• Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~Mariusz [83.27.128.*]
    Nasza giełda słynie z takich firm a wystarczy wytrzymać i poczekać na lepsze czasy. Pan Tusk przejmuje powoli władzę więc przyszły rok zapowiada się znakomicie dla tej firmy.
  • Re: Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~Masakra [79.184.27.*]
    A przypomnij proszę wszystkim co "pan tusk" zrobił dla polskiej giełdy. Podpowiem, że wprowadził podatek Belki i pozamiatał OFE :) coś pominąłem?
    A dla gospodarki?
    Chyba małpa by lepsze decyzje podejmowała losowo.
    Militarnie, gospodarczo masakra - same błędy i zła ocena sytuacji.
    Teraz pytanie czy to nagle jest inny tusk? Czy to ten sam?
    Jak ten sam to raczej kryzys gospodarczy i mega dług publiczny bym przewidywał.
    U nas w kraju nie ma polityków z wiedzą i wizją. Trzeba wybierać mniejsze zło.
  • Re: Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~Misiu [83.30.146.*]
    W krakach rozwiniętyvh do których Polska pretenduje są podatki od zysków kapitałowych, a nawet katastralne. Za Tuska było normalnie i mam nadzieję, że wrócimy znowu dp normalności.
    Dziś holownia podpisał wyjście z więzienia dla Karpińskiego (5mln pln wziął łapówki) I Karpiński będzie europosłem.

To już początek tej normalności?
  • Re: Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~KUSY [176.111.230.*]
    Za takie stwierdzenia o 5mln łapówki można odpowiadać karnie. Dobrze żeby kolega Masa zdał sobie z tego sprawę. Nic mu nie udowodniono, a przesiedział 8 miechów. Podobnie było ze Sławomirem Nowakiem od afery zegarkowej. Też nic mu nic nie udowodniono a gdyby nie świetna adwokat, siedziałby do dziś. Tak na marginesie cała ta afera i taśmy od Sowy w porównaniu z tym co robił PiS budzą jedynie śmiech. Warto też sobie przypomnieć co bracia K zrobili z Mietkiem Wachowskim (mało kto go pamięta) jak tylko doszli do władzy. Nic nie było ważniejsze od tego żeby go zamknąć. Choć na chwilę i bez powodu. Powód był oczywiście jeden, pokazać mu kto teraz rządzi. Najsmutniejsze jest to, że po ośmiu latach ludzie już nie pamiętają jak wygląda normalność a studenci prawa muszą się uczyć o czymś teoretycznym, z czym nie mają do czynienia w życiu.
    P.S. Nie podejrzewałem że masakra jest Pisiorem, ale cowidu też się nikt nie spodziewał. Tak to w życiu jest.
    Dobra dobra już nie ciśnij po mnie.
    Mi najbliżej do Mentzena bo doskonałe optymalizacje podatkowe robi i możliwość płacenia dzięki jego kancelarii 5% podatku jest bezcenne :).
    Mnie irytuje jak ktoś pisze, że tusk coś dobrego niby ma zrobić dla Polski jak wszystko co robił wychodziło mu odwrotnie. PiS jest skostnialy i bez wizji jedynie może to CPK jest przyszłościowe.

Dla mnie wzorem zarządzania jest Dubaj ale przy naszym społeczeństwie i demokracji nie ma na to szans.
    Jak w kraju masz 9 bezrobotnych i 1 pracującego to nigdy w głosowaniu nie wygra ten co pracuje na nich ale to urok fatalnej demokracji.

Myślę że obecny klimat polityczny nie będzie miał wpływu na Bioton jedynie jak zacznie się rozdawnictwo bo chyba lewica miała programy socjalne na 200mld to może inflację rozbujają i stopami procentowymi dojadą biotka.

Koniec polityki.
    No to z tą Konfederacją dołożyłeś do pieca :D Z Wiplerem!!!??? Powodzenia!! Dzięki Bogu jeszcze był z nimi Korwin. Ten gość ma gen samodestrukcji i w chwilach ważnych dla Polski zawsze można na niego liczyć. Młody Sośnież (pilny uczeń) też swoje zrobił. Tych dwóch oszołomów się przydało jak nigdy. Chwała im za to! Mówisz o CPK jest przyszłościowe? To byłby największy przewał w Polsce po drugiej światowej. Powstałby po to, żeby PiS mogło poobsadzać kamratów i opylić tereny po lotnisku Chopina. Typowa dla PiS gigantomania - vide przekop mierzei wiślanej. Odgrażali się że wybudują kanał sueski a zrobili spływ kajakowy. To lotnisko byłoby wykorzystywane w 20 procentach, a po 10 latach zlikwidowane. Konfederacja w czerwcu miała 16-18% poparcia. Mentzen przeholował z iwentami piwnymi zamiast skupić się na merytoryce. Do wszystkich potarło że to chłopczyk w krótkich spodenkach. Petru zdjął mu majtki przy wszystkich i pokazał goły tyłek. Dobrze że dziennikarze pokazali też jego przyjaciela Wiplera w pełnej krasie. A jeszcze lepie że większość ludzi zdążyła w porę wytrzeźwieć. Ja pamiętam jeszcze Stana Tymińskiego i jego teczkę. Z Konfederacją o mały włos byłaby nieporównanie większa wtopa i wstyd na cały świat, choć i tak się z nas wszyscy śmieją.
    KUSY nie ma sensu gadać o polityce.
    Dla mnie Mentzen przedstawił bardzo dobrą nową ustawę w zakresie podatków tylko ani w TVN czy TVP nikt o tym nie mówił a tego bym chciał w Polsce. A masz 100% racji tych baranów prorosyjskich nie popieram Korwina czy Barauna itd.
    Jak pisałem wyżej nie ma w Polsce dobrej klasy politycznej.
    Odnośnie lotniska Chopina to jest fake wygenerowany przez klaunów jońskiego i szczerbe plus nagłośniony przez TVN.
    Sprzedać lotnisko to chcieli za czasów PO ... tusk już nie miał umiaru i chyba za 2mld eur czy pln nawet była oferta przygotowana.

