• Bomba!!! Autor: ~ixi [188.146.252.*]
    Nowe info. Rusza program dla akcjonariuszy. Będzie się działo!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [212.102.51.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Bomba!!! Autor: ~ixi [188.146.252.*]
    Kolarze to zostaną jutro kilka długości z tyłu
  • Ixi Autor: ~Piracik33 [45.128.38.*]
    Ty masz problemy z czytaniem i zrozumieniem prostego tekstu.
    Na jakiej podstawie maja byc wzrosty po info o NWZA. Tak naprawde wszystko sie dowiemy po wynikach. Dlatego prezes zapewne bedzie tlumaczyc w nastepny czwartek.
  • Re: Ixi Autor: ~Piracik33 [45.128.38.*]
    Sorki ixi nie doczytalem. Bardzo dobre info!
  • Re: Ixi Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    Najpierw czytaj, potem pisz :))
  • Re: Ixi Autor: ~cezgol [188.47.28.*]
    Oj, Piracik zapędził się :) Info dobre, program motywacyjny mówi nam, na co możemy liczyć w kolejnych latach. Determinacja co do przychodów spółki i wyceny akcji względem indeksu sWIG 80 :)
  • Re: Ixi Autor: ~Piracik33 [45.128.38.*]
    Adrian w odróżnieniu od ciebie potrafię przeprosić jak napisze coś niezgodnego z prawda.
    Spróbuj to naprawde nic trudnego. Nie ma ludzi nieomylnych,nieprawdaż? Bo nie spodziewam sie ze Mailnowa sciana byla rysowana , premedytacja......to byl poprostu blad w obliczeniach za który.:):)")
  • Re: Ixi Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    Malinowa Ściana cały czas w budowie. Zawali się, to przeproszę :)

13. Objęcie Warrantów Subskrypcyjnych Serii A przez osoby Uprawnione może nastąpić pod następującymi warunkami: (i) w odniesieniu do 49.764 (czterdziestu dziewięciu tysięcy siedmiuset sześćdziesięciu czterech) Warrantów Subskrypcyjnych Serii A (50% Serii A) osiągnięcia przez wskaźnik zwrotu z akcji Spółki w 2024 r. poziomu o 10 (dziesięć) punktów procentowych wyższego od wskaźnika procentowego zmiany poziomu indeksu sWIG80 Total Return w 2024 r. („Warunek Rynkowy A”); (ii) w odniesieniu do 49.764 (czterdziestu dziewięciu tysięcy siedmiuset sześćdziesięciu czterech) Warrantów Subskrypcyjnych Serii A (50% Serii A) osiągnięcia przez Grupę Kapitałową Spółki wartości Przychodów ze Sprzedaży Netto na poziomie nie niższym niż 45.000.000,00 zł (czterdzieści pięć milionów złotych) za rok obrotowy zakończony w dniu 31 grudnia 2024 r. („Warunek Finansowy A”). 17
    14. Objęcie Warrantów Subskrypcyjnych Serii B przez osoby Uprawnione może nastąpić pod następującymi warunkami: (i) w odniesieniu do 49.764 (czterdziestu dziewięciu tysięcy siedmiuset sześćdziesięciu czterech) Warrantów Subskrypcyjnych Serii B (50% Serii B) osiągnięcia przez wskaźnik zwrotu z akcji Spółki w 2025 r. poziomu o 10 (dziesięć) punktów procentowych wyższego od wskaźnika procentowego zmiany poziomu indeksu sWIG80 Total Return w 2025 r. („Warunek Rynkowy B”); (ii) w odniesieniu do 49.764 (czterdziestu dziewięciu tysięcy siedmiuset sześćdziesięciu czterech) Warrantów Subskrypcyjnych Serii B (50% Serii B) osiągnięcia przez Grupę Kapitałową Spółki wartości Przychodów ze Sprzedaży Netto na poziomie nie niższym niż 55.000.000,00 zł (pięćdziesiąt pięć milionów złotych) za rok obrotowy zakończony w dniu 31 grudnia 2025 r. („Warunek Finansowy B”).
    15. Objęcie Warrantów Subskrypcyjnych Serii C przez osoby Uprawnione może nastąpić pod następującymi warunkami: (i) w odniesieniu do 49.764 (czterdziestu dziewięciu tysięcy siedmiuset sześćdziesięciu czterech) Warrantów Subskrypcyjnych Serii C (50% Serii C) osiągnięcia przez wskaźnik zwrotu z akcji Spółki w 2026 r. poziomu o 10 (dziesięć) punktów procentowych wyższego od wskaźnika procentowego zmiany poziomu indeksu sWIG80 Total Return w 2026 r. („Warunek Rynkowy C”); (ii) w odniesieniu do 49.764 (czterdziestu dziewięciu tysięcy siedmiuset sześćdziesięciu czterech) Warrantów Subskrypcyjnych Serii C (50% Serii C) osiągnięcia przez Grupę Kapitałową Spółki wartości Przychodów ze Sprzedaży Netto na poziomie nie niższym niż 70.000.000,00 zł (siedemdziesiąt milionów złotych) za rok obrotowy zakończony w dniu 31 grudnia 2026 r. („Warunek Finansowy C”).
  • Maliniak Autor: ~Piracik33 [185.246.208.*]
    Nie zawali sie:):):)nie ma opcji.
  • Re: Ixi Autor: ~ixi [188.146.252.*]
    Nic się nie stało. Info budujące. Jutro czuję start lokomotywy. A zresztą mamy czas na dużo poważniejsze wzrosty.
  • Re: Bomba!!! Autor: ~Dzida [5.173.194.*]
    No to jutro dzida
  • Re: Bomba!!! Autor: ~xd [31.6.159.*]
    emisja akcji za friko oraz zapowiadany przez zarząd kiepski 1 kwartał zrobią swoje, do czerwca 2024 r 15-18 zł
  • Re: Bomba!!! Autor: ~ixi [188.146.252.*]
    Powiadasz w maju 2024 za akcję 15 złotych. Nie podbijam ale to przypomnę. Bo o zerze zapomniałeś z tyłu.
  • Re: Bomba!!! Autor: ~xd [31.6.159.*]

