• kreska Autor: ~Yoda [83.4.9.*]
    co sądzicie o kresce 23,50. jest to również fibo61. i jest taka kreska od 19/01/2009 przez 25/05/2026 dochodzi do 23,50.
    jeśli chodzi o konsolidację od marca to tak długa z wybiciem to raczej było przejęcie akcji i teraz kontynuacja. zysk z 3-15/17 musiał być realizowany. te kreski tworzą dość zwarty opór ale właśnie może powinien on zostać rozbity zdecydowanie. nad tym teraz deliberuję - czy a jeśli to ile ponad 23,50

• Re: kreska Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    dobry ten twórca AI...nic nie rozumiem :)
    wbiłeś za dużo synonimów lub pomieszałeś "języki",
    rozwiń proszę myśl , ale po swojemu.
    z innej beczki to ja podziwiam animatora ,towarzyszy od spółki czy innej komunitywy co tak szarżuje od kilku mcy tymi 1 & 9 szt :)
    oby za szybko wrony i sroki się nie zleciały

• Re: kreska Autor: ~Yoda [83.4.9.*]
    to 3 proste kreski - linie, opór. fibo od szczytu 2013 do dołka 2020, fibo61 jest na 23,50. oczywiście nie mierzę precyzyjnie.
    mam swoje wrażenia, ale właśnie są to wrażenia.
  • Re: kreska Autor: ~asdf [37.8.230.*]
    Jak ktoś gra technicznie to faktycznie pierwszy bardzo poważny opór stoi na ~23zł, zakładam, że jest/będzie on bardzo podobny do tego dotychczasowego, czyli ~17zł. Osobiście (to nie jest żadna rekomendacja!), nie spodziewam się tutaj od razu rajdu na 3x zł, więc pewnie dużo osób rozładuje się pod 23zł, a wtedy korekta, kolejna konsola i atak kolejnego oporu ~29zł i dalej znowu ~36zł.
    To oczywiście teoria, a jak będzie w praktyce, to się okaże. Może się okazać, że nagle Action ogłosi kolejną akwizycję, szybszą spłatę układu, czy powrót dobrej koniunktury i duże zyski. Czas pokaże ;)
  • Re: kreska Autor: ~Yoda [83.4.9.*]
    nie wdając się w szczegóły, również wydaje mi się, że korekta w zw. z oporem 23,50+/- będzie jedynie przystankiem jednak to tak silny opór, że powrót z góry do tego oporu chyba obowiązkowy.
    no nic, nie mam w zwyczaju nudzić za dużo. teraz przy wybicu ten opór staje się realnym elementem trendu. chętnie poczytam co uważacie. tyle ode mnie. do następnego... >23
    pzdr
    Ja jestem tego samego zdania, wystarczy zaobserwować historię ze spodkiem, gdzie kurs odbił się od ~17zł, po czym nastąpiła bardzo mocna korekta (co ciekawe, najniższy punkt korekty był w dniu wybuchu wojny) i dopiero po wyjściu z niej doszliśmy, w długiej konsolidacji, do momentu, w którym jesteśmy dzisiaj, czyli na progu ataku pod kolejny opór czyli ~23zł.
    Zakładam, że ten może zostać przebity z delikatną górką, ale później będzie nieubłagana korekta, kolejna konsolidacja i na nowo cykl.

Ponowię tylko, że to nie jest rekomendacja, tylko prywatne obserwacje ;)

Yoda, odnośnie udzielania się na forum, osobiście zachęcam do tego, bo wymiana konstruktywnych opinii jest zawsze cenie, zwłaszcza na pohybel "cenotwórczych" wynaturzeń :)
    Jeszcze w ogóle poza rozważaniami technicznymi, skąd akurat teraz wybicie na Action?
    Z tego co ostatnio czytałem/oglądałem wynika, że detaliści zaczynają na nowo wieść prym i odzyskiwać klientów, w Chinach pierwszy raz od kilkunastu miesięcy odnotowano wzrost sprzedaży telefonów. U nas też patrząc na PEPCO/DINO widać, że sentyment odbija. Otoczenie polityczne niby też ma budować bezpieczeństwo (nie oceniam politycznych tematów, powtarzam tylko za innymi), a przez to wzrost konsumpcji. I tak, wiem, że Action nie jest detalistą, w pełni tego słowa znaczeniu, ale myślę, że sprzyjające otoczenie makro plus techniczne na kursie mogło zainteresować nowych inwestorów. Stąd też "niespodziewany" ruch na kursie.
    Jak macie inne obserwacje, to piszcie śmiało.
  • Re: kreska Autor: ~jazz [31.61.187.*]
    W końcu ktoś napisał o makrootoczeniu. Jak się można na jednej kresce zafiksować?

Action to spółka Fundamentalnie dobra
  • Re: kreska Autor: ~Grubas [31.61.171.*]
    Ja obstawiam zawsze dwie kreski, po jednej do nozdrza. Rano i wieczorem, czyli razem cztery. 19+4 = 23. Czyli wychodzą 23 zł, proste. Tam jest opór, a jeśli pojawi się opór, trzeba zwiększyć dawkę.
  • Re: kreska Autor: ~aa [85.221.255.*]
    kreski kreskami...
    ale zakładam, że kazdy komu zalezy na wysokim kursie action robi zakupy i na krakvet i na sferis :)
  • Re: kreska Autor: ~Mykmyk [31.0.45.*]
    Jeszcze na bron. pl
    Nie zapominaj
  • Re: kreska Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    I przez b2b action:)
[x]
ACTION 0,00% 29,40 2025-10-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.