jak zarządza tym rodzinka bez kompetencji , leśne dziadki co w ich planie jest okradanie akcjonariuszy wieltonu a teraz tutaj sie dorwali, aby przy takim wzroście popytu na produkty spożywcze i cenach nie mogli zarobić? A inni producenci żywności liczą grube zyski to chyba coś jest nie tak?
Które to te spółki spożywcze z wynikami jak marzenie w tym roku? Ze źródłem danych o wzroście popytu na produkty spożywcze też się z chęcią zapoznam, bo natrafiam na same mówiące o głębokim kryzysie konsumenckim sprezentowanym nam przez PiS.
Dzień dobry. Witam wszystkich szczęśliwych naganiaczy i nieszczęśliwych posiadaczy ( no cóż tak się jakoś złożyło iż powiększyłem wasze grono), ja też zostałem marzycielem. Moja inwestycja w spółkę jest mała, to i ewentualne oczekiwania, rozczarowania będą odpowiednio skromne. Oczywiście ewentualnie rozważam powiększenie (lub wyzerowanie) swojego zaangażowania w ten papier. Aktualnie papier jest w obserwowanych. Pozdrawiam.
Dnia 2023-12-01 o godz. 17:53 ~pestka napisał(a): > nie obserwuj ze zrozumieniem :) można zwariować
Witam, ja nie inwestuje w celu jak to nazwałeś zwariowania, lecz zyskania (paru monet). W miarę bezstresowo, aczkolwiek trochę adrenaliny jest jak najbardziej wskazane, przecież to szulernia eee.. znaczy się giełda i nikt nikogo nie zmusza do wydawania swojej ciężko zarobionej kasy . Ale wiadomo perspektywa szybkiego zysku kusi. Oczywiście efekty są różne. Uważam na tej spółce jest potencjał do wzrostów, chciałoby się powiedzieć b.dużych. Nie mogę zrozumieć tylko jednego (oj tam, oj tam pewnie dużo więcej) , tu wydaje się największym zagrożeniem (nieporozumieniem ) jest główny udziałowiec. Już raz udało mu się ograć fundusze (pamiętacie skup po 1zł), czy teraz próbuje ograć nas? Okaże się niebawem. Pozdrawiam
Witam wszystkich, (a właściwie kogo?) tak się zastanawiam, czy na tej spółce jeszcze ktoś z drobnych został? Kto tu jest? Na forum cisza, na espi cisza. A sam kurs wygląda nieciekawie. Chyba niepotrzebnie znowu dokupiłem, co prawda trochę , ale dlaczego? Wiem ,że spółka ma potencjał, tylko kiedy przełoży się to na wzrost notowań akcji? Nie wiem, ale mam czas i pieniądze. Poczekam. Pozdrawiam.
Zostaję z coraz mniejszym pakietem, by śledzić ten proceder do samego końca. Spółka się rozwija, ale właściciel wybrał drogę wyciskania akcjonariuszy, a nie zarabiania na rynku. Do tego musi przyjmować wszystkie obelgi, bo kontynuuje politykę i kłamał przed Sądem. Pan Robert też mnie zawiódł, bo został wykorzystany od samego początku, ogłaszając podpisanie umowy w momencie wybuchu wojny i dynamicznego wzrostu notowań. Z perspektywy 3lata myśleli nad projektem i wykazali stratę. Możliwe są dynamiczne wzrosty do wyceny księgowej 4.5czy debiutu 11zł (to jest dopiero oszustwo), czy wyceny godziwej 30, ale satysfakcji z tego nie będzie.
Dnia 2023-12-11 o godz. 21:30 ~Mniam napisał(a): > Zostaję z coraz mniejszym pakietem, by śledzić ten proceder do samego końca. Możliwe są dynamiczne wzrosty do wyceny księgowej 4.5 czy debiutu 11zł , czy wyceny godziwej 30, ale satysfakcji z tego nie będzie.
Witam, wymęczonych posiadaczy i tnących straty szczęśliwców. Mniam , widzę skracasz się, a ja chyba zwariowałem - znów dobrałem parę sztuk. Te pakiety w tej cenie kusiły, ale to nie ja uwolniłem od problemu posiadaczy . Normalnie aby kupić taką ilość akcji , kurs trzeba by znacznie podbić do góry. A zatem jeśli straty podatkowe zrobione - czas na zysk. Przełom roku może być ciekawy (nareszcie ) dla posiadaczy? Cyt.:,,Możliwe są dynamiczne wzrosty do wyceny księgowej 4.5 czy debiutu 11zł , czy wyceny godziwej 30, ,,,
A satysfakcja z tego będzie ogromna. Czego sobie i wam życzę. Wesołych Świąt.