Dnia 2023-11-22 o godz. 22:51 ~ixi napisał(a):
    > Powiadasz w maju 2024 za akcję 15 złotych. Nie podbijam ale to przypomnę. Bo o zerze zapomniałeś z tyłu.

Będzie tyle ixi co teraz na Mabion tam też była emisja akcji motywacyjnych i gniot kisi się choć wbrew MDG Mabion zarabia i to wcale nie tak mało.
  • Re: Bomba!!! Autor: ~Prophet [5.173.194.*]
    Tu będzie odcięcie jak przy 7
  • Re: Bomba!!! Autor: ~Chudy [77.65.209.*]
    Ciekawa wizja, zweryfikujemy proroctwo .......
  • Chudy Autor: ~piracik33 [146.70.161.*]
    Cos Twoja wiara w spolke jest bardzo mala. :):):)
    Jak bym mial takie podejscie jak TY to bym chyba wolal wrzucic na lokate albo inwestowac w KGHM

Wiesz kto tu gra i jak moglo spasc przez miesiac 40% bez wiekszego powodu to rownie dorze moze pojsc 100% w dwa tygodnie po dobrym info.
    Wystarczy ze sie sprawdzi to co pisales w swoich postach i juz powinnismy byc powyzej 70zl....

Ja tu widze korelacje patrzac na wykres od marca:):):)

• Re: Chudy Autor: ~Chudy [77.65.209.*]
    Moja wiara nadal sila, ale w takie cuda nie wierzę, to musiała by być jakaś niespodziewana i 'łamiąca wiadomośc', a takiej się nie spodziewam. Spodziewam się organicznego rozwoju, złożenia wniosku na vcast do CE, pozyskiwania kolejnych partnerów, złożenia wniosków na vcast do FDA. Tego się spodziewam, ale może czymś nas zaskoczą.

Wyników nie spodziewam się wybitnych, bo to nie ten czas.

Zaskakuje mnie w sumie słabość kursu, szczerze to liczyłem na wyższe poziomy, ale to tylko kurs, a spółka rozwija się wzorcowo zgodnie z zapowiedziami.

Frapuje mnie tylko, jak wbiją się w USA na rynek z vcastem. Ciężko będzie podebrać klientów Heartflow, no chyba, że vcast zdeklasuje produkt Heartflow, tak jak to robią algorytmy ekg, wówczas będzie to możliwe, inaczej będzie cięzko o ile wogóle możliwe. Zostaną wówczas pomniejsi gracze.

