• PZU Życie SA Autor: ~PZU złodzieje [193.109.244.*]
    Pracuje jako inkasent w lubartowie, to skandal żeby największa firma ubezpieczeniowa w Polsce nie ubezpieczała pracowników. Nie mam ubezpieczenia zdrowotnego, nie mam ubezpieczenia na życie ani zadnego innego. Mam umowe zlecenie wiec nie mam nawet urolopu. no nic nie mam. A dyrektorzy zarabiają po 30 000zł i wydają bezsensownie pieniądze na kalendarze z własnymi podobiznami. Ludzie to są wasze pieniądze to są tez pieniądze Państwa (Udziałowca) Duze składki małe wypłaty, pracownikom płacą krocie... to jest istny wyzysk. Ale dyrektorom za to sie wiedzie.
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~PZU złodzieje [193.109.244.*]
    dodam że zarabiam ponizej średniej krajowej niecałe 700zł a potrącają mi przeciez podatek i za co mam życ?
  • Re: PZU Życie SA Autor: filipowski [212.76.37.*]
    I co niby to wina PZU Twoim zdaniem... Skad w ogole przyszło Tobie to do głowy. Jak czasami ludzie mało wiedza i nie potrafią dopytac,doczytac.Prosta sprawa.Dzwonisz na infolinie i wyjaśniasz.
  • Re: PZU Życie SA Autor: filipowski [212.76.37.*]
    Co ,myslisz ze tylko w PZU tak jest ?
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~Aga [10.68.1.*]
    Cześć Mam na imię Agnieszka i tez jestem inkasentem w PZU Życie SA, mam do Ciebie takie pytanie: ile dostajesz wynagrodzenia za pracę w charakterze inkasenta, bo mi płaca marne 1% od wpływów do kasy także miesięcznie to wychodzi jakieś 500zł i jestem ciekawa czy to tylko u mnie tak jest czy wszędzie w każdej placówce. Proszę o odpowiedz i Pozdrawiam!
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~jola [212.160.111.*]
    cześć. Niestety ja też tak zarabiałam, dlatego juz tam nie pracuje. To skandal! lepiej poszukać sobie czegos normalnego bo praca inkasentki poprostu się nie opłaca bo i zbyt duża odpowiedzialność była jak na takie zarobki.
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~xxxx [79.184.243.*]
    ja tez jeszcze pare miesiecy temu pracowalam jako inkasent w pzu, na umowe zlecenie jako student. no moje zarobki to tez tylko 1% za gurik a inne skladki przyjmowalam w czynie "spolecznym". wysokosc pensji u mnie byla od 900zl do 2400zl zalezy od miesiaca i ilosci klientow. praca w stresie nie dos ze pilnujesz aby kasa sie zgadzala, aby wszystko zdazyc wklepac do cmk to jeszcze trzeba bylo poczte robic. szkoda ze umowa zlecenie jest umowa cywilno prawna i inspecja pracy nie moze sie wziasc za kontrole, praca ta wogole nie jest umową zlecenie.
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~ja [62.152.144.*]
    hej mi tez tyle wychodzi i tz jest 1% niestey:(
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~jans=usz [178.42.129.*]
    witam, mamoferte pracy jako inkasent w pzu zycie, temat moze stary ale moze ktos jeszcze przypomni sobie, chciazłbym sie dowiedziec na czym polega ta praca, jest to praca łatwa przyjemna? jakie doswiadczenia po takiej pracy moge wyniesc? oprocz liczenia pieniedzy, bede miał mozliwosc, poznania dokladniej ubezpieczen?czy moja rola bedzie przyjmowanie pieniedzy w oddzielnym pokoju
  • Może głupia rada - zmień robotę Autor: ~antydoradca [87.96.27.*]
    w takich firmach żyjesz z oszukiwania klientów. Może zwyczajnie nie umiesz kłamać i mało kto Ci uwierzy, że oferowane produkty mają jakikolwiek sens....
    więc zmień robotę - to nie jest praca dla uczciwych......
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~planerzyfinansowi.pl [94.254.145.*]
    zostan agentem bedziesz mogl wybierac i przebirac:)
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~ktoś [213.158.199.*]
    To się zwolnij z pracy pacanie
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~Paula [83.7.36.*]
    a powiedzcie mi jak inkasent sie rozlicza ?? sam musi placic podatek bo chyba z jego zarobkow nie jest on odprowadzany ?? pozniej podatek jest zwracany ?? nie znam sie na tym wogole a chcialabym wiedziec wiec moze odpowie mi ktos kto sie zna ;)
  • Re: PZU Życie SA nazwa REJESTRATORA Autor: ~Jaaaa [83.4.165.*]
    Czy ktoś wie jak się nazywa rejestrator do którego wprowadza się zainkasowane składki????? HELP!:)
  • Re: PZU Życie SA Autor: airjanek82 [89.78.48.*]
    Heh tylko problem jest moim zdaniem gdzie indziej. Przecież jak zaczynałeś prace to nikt Cię nie zmusił żeby tam pracować, to był Twój wybór, Ty zgodziłeś się na takie warunki.
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~sue [194.29.137.*]
    Tez tak myślę.. A zarobki marne są wszędzie
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~xxx [77.114.128.*]
    Dnia 2010-02-27 o godz. 17:53 ~sue napisał(a):
    > Tez tak myślę.. A zarobki marne są wszędzie

