• RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~Anonimowy_Inwestor [208.115.125.*]
    Racjonalnie patrząc sprawdźcie sobie ile pojawiło się wpisów i to bardzo długich, negujących to co spółka podaje w oficjalnych komunikatach i czemu to ma służyć . Jeśli ja na przykład nie jestem zainteresowany kupnem  CDprojektu to nie będę ślęczał na tamtym forum wypisywał i przekonywał wszystkich, żeby nie kupować papieru bo coś tam bo tak ,na wznak, bo nie ma sensu ,bo nie zarobicie,bo stracicie,bo jeszcze coś. Po tych wpisach i po pilnowaniu forum od rana do nocy I odpisywaniu wszędzie przez te same kilka osób  jestem pewien, że tu co najmniej 200 ,300% jest do zgarnięcia i te wpisy tylko przekonują do jednego, że tu gra idzie o grubą kasę ,dlatego tyle czasu tutaj poświęca parę osób pisząc pod różnymi nickami na przekonywanie, aby tylko nie kupować i zmieniając co chwilę numery IP, aż się sami gubią, bo już ktoś zwrócił pewnemu osobnikowi na to uwagę !!!. Zasada jest prosta -teraz oni chcą kupić i to jak najtaniej ,a potem znikną z forum  i będą zachwalać 200%, 300% drożej .Przykłady - 4mass jak to tam źle nie było a wzrosty 300% już sięgają , kolejny przykład Getin że wojna, że to, że tamto ,że idea Ukraina że tego i tamtego a od tamtych wpisów po roku 600% wyżej. Jeszcze parę by się znalazło przykładów, chociażby sunex który też był atakowany na forum swego czasu tą samą metodą ,że konkurencja ,że to ,że tamto, a jakie wyrosty były niech każdy  sprawdzi !!!. O Mirbudzie już ktoś pisał- taka sama metoda ( zniechęcić do zakupów i to właśnie wtedy jak zaczną się bardzo pozytywne zdażenia dziać w spółkach ). Dziękuję za uwagę i życzę cierpliwości i wytrwałości do lutego ,marca ,może I nawet maja ,a naprawdę zarobicie 200-300% .W styczniu przechodzimy na notowania ciągłe I to wtedy gdy już kurs będze o wiele powyżej 1 zł.
  • Re: RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~Misiu [83.26.124.*]
    Dnia 2023-11-18 o godz. 03:11 ~Anonimowy_Inwestor napisał(a):
    > Racjonalnie patrząc sprawdźcie sobie ile pojawiło się wpisów i to bardzo długich, negujących to co spółka podaje w oficjalnych komunikatach i czemu to ma służyć . Jeśli ja na przykład nie jestem zainteresowany kupnem  CDprojektu to nie będę ślęczał na tamtym forum wypisywał i przekonywał wszystkich, żeby nie kupować papieru bo coś tam bo tak ,na wznak, bo nie ma sensu ,bo nie zarobicie,bo stracicie,bo jeszcze coś. Po tych wpisach i po pilnowaniu forum od rana do nocy I odpisywaniu wszędzie przez te same kilka osób  jestem pewien, że tu co najmniej 200 ,300% jest do zgarnięcia i te wpisy tylko przekonują do jednego, że tu gra idzie o grubą kasę ,dlatego tyle czasu tutaj poświęca parę osób pisząc pod różnymi nickami na przekonywanie, aby tylko nie kupować i zmieniając co chwilę numery IP, aż się sami gubią, bo już ktoś zwrócił pewnemu osobnikowi na to uwagę !!!. Zasada jest prosta -teraz oni chcą kupić i to jak najtaniej ,a potem znikną z forum  i będą zachwalać 200%, 300% drożej .Przykłady - 4mass jak to tam źle nie było a wzrosty 300% już sięgają , kolejny przykład Getin że wojna, że to, że tamto ,że idea Ukraina że tego i tamtego a od tamtych wpisów po roku 600% wyżej. Jeszcze parę by się znalazło przykładów, chociażby sunex który też był atakowany na forum swego czasu tą samą metodą ,że konkurencja ,że to ,że tamto, a jakie wyrosty były niech każdy  sprawdzi !!!. O Mirbudzie już ktoś pisał- taka sama metoda ( zniechęcić do zakupów i to właśnie wtedy jak zaczną się bardzo pozytywne zdażenia dziać w spółkach ). Dziękuję za uwagę i życzę cierpliwości i wytrwałości do lutego ,marca ,może I nawet maja ,a naprawdę zarobicie 200-300% .W styczniu przechodzimy na notowania ciągłe I to wtedy gdy już kurs będze o wiele powyżej 1 zł.