P.S.
    Wczorajsza wiadomość jak dla mnie neutralna o lekko negatywnym zabarwieniu, ale jest to koszt, który uważam warto ponieść.

• Re: Chudy Autor: ~piracik33 [146.70.161.*]
    Odnosnie kursu to chyba wszyscy widzimy ze jest trzymany krotko zeby maksymalnie zniechecic do zakupu i czekanie ze moze jeszcze jacys desperaci oddadza.
    Ale w/g mnie wszystko tu jest dopracowane do perfekcji i czekamy na bodziedz w postaci dobrych espi
    Co do espi to powiem szczerze ze dziwnie ignorujesz firme z NAsdaq ( no chyba ze TY wiesz o jakiej spolce jest mowa) ,nowa umowa z Resc no i wspomniany vcast ale o tych espi wiemy tylko nie wiemy kiedy?
    A nie przyszlo ci moze do glowy ze moze bedzie znaczaca umowa z nowym graczem( czytaj co podnosiles w swoim poscie)

Co by nie bylo bardziej od wynikow czekam na czwartek i co ciekawego powie nam prezes.
    Masz doskonala okazje zadac pytanie odnosnie rozwoju Vcast na rynku USA skoro cie to tak frapuje.
    Wyslij pytanie zobaczymy co prezes ma do powiedzenia w tej kwesti:)

• Re: Chudy Autor: ~Chudy [77.65.209.*]
    Już to zrobiłem. :)
  • Re: Chudy Autor: ~Adam [103.109.244.*]
    Panowie,Chudy i Piracik33 jak sie czyta wasze posty to naprawde człowiek ma ochotę pogłębiać swoja wiedzę nt spółki i w nia inwestować. Pozdrawiam. Adam
  • Re: Chudy Autor: ~Nowicjusz [194.116.193.*]
    Trochę zdziwiło mnie Twoje sformułowanie, że "to tylko kurs, a spółka rozwija się wzorcowo zgodnie z zapowiedziami". Nie bardzo rozumiem. Masz akcje? To chyba zarabiasz na wzroście kursu, a nie na perspektywach i rozwoju spółki? Chyba, że jest inaczej? Zastanawiające...
  • Nowicjusz Autor: ~Piracik33 [138.199.17.*]
    A ty jak mantre wszystkim chcesz obrzydzic spółkę.
    Wiesz na czym polega inwestowanie w przyszłość?
    Wybierasz spółkę która będzie w/g ciebie rozwijać nie tylko na rynku europejskim ale i na świecie. Obserwujesz czy spolka realizuje swoje plany.
    W moim odczuciu spółka ze wszystkiego wywiazuje sie w 100%
    Kolego twoje posty sa tak tendencyjne jak Nikiego.
    Tylko narzekasz ze kurs niski i nie zarabiasz. Jaki masz problem. Pisalem ci zebys sprzedal w tamtym tygodniu. Bylo trzeba tak zrobić i kupić inna perspektywiczna spolke.....