Ciekawe czy da si coś z ty zrobić? może jakieś związki zawodowe?
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~hmmm [194.177.29.*]
    zarąbiste w tych wypowiedziach jest to, że potraficie tylko narzekać jak to was dymają tu czy tam w branży finansowej.

A wykształcenie średnie masz?
    A masz zaświadczenie o niekaralności?
    A rozmawiać z ludźmi potrafisz?

TO K..... zostań agentem ubezpieczeniowym (lub multiagentem)

zarobisz ponad 20% od ubezpieczeń.... (a czasem nawet dużo więcej)

TYLKO TO TRZEBA SIĘ UCZYĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ................. uuuuuuu... a wy nie chcecie się uczyć, lepiej leżeć do góry palnikiem i NARZEKAĆ na zło tego świata.

Ciemnogród i tyle jesteście.... zazdrość, że ktoś zarabia duże pieniądze..... ale pomyśl...
    ten człowiek potrafił się czegoś nauczyć i miał charyzmę, żeby przebić się wyżej niż inni..... i nie narzekał tylko działał...

zazdrościsz kierownikom? też możesz nim zostać tylko musisz przestać biadolić i zacząć się uczyć i rozmawiać z ludźmi...
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~kaaasia [178.42.180.*]
    Też tak sąsze. Wszyscy tutaj zrzędzą. Ja jestem już inkasentem ponad 2 lata i nie nażekam. Wrecz przeciwnie to praca miła i bardzo dobrze płatna. Oczywiście w zależności od przerobu... Ale jak Wy macie miesiecznie 500 zł to siedzici i sie nudzicie. Współczuje. Ja czasem potrafie miec 400 zł dniówki ale wtedy od 8 do 17 zapierdzielam bo ludzi co nie miara. Także zastanówcie sie co piszecie. Moja pensja to nawet 5,5 tys. Tylko zależy w jakim miescie sie pracuje;) I co najwazniejsze weekendy wolne. Moge sobie swobdnie isc do szkoły. Nie rozgladam sie za niczym poki co. Ale pozniej jak sie czegos dorobie i znudzi mi sie przyjmowanie kasy to zmienie na cos innego. Poki co jestem zadowolnona z pracy PZU:) Mili ludzie, pracownicy i zarobki.
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~Kasica [77.253.200.*]
    Obsługuje od kwietnia grupowe ubezpieczenie na życie. Podpisalam umowe zlecenia i mam miec płacona prowizję. Jak na razie nic nie wpłyneło mi na konto pomimo, że opłaciłam już w terminie dwie składki. Czy PZU ma jakiś terminy wypłat prowizji? Proszę o odpowiedź.
  • Re: PZU Życie SA Autor: airjanek82 [89.79.45.*]
    Bo to tak jest, że jak się oczekuje nie wiadomo czego , to potem stąd się właśnie nieuzasadnione pretensje biorą.
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~pracownik [31.178.124.*]
    kłamstwo
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~dotti [212.76.49.*]
    No i co zrobic...Ja jestem tylko po prostu zwykłym człowiekiem,który po prostu sie ubezpeiecza i patrze na to z innej strony.
  • Re: PZU Życie SA Autor: ~ubezpieczony [83.25.131.*]
    Pozdrowienia dla Dyrektora. Czemu masz taki żal zostań dyrektorem albo prezesem. Wszystko jest w Twoich rękach