Jak śledzisz forum to takie były tu wpisy...że za 3q .Może być nawet strata....nie chce .i się szukać tych wpisów.Moim zdaniem spółka idzie ciągle krok po kroku do przodu,kolejne kwartały zapowiadają większe zyski,tu tylko cierpliwi zarobią.
Znacznie powyżej moich oczekiwań. Spodziewałem się wyniku w okolicach zera, a tu zysk kwartalny netto PLN 0,19 na akcje. W skali roku racjonalnie można zakładać, że przekroczy PLN 1 na akcje. Dla mnie wow.
Widzę, że w Q3 przychodu było około 27 mln, a zysk z tego około 5,5 mln. Bardzo wysoka marża wychodzi to raz. A drugi wniosek: duże kontrakty z Jsw i Pgg zostaną zaksięgowane w Q4. Sumarycznie były one na ponad 100 mln (120? nie chce mi się szukać a nie pamiętam). Zostało więc przynajmniej z 80 mln z tych kontraktów na Q4.
Rynek raczej spodziewal sie lekkiej straty w q3, moim zdaniem jest bardzo dobrze, bardzo stabilnie do przodu, ale na 10zl musimy poczekac do kwietnia albo info o Indiach
Raport moim zdaniem b.dobry bardzo poprawili wyniki, całkiem niezła rentowność jak tak dalej pójdzie to spokojnie przebiją 45mln. zł zysku do końca roku, przy kapitalizacji na poziomie 140mln daje to c/wk na poziomie 3,3