Pięknie napisane.
    Ale daj mi link do tego co piszesz gdzie tu miałeś 600%
    kolejny przykład Getin że wojna, że to, że tamto ,że idea Ukraina że tego i tamtego a od tamtych wpisów po roku 600% wyżej.
  • Re: RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~Stary_akcjonariusz [31.182.242.*]
    To co piszesz to tzw. wishful thinking, może pójdzie do góry, a może kurs runie do poziomu 10-5 gr/akcja. To nie tylko kwestia kupić teraz czy nie kupić, tu masz free float powyżej 30% i zdecydowana większość drobnych akcjonariuszy wisina haku dzięki przekrętowi na Getback. Przypomnij sobie cenę z IPO, później akcje doszły nawet w okolice pod 30 pln. Wielu z oszukanych akcjonariuszy stoi przed dylematem, czy do końca roku zrealizować stratę i w 2024 mieć odliczenie podatkowe. Sprzedaż po 50 gr, czy po 5 gr, nie ma większego ekonomicznego znaczenia dla osoby która ma do kilku tysięcy akcji (kupowanych niekiedy po 20 i więcej złotych).
    Nie dziwi mnie to naganianie na zakup akcji Capitei przez ludzi, którzy się obkupili teraz spekulacyjnie przy poziomie 50-55 gr licząc na szybki zysk rzędu 100-200%, posiadają po 100.000 i więcej akcji (o ile tyle zdołali kupić w tej cenie).
    Praktycznym argumentem przeciwko znacznym spadkom jest dla mnie wycena giełdowa spółki, gdzie przy poziomie 5 gr za akcje, wystarczy 3-4 mln pln by przejąć spółkę i czerpać przez kilka lat profity z realizacji układu (m.in. stołki w zarządzie, zlecenia dla znajomych firm prawniczych, windykacyjnych etc). Przed tym miśki będą się na pewno bronić, stąd konsekwentne wsparcie od poziomu 50 gr. Gdyby spółka nie była nikomu do niczego potrzebna dawno by upadła.
  • Re: RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~tn [109.197.33.*]
    Decyzja należy do Ciebie.Stratę mam zaksięgowaną.Obecnie kupuję 20x taniej.
  • Re: RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    Dnia 2023-11-18 o godz. 10:03 ~Stary_akcjonariusz napisał(a):
    >Praktycznym argumentem przeciwko znacznym spadkom jest dla mnie wycena giełdowa spółki, gdzie przy poziomie 5 gr za akcje, wystarczy 3-4 mln pln by przejąć spółkę i czerpać przez kilka lat profity z realizacji układu (m.in. stołki w zarządzie, zlecenia dla znajomych firm prawniczych, windykacyjnych etc). Przed tym miśki będą się na pewno bronić, stąd konsekwentne wsparcie od poziomu 50 gr. Gdyby spółka nie była nikomu do niczego potrzebna dawno by upadła.

co to za brednie? wystarczy 3-4 mln by przejąć spółkę? rozumiem że pójdziesz do abrisu, pogadasz z kim trzeba i ci od razu sprzedadzą swoje 60%, i jeszcze wypad do agencji towarzyskiej zasponsorują :D

• Re: RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~TajemniczyDonPedro [151.80.147.*]
    A co już nagle nie chcą oddać akcji już nie sypią. .? Ale za to ty Jesteś wysadzony w powietrze ,A pierwszy w kolejności Qecus będzie wywalony do spodu..:) Czekaj końca.
  • Re: RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~Miki [212.129.84.*]
    Abris sypie?
  • Re: RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~tn [109.197.33.*]
    Nie chcą sypać.
  • Re: RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~Obiektywny [209.14.69.*]
    ~Stary_akcjonariusz
    2023-11-18 10:03
    IP 31.182.242.*
    Stary wyjadacz sie odezwał i pisze o obkupieniu i naganianiu ,bo to kolejny, który znowu wie najlepiej ,ale gdzie jest mnóstwo wpisów na forum na spadki (że 5 groszy i to, czy tamto) to już tego nie widzi i właśnie tego typu wpisów o naganianiu na 5 gr. na spadki jest najwięcej ,gdzie kurs już spadł 97% to oni by sami się chcieli obkupić najlepiej na 99,9% spadku po 5 gr. Tu mnóstwo ludzi uśrednia, więc jeśli nie wiesz to nie pisz , że ktoś się obkupił, bo tak jak już ktoś pisał ,że tylko snujecie swoje teorie nie pokryte faktami i dowodami .Spółka podaje publicznie do wiadomości bardzo pozytywne informacje a zaraz są one negowane i wymyślane czarne scenariusze . WIĘC PYTAM PO CO TU SIEDZICIE I CZAS TRACICIE NA TAK DŁUGIE WYWODY I NEGACJE BARDZO POZYTYWNYCH KOMUNIKATÓW PŁYNĄCYCH ZE SPÓŁKI I SNUCIE CZARNYCH SCENARIUSZY ,ORAZ PILNOWANIA FORUM TEJ SPÓŁKI OD RANA RO NOCY I WYPISYWANIU WKÓŁKO O 5 GROSZACH ,BO JAK NA RAZIE TO TYLKO 5 GROSZY PRZEWIJA SIĘ W KÓŁKO PRZEZ WĄTKI, A JA OSOBIŚCIE NIE WIDZIAŁEM ŻEBY KTOŚ NAGANIAŁ W PERFIDNY SPOSÓB I PISAŁ O 5 ZŁ ,CZY 2 ZŁ. W PRZECIWIEŃSTWIE DO WASZYCH WPISÓW O 5 GR. DLACZEGO TAK SIE DZIEJE I W JAKIM CELU TO WSZYSTKO TO KAŻDY KUMATY WIE !!!.
  • Re: RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~Dominik [146.59.94.*]
    Brawo Kolego Obiektywny za wpis
  • Re: RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~Waldek [37.235.48.*]
    Do 5 groszy to nie spadnie, ale zapomnijcie o powrocie do ceny sprzed zawieszenia.
  • Re: RACJONALNIE patrząc na to co się dzieje na forum CAPITEA Autor: ~WchodzeZaWszystko [95.164.84.*]
    Racja
[x]
CAPITEA -0,13% 0,37 2025-12-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.