Dnia 2023-12-23 o godz. 18:53 ~Arti napisał(a): > Skąd ta wycena godziwa 30 się wzięła?
Nie wiem czym kierował się Mniam ustalając tą cenę ? Jak dla mnie to szulernia i każda cena jest możliwa (0.30 jak i 30). Przecież 30zł. to nic nowego. W 2006 r. maksymalny kurs Pamapolu wynosił 28.20zł przy zysku netto 14 400. A 07r. 34.63 zł. a zysk 39 676.
Trochę dobrej woli, sprzyjające okoliczności, dobre infa itp. a wszystko jest możliwe. Może tak na początek espi od szatana o zwiększeniu zaangażowania ? Byłoby miło. Wesołych.
> Trochę dobrej woli, sprzyjające okoliczności, dobre infa itp. a wszystko jest możliwe. > Może tak na początek espi od szatana o zwiększeniu zaangażowania ?
Oczywiście chodziło mi o Półgrabie. A konkretnie o pana Krzysztofa , który po ostatnich transakcjach na akcjach Pamapolu , miał debet 53 000 sztuk. Sprzedał 75 tys. - odkupił tylko 22tys. Szczęśliwym zbiegiem okoliczności w piątek ktoś (?) stał się posiadaczem pakietu 53 000 sztuk, w promocyjnej cenie. Będzie espi? Spokojnych ........ .
Witam w nowym roku. A jednak to nie pan Krzysztof (przynajmniej oficjalnie?) kupił ten pakiecik 53k. Szkoda bo to mogła być ta iskra. Jak nie zakup akcji to może jakieś skromne info np.: konserwy dla ubogich:
--------12 grudnia 2022 r. Komisja Europejska zatwierdziła Program Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 (FEPŻ). Program będzie realizowany przez najbliższe 7 lat – do 2029 r., a jego łączny budżet to aż 583 mln EUR.-------
Już wcześniej ich karmiliśmy i chyba smakowało?
Albo dajcie chociaż komunikat o terminach raportów okresowych, będzie wiadomo , że żyjecie. ,,,,,Może być i pakt z diabłem [...]. Tyle tylko, że forsa będzie trochę śmierdziała siarką.,,, Pozdrawiam.
Mówisz i masz: Zarząd PAMAPOL S.A. (Emitent) informuje, że w dniu 25 stycznia 2024 r. na stronie internetowej Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa z siedzibą w Warszawie (KOWR) przedstawiono informacje z otwarcia w dniu 24 stycznia 2024 r. ofert złożonych w ramach przetargów nieograniczonych na dostawy artykułów spożywczych do magazynów organizacji partnerskich w ramach Programu Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027, Podprogram 2023, (Przetargi, Program) organizowanych przez KOWR, z których wynika, iż Emitent złożył najkorzystniejszą ofertę cenową na dwa zadania częściowe objęte Przetargami, tj. na dostawę fasolki po bretońsku na wartość 13,5 mln zł brutto i szynki drobiowej na wartość 19,7 mln zł brutto.
Łączna wartość ww. ofert złożonych przez Emitenta w ramach ww. Przetargów wynosi 33,2 mln zł brutto.
Dostawy będą realizowane na rzecz organizacji partnerskich: Federacji Polskich Banków Żywności, Caritas Polska, Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej, Polskiego Czerwonego Krzyża oraz Kościoła Starokatolickiego w RP.
wczorajszy komunikat wystarczył na to że dzisiaj nikt nie musiał sztucznie bronić 2,90 zakupem kilku akcji tuż przed gdz. 17 :) dzisiaj kurs sam się obronił
Autor: ~czart [5.172.232.*]2024-01-25 21:30 Dziś : ATLANTA + 15.08% HELIO +13.64%
Spożywka się rozkręca. ====== Witam, rzeczywiście wig spożywczy nabiera rozmachu. Przecież ma co odrabiać , a niektóre jego komponenty już cieszą posiadaczy. Uważam , że my też możemy na tym skorzystać. Pierwsze oznaki już są , ,,wysyp,, komunikatów (2), ale jak na razie oznacza to tylko tyle iż zarząd żyje. Na kurs miało to ograniczony wpływ , infa były przewidywalne. Czekamy na coś bardziej szatańskiego. Pozdrawiam.
Proszę o konkrety w skali roku minus 20 procent ...
Cena emisyjna ponad 8 zł
Maxymalna powyżej 30 zł
Cena skupu prawie 4 zł
Proszę napisać co rośnie oprócz wku....... akcjonariatu?