Zadziwiajace jest nagromadzenie postow ktore stawiają spółkę w slabym świetle. Albo narzekanie na zly kurs albo liczenie na slabe wyniki i możliwość dokupienia taniej.
    Panowie to jest naprawde slabe!!!
  • Re: Nowicjusz Autor: ~Adam [103.109.244.*]
    Dodam ze swojej strony do nowicjusza.
    Inwestowanie polega na kupienu spółki na niskich poziomach i czerpaniu korzysci wraz z rozwojem. I tak bedzie tutaj.
    Na szybki zarobek proponuje sprzedać również i zagrać w kasynie czarne- czerwone. Pozdrawia. Adam
  • Re: Nowicjusz Autor: ~Nowicjusz [194.116.193.*]
    Kolego, jako inwestor, który posiada akcje korzyści czerpiesz wraz ze wzrostem kursu akcji. Jeżeli tego podstawowego czynnika nie ma, lub spółka nie wypłaca dywidendy to jako akcjonariusz nie czerpiesz żadnych korzyści. Nawet jeżeli spółka się rozwija i wdraża zapowiedzianą wcześniej strategię. Trzymam kciuki za to, żebyśmy obaj mieli korzyści z MDG, ja ze wzrostu kursu akcji a Ty z rozwoju:-)
  • Re: Nowicjusz Autor: ~Nowicjusz [194.116.193.*]
    Piracik, ja rozumiem, że lubisz kisić ogórki na zimę i patrzeć jak sobie ładnie w słoiczku dochodzą. Ale finalnie robisz to po to, żeby je zjeść a nie obserwować jak w słoiczku ładnie proces zachodzi. Pokaż mi, w którym miejscu w moim poście obrzydzilem spółkę? Polemika na temat tego czy zarabiasz na rozwoju czy na wzroście kursu akcji jest obrzydzeniem spółki Twoim zdaniem? Sam dobrze wiesz, że z różnych względów nie zawsze wraz z perspektywami rozwoju akcjonariusze czerpią korzyści. Strategia rozwoju tu jest i pierwsze kroki poczynione. Zobaczymy jak dalej. Jak będą konkrety to uwierz, że będę pierwszym piewcą MDG:-)
  • Re: Nowicjusz Autor: ~Piracik33 [37.28.156.*]
    Powtorze raz jeszcze
    Szybki zarobek zapraszam do kasyna. Ja tu mam zasieg inwestycji conajmniej jeszcze rok.
    Poza tym jak śledzisz sesje to nie musisz pytań ci sie dzieje z kursem:):):)
    Przez rok przerabialem ta sytuacje juz 2 razy:)
    Sprzedaj i sie nie mecz szanowny kolego:) milego dnia
  • Re: Nowicjusz Autor: ~KOK [83.10.51.*]
    Pisalem Ci ze lubie czytac twoje komentarze i kolejna spółka twoj zostala trafiona i zatopiona
    MABION brawo TY
  • Re: Nowicjusz Autor: ~KOK [83.10.51.*]
     Pisałem Ci Pirack33, że lubię czytać twoje komentarze i kolejna twoja spółka została trafiona i zatopiona
    MABION brawo TY .Coraz mocniej mnie przekonujesz, że będę musiał chyba wejść przed wynikami bo trafiasz spółki w 10

• KOK Autor: ~piracik33 [146.70.161.*]
    Kazdy jest kowalem swojego losu. Przykaladowo liczylem jeszcze ze kupie za 25.XX ale obserwujac sesje doszedlem do wniosku ze juz tego nie zrobie biec dokupilem 300szt przd chwila bo uwazam ze wyniki beda oki plus dowiemy sie co za spolka z NAsdaq wiec kurs powiniej juz na stale zadomowic sie powyzej 30zl.
    Ale to tylko moje zdanie.
    Pozdrawiam
  • Re: KOK Autor: ~KOK [83.10.51.*]
    Piracik 33 skusiłem się i pozbierałem papier ty faktycznie nie jesteś naganiaczem bo cholera wszystkie spółki o których pisałeś idą w górę COGNOR MABION TEN wszystko poszło tylko cierpliwości była potrzebna to medikal tez musi iść.

• Re: KOK Autor: ~cezgol [188.47.28.*]
    Myślę, że o spółce z Nasdaq jeszcze się nie dowiemy (tutaj tajemnica handlowa, podobnie jest w XTPL). Zobaczymy, co dały umowy z poprzednich miesięcy. Ponadto może powoli czas zamieniać listy intencyjne w umowy. Czekamy.
  • Cezol Autor: ~Piracik33 [37.28.156.*]
    Nie znamy dokladnych zapisow ale wyslalem pytanie do prezesa odnosnie tej spółki, zobaczymy co nam w czwartek w tym temacie odpowie jezeli nie bedzie zadnego info w raporcie. Co do reszty jak zawsze sie z Tobą zgadzam i myślę ze jak sie zacznie to bedzie wysyp espi w 1q 24.
    Pozdrawiam
  • Re: Nowicjusz Autor: ~Nowicjusz [178.43.81.*]
    Ależ oczywiście, że sprzedam:-) wtedy uwolnisz się od mojego marudzenia na temat kursu, ale do tego czasu będę pisał co uważam za stosowne, tak samo jak Ty
[x]
MEDICALG -0,17% 29,55 2026-05-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.