsparcie Konami. Często cytowane są liczby sprzedanych egzemplarzy gier z serii Resident Evil, który był dużo większym sukcesem komercyjnym niż pierwsze odsłony SH. Mało kto pamięta, że oryginały rozeszły się w łącznej ilości 3 mln (liczby z vgchartz.com). Jakie są Wasze predykcję?
Gra nie będzie tania więc nawet jakby sprzedali 500 tys razy 200 zł to daje 100 mln przychodów czyli już sporo. Jak będzie to zobaczymy ale muszą jeszcze ogłosić datę na co wszyscy czekają. Obecnie dzielenie zysków to jak dzielenie skóry na niedźwiedziu. Jednak mam raczej pewność że akcje tańsze nie będą.
Zgadza się, przy czym nikt nie wie jaki % od sprzedanej kopii trafi finalnie do BLO. Nie jest tajemnicą, że w takich układach większość kasy zgarnia wydawca i właściciel IP. Ja byłbym zadowolony, gdyby dostali 20mln z tej kwoty, która wskazałeś :)
Dzięki za podzielenie się swoją prognozą. Ja obstawiam 1-1,5 mln w pierwszym roku (głównie PS5). Później Xbox i większe przeceny, co pewnie wywinduje sprzedaż do 3-5mln. Jest jeszcze jeden bardzo ważny warunek - nie mogą spieprzyć premiery :) Oczekiwania są bardzo wysokie.