Media są straszne w tych czasach i trudno nie dać się zlapac.
    Mentzen rzucił hasło o likwidacji ZUS i składki zdrowotnej. Pytany o szczegóły poległ jak zły uczeń przy tablicy. Cały program Konfederacji opierał się na hasłach. Podatki też. Tyle w temacie. Co do CPK to są symulacje i modele robione przez renomowane firmy zagraniczne. Wszystkie mówią, że to jest nieopłacalne. Jest takie lotnisko w Berlinie, które jest na granicy opłacalności. Tylko, że u nas nikt nie wierzy w coś co jest zagraniczne, bo musi to być albo żydowskie, albo masońskie a jeszcze gorzej niemieckie. Jeszcze raz, to jest kacza polityka gloryfikowania gigantomanii. Samochody elektryczne, flota promów na Bałtyku, odbudowa zamków kazimierzowskich...itd. Zaczęli od zlikwidowania naszej chluby - stadniny arabów w Janowie. Potem szybko poszło, Lasy Państwowe, sprzedaż Lotosu.......itd. To wszystko Pis, a Konfederacja to jest embrion polityczny, który miejmy nadzieję obumarł. Mentzen to jest efemeryda, której już w polityce nie ma, ale on jeszcze o tym nie wie. Masakra, jesteś w siedmioprocentowej, TIK TOKowej części społeczeństwa, złożonej głównie z małolatów i wesołków. Mam ci pogratulować, czy współczuć? Co wolisz?
  • Re: Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~Xxx [185.13.185.*]
    Tylko Maciej Maciak
  • Re: Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~Adios [178.73.39.*]
    Kusy, A propos twojego podejścia do CPK to jesteś naiwny jak dziecko, podobnie zresztą do przekopu i pewnie całej reszty. Zapominasz gdzie żyjemy, jakich mamy sąsiadów itd, itp. Nie lubię PiSu w kwestiach światopoglądowych ale to inna kwestia. Prezentujesz typowy pogląd: sprywatyzować, sprzedać i nie inwestowac w duże projekty bo megalomania i strata kasy. W Ameryce z twoimi poglądami nie powstałaby ani jedna firma pokroju Googla czy Intela. Dlaczego, odpowiedź znajdziesz na początku mojej wypowiedzi
  • Re: Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~Adios [178.73.39.*]
    A, i jeszcze jedno, Donald nic nie mogę Tusk, w sumie wymyślili pisuary, ale pamiętając te czasu takie właśnie było poczucie - nic się nie opłaca, wszystko trzeba sprzedać
    A co, lepszy "Kaczor dam wam wszystko, tylko dodrukuję kasy"? Jak to mawiał Lem - nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idi.tów, dopóki nie odkryłem Internetu.
  • Re: Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~J23 [88.156.143.*]
    Spoldzielnio ,kusy , xxx , misiu ,
    skupiliscie juz dosyc .Teraz kilka %
    w gore i tak w kolo macieju .
  • Re: Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~gupi_wiesiek [77.222.246.*]
    Podaj proszę jakiś kraj z istotnym odsetkiem firm państwowych w którym jest wysoka zamożność społeczeństawa a ja Ci podam przynajmnie 20 krajów żyjących na granicy bankrutctwa z gigantyczną własnością państwową. Kumasz zależność? Pamiętasz PRL? Pamiętasz czasy Bloku Wschodniego vs Zachód? Wiesz, że w USA/Niemczech/ GB itp nawet zbrojeniówka jest prywatna? Zgadnij dlaczego.
  • Re: Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~Jojo [178.73.39.*]
    Ten temat jest na tyle złożony, że szufladkowanie fałszuje jedynie obraz który nie uwzględnia specyfiki danego miejsca. Przykład kraju to Norwegia
    Kusy, zgadzam się poza jednym - "pisior" piszemy małą literą. :D
    Dobra zostawmy politykę bo nie ma tam nikogo godnego naszego czasu.

Wiadomo coś czy Yifan zaplacil zaległe należności dla Biotonu?
    Plus co z analogami, udało im się zamknąć projekt automatyzacji nowej linii produkcyjnej?

Na tym trzeba się skupic.
    Szkoda, że nie ma tu nikogo z pracowników Biotka.
    Masakra, dobra dobra. Pokazałeś swoją klasę polityczną. Mam nadzieję, że masz nie więcej niż 30 lat i jeszcze jest szansa, że zmądrzejesz.
    W sumie to każdy ma prawo popierać kogo chce. Na tym polega demokracja. Można się tylko temu trochę dziwić. Polska to bardzo dziwna kraj, powiedział kiedyś Zulu Gula.
  • Re: Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~Fee [88.220.136.*]
    brać papier i nie politykować - zwłaszcza stare grzyby pleśniowe :))
    Młodzież odzacza się obecnie brakiem szacunku do starszych. Kiedyś tak nie było. Nie rozumiem tego. Przecież młodość szybko przemija. Czyżby cechowała ich wyjątkowa krótkowzroczność, a przez to brak szacunku do samego siebie w niedługiej perspektywie? No to kupujcie małolaty, kupujcie. Niedługo będę wam sprzedawał.:D
  • Re: Tyle lat cisną narybek by odbierać akcje. Autor: ~Fee [88.220.136.*]
    tylko CIF'em, a potem pójdzie gładko
[x]
BIOTON -0,46% 4,30 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.